Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
V ponedeljek delajo hitre teste, ki jih potrdijo s PCR in PCR se šele zabeleži.
Operativno to speljejo v enem dnevu (PCR v ponedeljek in poročan v torek (za ponedeljek)) ali je PCR v torek in poročan v sredo (za torek)?
Vsi ki jih poznam in se morajo rutinsko testirat so bili vedno negativni na HAT.
Isti dan te takoj pošljejo na PCR. Eno obdobje pa je za to bilo potrebno napotilo osebnega zdravnika, zato PCR test takrat ni bil isti dan kot HAT test.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
1615889650499.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
osebno 5 drastičnih sprememb (poudarek na drastičnih) ne vidim.
so pa spremembe katere so pričakovane ko dobiš boljše info, druge metode testiranja, povečanje kapacitet...
vseeno iz podatkov dobiš gibanje krivulje
Ma okoli novega leta bi jest rekel, da je bila številka dnevno okuženih višja za faktor vsaj 3 če ne več, saj se je takrat testiralo samo simptomatike. Dons ko se naredi bistveno več testov, je ta faktor po mojem dosti manjši. Sicer pa bomo bili videli, nisem tako ppogumen kot nekateri, da bi z gotovostjo napovedoval stvari. Bi pa znalo bit, da bolnic tako nafilali, kot smo jih, ne bomo več in močno upam, da je ta napoved pravilna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Hočevar Grom: V Sloveniji se bomo srečali z dolgoročnimi posledicami epidemije, tudi zaradi vpliva na slabši življenjski slog prebivalcev. Lahko pričakujemo več kroničnih nenalezljivih bolezni.

Hočevar Grom : Dve tretjini anketiranih med epidemijo bila manj telesno aktivnih. Pandemija je vplivala na zmanjšanje telesne dejavnosti, uživali smo več nezdrave hrane, več kadili in uživali alkohol. O najbolj nezdravih življenjskih dejavnostih je poročala najmlajša starostna skupina.

Ko smo eni to trobili že pred 1 letom, pa nihče? Važno da se je skočilo na ta kovid bag wagon.

• Všeč mi je
Reactions: sousis in p4pe

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.849
2.630
113
Je pa profesor statistike na faksu moji rekel takoj v začetnem stavku...Statistika je kurba, ki se zlahka prilagaja glede na potrebe.
Kozarec pol poln ali po prazen.
Proti janši 76 %, za Meseca pa samo 11%.
KUL pri 2 mil ne more zbrat 42 glasov.

p.s. rad imam prostitutko, ki prilagodi mojim željam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Zanimivo, da ima vlada porazno podporo, SDS pa bi zmagala na volitvah.

Klasično slovensko, jamra se, naredi pa nič.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.087
113
Zanimivo, da ima vlada porazno podporo, SDS pa bi zmagala na volitvah.

Klasično slovensko, jamra se, naredi pa nič.

A si pogledal ankete? Veliko ljudi (30-50%) ne bi volilo nikogar od trenutno prisotnih na sceni. Kar je signal za vse ostale (ne-SDS) stranke, da očitno delajo nekaj narobe ampak jim ne pride do pameti. Koga naj volimo? Fajonovo? Don't get me started. Pivčevo, ki je zapravila politično kariero zaradi vikenda na Krasu? Počivalška & co, da zabetoniramo kar celo državo in mu napolnimo žepe kjerkoli lahko? Levico, da bomo druga Kuba? Še dobro, da je vsaj Erjavc zbežal, da bo en drekač manj. Trenutno se mi kot potencialna "rising star" zdi Janja Sluga iz SMC zaradi tihega nasprotovanja strankarski diktaturi. Ampak drugače pa, če bi bile volitve danes, koga bi obkrožil in upal na spremembo situacije?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Ne vem.

Očitno pri nas sploh ni prostora/posluha za nove stranke, ker vse kar je bilo novo smo potem videli, da so bodisi trojanski konji, bodisi mešalci megle.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
KSZ: kje pa so dandanes sploh Pirati pa recimo Dobra Država, Ljudska stranka se vsaj tu pa tam malo kaže - enostavno vsi skupaj nimajo "za burek" - ŽAL!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A si pogledal ankete? Veliko ljudi (30-50%) ne bi volilo nikogar od trenutno prisotnih na sceni. Kar je signal za vse ostale (ne-SDS) stranke, da očitno delajo nekaj narobe ampak jim ne pride do pameti. Koga naj volimo? Fajonovo? Don't get me started. Pivčevo, ki je zapravila politično kariero zaradi vikenda na Krasu? Počivalška & co, da zabetoniramo kar celo državo in mu napolnimo žepe kjerkoli lahko? Levico, da bomo druga Kuba? Še dobro, da je vsaj Erjavc zbežal, da bo en drekač manj. Trenutno se mi kot potencialna "rising star" zdi Janja Sluga iz SMC zaradi tihega nasprotovanja strankarski diktaturi. Ampak drugače pa, če bi bile volitve danes, koga bi obkrožil in upal na spremembo situacije?
Idealno je na volitvah dobiti nekih 10%. Dobro plačana, zagarantirana služba, odgovornost = nula.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl