Po spominu ti lahko naštejem vse spremembe, ki se jih spomnim, kok so drastične in bistvene, naj ostane v tvoji presoji. Najprej se je delalo statistiko PCR testov in na tej osnovi imamo semaforje, mislim da smo jih na maksimumu drugega vala naredili cca 8000 dnevno, okužbe so šle pa precej nad 1000 dnevno. Glede na to, da sem bil sam ravno takrat v tem, ti lahko povem, da se je pred tem vrhom pošiljalo na test vsakega, ki je malo kihnil, ko smo bili mi v tem, se je poslalo na test samo simptomatike, pa še to samo enega v družini, za ostale se je avtomatsko pripisalo simptome covidu in se jih ni testiralo. Mene so dali na test na mojo željo, ker mi je tako naročil naš varstvopridelugazda. Že tukaj je sprememba vhodnih podatkov in je bilo realno število dnevno okuženih precej višje, kar nam je tudi zafilalo bolnice. Bistvena sprememba, vsaj po mojem mnenju, se je zgodila s prištevanjem vseh HAT testov v statistiko in potem še ena, ko se vse HAT teste potrdi s PCR testom. Računaj, da je ponedeljek dan, ko se dela cca 50000 testov in je vsaj meni logično, da procent pozitivnih zraste.