Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
7 komadov v enem tednu šole v enem razredu.
Nevem no. Za prekuženo polulacijo malo visoka cifra.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Saj tudi za prehladom celi razred zboli, pa nihce ne rabi v bolnico. A zdaj se ze bojimo malo smrkanja in kihanja?
Koliko od tistih 7 je imelo zelo hude simptome? Al je bil edini simptom pozitiven test?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Pa da ne bo samo pri temu ostalo. Zadnji primer v naših koncih, leta nasilja, sam je ženska le ušla vsak dan v službo. Pol pa delo od doma, zapor v bistvu. Končala je zadavljena. Je korona kriva? Seveda ne, je pa povod.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Pri nas isto. Sedaj je že precej učencev doma, par razredov v karanteni. Vse naokrog so pozitivni. Mi smo fasali na začetku.
Jebeš tako šolo. Tisti, ki so jokali zaradi šole na daljavo: sedaj ogromno učencev manjka in glede na trend, se je krogla začela sukat šele. Kako bodo ti učenci, ki so doma delali? Naša dva sta čakala, da sta popoldsn dobila fotke sošolcev in potem delala do večera. Razen ene učiteljice, ki jima je dala v easistenta gradivo. Res kvaliteta izobraževanja na višku. Me zanima, če bodo vse skupaj zaprli, ko bo pol učencev manjkalo.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Folk je vec ali manj prekuzen. Raje vec, kot manj.

1615850213349.jpeg

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Pri nas isto. Sedaj je že precej učencev doma, par razredov v karanteni. Vse naokrog so pozitivni. Mi smo fasali na začetku.
Jebeš tako šolo. Tisti, ki so jokali zaradi šole na daljavo: sedaj ogromno učencev manjka in glede na trend, se je krogla začela sukat šele. Kako bodo ti učenci, ki so doma delali? Naša dva sta čakala, da sta popoldsn dobila fotke sošolcev in potem delala do večera. Razen ene učiteljice, ki jima je dala v easistenta gradivo. Res kvaliteta izobraževanja na višku. Me zanima, če bodo vse skupaj zaprli, ko bo pol učencev manjkalo.
In ti bi naredil kaj točno?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Samo 1% pameti
Pa da ne bo samo pri temu ostalo. Zadnji primer v naših koncih, leta nasilja, sam je ženska le ušla vsak dan v službo. Pol pa delo od doma, zapor v bistvu. Končala je zadavljena. Je korona kriva? Seveda ne, je pa povod.

Kdaj bo nekdo iz stroke se vprašal: je bilo vredno?
Verjetno nikoli, ker se lepo skrivajo za kvazi opustošenjem, ki ga prinaša ta virus, zaradi česa posledično celi svet držijo za jajca.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Cilj lockdownov je bil zmanjšati pritisk na zdravstvo. Trenutno smo na 1/3 ali manj zasedenih kapacitet izpred par mesecev.
So dodatna zapiranja smiselna?
Če je cilj lockdowna "jebanje" naroda, potem vsekakor. V nasprotnem primeru pa......

Glede šol pa tako. Glede na količino testiranja v teh zavodih, je virusa in pozitivnih razmeroma zelo malo. Težava je kvečjemu to, da zaradi nekoga kateri je v 95%+ blago do zmerno prehlajen, mora v karanteno 20+ ljudi. Si predstavljate, da bi se podobno dogajalo zaradi gripe/prehlada med običajno sezono respiratornih virusov?
Obenem pa nizek prenos med sošolci in učitelji, znotraj razredov, kaže, da smo šole držali zaprte 80% preveč časa.
Nekateri bi jih pa sicer še sedaj najraje videli zaprte.

Glede samih cepiv, pa se dogaja točno to, kar je večina "teoretikov zarote" opozarjala. Zaradi prevelike želje po začetku cepljenja, smo zaobšli marsikateri regulator, kar bi kako leto več v preteklosti ne bilo mogoče. Za sedaj so se pokazali stranski na kratki rok. Kaj bo pri dolgoročnih učinkih po večkratnih letnih cepljenjih ne ve nihče. Možnosti za komplikacije v zdravem delu populacije so pa tako nizke, da bo marsikdo raje tvegal z kovidom. Sploh po zadnjih reklami za AZ.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
V zdajšnjem času bi bili sezonski ukrepi proti prehladu/gripi čisto zadostni.

Ampak "odgovorni" vlečejo naprej agonijo, da opravičujejo svoj namen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
tok ti ves o prekuzenosti kot on. oba ugibata.

Sej uradnih podatkov ni, pa bi jih brez problema lahko dobili če bi hoteli. Vsaj neko aproksimacijo se da dobit z 1% tedenskih resoursov, ki se sedaj porabljajo za covid (recimo testiranje protiteles v krvi krvodajalcev). Torej ugibanja niso posledica tega ker smo mi ultra pametni, ampak tega da nas puščajo v megli. Obstaja uradno ocena, ki jo izda NIJZ enkrat na 3 mesece in nazadnje smo bili tam pri 30%.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd
19. jul 2007
2.896
1.609
113
Sej uradnih podatkov ni, pa bi jih brez problema lahko dobili če bi hoteli. Vsaj neko aproksimacijo se da dobit z 1% tedenskih resoursov, ki se sedaj porabljajo za covid (recimo testiranje protiteles v krvi krvodajalcev). Torej ugibanja niso posledica tega ker smo mi ultra pametni, ampak tega da nas puščajo v megli. Obstaja uradno ocena, ki jo izda NIJZ enkrat na 3 mesece in nazadnje smo bili tam pri 30%.
Vse bi bilo drugače, samo pravilen podatek o 57 % prekuženosti bi morali imeti. Samo to in vse bi bilo drugače! :bonk: :bonk: :bonk:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
Vse bi bilo drugače, samo pravilen podatek o 57 % prekuženosti bi morali imeti. Samo to in vse bi bilo drugače! :bonk: :bonk: :bonk:

Bilo bi drugače do te mere da bi dejansko lahko vedeli širši pomen epidemije. Če uloviš 10% okuženih v redno statistiko s testiranji ali pa če jih uloviš 90% je velika razlika. Ker sej veš, ukrepi vlade so vezani na te številke in bi se že tu veliko spremenilo.

Sicer pa nisem rekel da je to bistven podatk za karkoli, samo je en podatek ki bi veliko povedal kje smo. Če mene vprašaš, da bi bil odgovoren na NIJZ za epidemijo bi ta podatek redno spremljal in sprejemal odločitve tudi na podlagi tega.

19. jul 2007
2.896
1.609
113
Bilo bi drugače do te mere da bi dejansko lahko vedeli širši pomen epidemije. Če uloviš 10% okuženih v redno statistiko s testiranji ali pa če jih uloviš 90% je velika razlika. Ker sej veš, ukrepi vlade so vezani na te številke in bi se že tu veliko spremenilo.

Sicer pa nisem rekel da je to bistven podatk za karkoli, samo je en podatek ki bi veliko povedal kje smo. Če mene vprašaš, da bi bil odgovoren na NIJZ za epidemijo bi ta podatek redno spremljal in sprejemal odločitve tudi na podlagi tega.
Dinamika števila okužb in hospitalizacij. To pove dovolj.
Če je dosežena prekuženost v takšnem obsegu, da je relevantna, se bo itak to dejstvo samo odražalo v številkah (pa če imaš ta uraden podatek ali ne).
Pa preden Alter epidemiologi uletite z prekuženostjo in površinami pod krivuljo, podatki za Češko te dni niso najbolj v skladu s temi "Alter napovedmi". Pa na Balanu se tudi podatki gibljejo "v zanimivo smer".