Saj tudi za prehladom celi razred zboli, pa nihce ne rabi v bolnico. A zdaj se ze bojimo malo smrkanja in kihanja?7 komadov v enem tednu šole v enem razredu.
Nevem no. Za prekuženo polulacijo malo visoka cifra.
Takrat smo bili na 60% prekuženosti, danes smo na 120%, koliko nam še manka da bomo vsi prekuženi?Mi smo bili prekuženi že decembra. Kao To da jih je od takrat do sedaj zbolelo še enkrat toliko je samo nepomembna malenkost
Opazate, da je vedno vec novic o druzinskih tragedijah?
Kak si pametn.Saj tudi za prehladom celi razred zboli, pa nihce ne rabi v bolnico. A zdaj se ze bojimo malo smrkanja in kihanja?
Koliko od tistih 7 je imelo zelo hude simptome? Al je bil edini simptom pozitiven test?
Sam to bo ja, gostilne. Mal si še mlad poba.ker nisi prvic tega izpostavil, daj mi povej prosim ce je za tebe smiselno, da je mir v druzini zarad tega ker je gostilna odprta?
Pri nas isto. Sedaj je že precej učencev doma, par razredov v karanteni. Vse naokrog so pozitivni. Mi smo fasali na začetku.7 komadov v enem tednu šole v enem razredu.
Nevem no. Za prekuženo polulacijo malo visoka cifra.
Itak, dec je za JJ, baba pa za Mesca.Opazate, da je vedno vec novic o druzinskih tragedijah?
In ti bi naredil kaj točno?Pri nas isto. Sedaj je že precej učencev doma, par razredov v karanteni. Vse naokrog so pozitivni. Mi smo fasali na začetku.
Jebeš tako šolo. Tisti, ki so jokali zaradi šole na daljavo: sedaj ogromno učencev manjka in glede na trend, se je krogla začela sukat šele. Kako bodo ti učenci, ki so doma delali? Naša dva sta čakala, da sta popoldsn dobila fotke sošolcev in potem delala do večera. Razen ene učiteljice, ki jima je dala v easistenta gradivo. Res kvaliteta izobraževanja na višku. Me zanima, če bodo vse skupaj zaprli, ko bo pol učencev manjkalo.
Pa da ne bo samo pri temu ostalo. Zadnji primer v naših koncih, leta nasilja, sam je ženska le ušla vsak dan v službo. Pol pa delo od doma, zapor v bistvu. Končala je zadavljena. Je korona kriva? Seveda ne, je pa povod.
tok ti ves o prekuzenosti kot on. oba ugibata.
Vse bi bilo drugače, samo pravilen podatek o 57 % prekuženosti bi morali imeti. Samo to in vse bi bilo drugače!Sej uradnih podatkov ni, pa bi jih brez problema lahko dobili če bi hoteli. Vsaj neko aproksimacijo se da dobit z 1% tedenskih resoursov, ki se sedaj porabljajo za covid (recimo testiranje protiteles v krvi krvodajalcev). Torej ugibanja niso posledica tega ker smo mi ultra pametni, ampak tega da nas puščajo v megli. Obstaja uradno ocena, ki jo izda NIJZ enkrat na 3 mesece in nazadnje smo bili tam pri 30%.
Vse bi bilo drugače, samo pravilen podatek o 57 % prekuženosti bi morali imeti. Samo to in vse bi bilo drugače!
Dinamika števila okužb in hospitalizacij. To pove dovolj.Bilo bi drugače do te mere da bi dejansko lahko vedeli širši pomen epidemije. Če uloviš 10% okuženih v redno statistiko s testiranji ali pa če jih uloviš 90% je velika razlika. Ker sej veš, ukrepi vlade so vezani na te številke in bi se že tu veliko spremenilo.
Sicer pa nisem rekel da je to bistven podatk za karkoli, samo je en podatek ki bi veliko povedal kje smo. Če mene vprašaš, da bi bil odgovoren na NIJZ za epidemijo bi ta podatek redno spremljal in sprejemal odločitve tudi na podlagi tega.