Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.087
113
so se izpeli.
IMHO so imeli odlično kampanjo za volitve 2018, ampak po minimalnih rezultatih so pač zmanjšali aktivnosti. Verjetno vsakogar mine vlagati napore v nekaj, kar ne da rezultatov. So pa še vedno aktivni, ampak to verjetno (kot pri vseh mini strankah) sloni na ljubiteljskemu delu nekaj (2-3?) posameznikov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Fajonova bo zahtevala odgovore glede cepiv, Šarec omenja ustavno obtožbo

Idita vidva lepo v pm, šele sedaj ste začeli premikat riti, ko pa se je deco imelo iz šole 1 leto in ko je policijska ura 140+ dni v veljavi, pa ne bi nihče hodil na ustavno sodišče. Samo zaradi fakin cepiv ste se premaknili, ki delajo veliko manj škoda, kot prej omenjena ukrepa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Logično je, kaj se dogaja...ker je javnost tako zagrabila to anti- astra zenika fobijo, so seveda sedaj začeli politiki nabirat glasove.

Mislim, kaj se šarec pa fajonova sploh silita poleg, če je stroka rekla, da je s cepivom vse OK. A zdaj pa se stroki več ne verjame al kaj?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Šarec in Fajonova pograbita vsako bilko da lahko nastopata v javnosti. Danes gledano je bila neumnost da so sploh kaj AZ naročili ampak bi samo moderno in Pfizer, ampak po bitki smo lahko vsi generali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Jaz še vedno zagovarjam AZ, saj stroka pravi, da je vse OK.

Pomoje je tudi dosti na tem, kar je rekel..kdo že...da so šolniki pač malo razcartani in so pretirano vzeli bolniške. V kakšni fabriki so lani komot še delali z vročino in gripo, samo JS je takoj doma, ko malo začne kihat ali pa je temp na 37.0

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Stroka se trenutno vzdrži komentarjev, "stroka" pa seveda zagovarja svoje "strokovne" odločitve.
Fakt je, da tudi po odobritvi EMA-e je AZ najslabše cepivo glede na delež zaščitenih po cepljenju.

Najbolj smešno pa mi je pri "stroki", da primerjamo večletno povprečje pojavljanja krvnih strdkov s časovno zelo kratkim obdobjem opazovanja po cepljenjih.

"Jaz nič ne vem in nič ne trdim! Samo povem kar slišim." :evil:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Jaz še vedno zagovarjam AZ, saj stroka pravi, da je vse OK.

Pomoje je tudi dosti na tem, kar je rekel..kdo že...da so šolniki pač malo razcartani in so pretirano vzeli bolniške. V kakšni fabriki so lani komot še delali z vročino in gripo, samo JS je takoj doma, ko malo začne kihat ali pa je temp na 37.0

Saj ne da je slabo samo če gledaš na 100 k cepljenih ni vseeno ali jih 10 tisoč lahko ponovno zboli ali pa 35 tisoč. Vredu pač nimajo težjega poteka ali pa smrti. Za 10€ razlike v ceni cepiva to ni nič. niti pri milijonu ali dveh milijonoh doz.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.270
7.051
113
Še vedno ne vemo, ali vemo, prekinitev cepljenja z AZ je politična ali strokovna odločitev?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.141
113
Z AZ bi se po planu cepilo zdravo populacijo, ki ni še prekužena. Tu je vseeno če je učinkovitost samo 60%, ker je edini namen da se doseže končno kolektivno imunost za kar je pa tudi 60% pri AZ dovolj. Cepivo je napram ostalim skoraj zastonj, hranjenje je enostavno in AZ je v tem pogledu odlična opcija.

Po drugi strani je pa res, cena doze AZ je skupaj z "aplikacijo" nižja kot za en kitajski HAT, kje so šele ostali stroški in izgube ki so nastali v času covid19. Tako da AZ ima v tem pogledu prednost samo če je dostavljena prej kot pa bi čakali na ostala cepiva.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Nisi spremljal. Nemški strokovni organ je priporočil vladi začasno preventivno ustavitev cepljenja z AZ do dokončnega odgovora EMA konec tega tedna.

• Jezen sem
Reactions: darjan