Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
S potrdilom, ki mora bit starejše od 14 dni, da si bil pozitiven bodisi na hitrem ali pcr testu ????

Tistim, ki so zboleli niso hoteli podpiret vlado pri višanju pozitivnih na testiranjih, in niso omogočili bolnišnicam 8 jurjev, in so se raje sami brez testiranja prekužili doma, pa za kazen nič ugodnosti.
In tisti, ki se niso dali testirati, temveč so c-19 preboleli doma v parih dnevih (če si bolan ne rabiš hoditi na test, da ti to pove) ?
Seveda ni res, če si s tem seznanil osebnega zdravnika, ti le-ta sedaj napiše potrdilo o prebolelosti. Tudi jaz ga čakam, se celo nisem šel testirat zaradi priporočila zdravnice, da sem itak bolan.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Zdej glede nato da sem že precej iskal podatkov o mrtvih za gripo so podatki povsod od 290k do 650k mrtvih na leto. Najhujša gripa v zadnjih 20 letih je bila leta 2017 lahko pogledaš presežek smrti. Najhujša pred tisto 1918 pa leta 1968 z milijon mrtvih od tega pol v Hongkongu.
Sedaj bo eno leto naokoli od začetka covida. Mrtvih je 2,2 milijona. Tisti ki 650 max enači z 2+ milijona mu gre zelo slabo matematika. Pa ne dvomim da se jih precej najde, že na alterju.
A pa si v 2+ milijona v glavi logiral tud tiste, kateri so naredl samomor zarad korone, kateri zaradi neustreznega zdravljenja umirajo za rakom, katerim stres od vse te korona euforije povzroča druga bolezenska stanja, itd.? In 90%, pa raj več od teh revežev, je šteto pod "umrli s kovidom". :mad:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
A pa si v 2+ milijona v glavi logiral tud tiste, kateri so naredl samomor zarad korone, kateri zaradi neustreznega zdravljenja umirajo za rakom, katerim stres od vse te korona euforije povzroča druga bolezenska stanja, itd.? In 90%, pa raj več od teh revežev, je šteto pod "umrli s kovidom". :mad:

Tiste ki so napisani, tako kot so pri gripi, umrli z gripo, poglej si kakšno poročilo iz prejšnjih let.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Good news from Tanzania: Pandemic ended with 27 million euros!
[/URL]

Tanzania is showing the EU off by ending the pandemic. After the European Union transferred 27 million euros to the African country to help fight the coronavirus pandemic , the country gratefully accepted the euros and immediately declared the country as coronavirus-free and the pandemic over .

Hahaha

Tanzanija je itak :bonk: :bonk: :bonk:, zakaj pa misliš da je toliko Slovencev dol. Vsak dan berem kakšno javljanje od dol kako da je fajn ko dol pa ni nobene corone. Nič testov, nič korone. Saj precej bi jih tudi pri nas rado enako.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Za začetek poglej vremensko napoved tu in tam. Že pri tem se ti more posvetiti, zakaj tam lažje shajajo brez ukrepov(kar spomni se našega poletja).

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Poglej jo, saj znaš.
Pol bo pa čas še za next level matematiko, ki se ji reče gostota prebivalstva na področju, kjer imajo probleme

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Bolj kot temperatura vpliva to da je virus izpostavljen uv žarkom. Pa seveda bivanje prebivalstva zunaj in pa hitrost širjenja virusa. V človeškem telesu je ves čas na 37 stopinjah zakaj bi imel zunaj drugačen problem. Razen tega da pač rabi gostitelja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Bemti i glupim pravilom in našim nespobnežem na vladi (ali pa delajo namerno, da "prijatelji" lahko služijo).

Si ravno pripravljam dokumentacijo za v torek za "gor" (prejšnji, no ta teden, sem uletel še pred "D dayem" 10.02.2021) - in berem, da velja samo potrdilo v nemškem ali angleškem jeziku - kot da slovenščina ni eden od priznanih jezikov EU.
Naslov in ime inštitucije, ki ti je palčko v nos porinila, itak piše v "matičnem jeziku" - covid, corona, antigen itd je mednarodno, negativ / positiv pa tudi. Pa zaenkrat v EU v glavnem uporabljamo arabske številke za pisanje datuma, ter standardno uporabljamo za koledar gregorijanski koledar, julijanskega pa samo za določanje "cerkvenih" praznikov v nekaterih državah - tako, da določitev starosti test tudi ne bi smela biti težava.
Ampak se mi pa močno zdi, da JJ in naša vlada ne bodo dvignili glasu. Toliko o tem, da Janez dela ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.847
6.949
113
Vsak "normalen in zdrav človek" je varen.

Smo pa sedaj v odlični fazi "diktature", kjer smo zaradi 2% v policijski uri. Tepa če to ni višek demokracije...pa naj kdo reče, da so volitve volja večine nad manjšino :)

• Všeč mi je

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113

Smo pa sedaj v odlični fazi "diktature", kjer smo zaradi 2% v policijski uri. Tepa če to ni višek demokracije...pa naj kdo reče, da so volitve volja večine nad manjšino :)

Pa zanimivo da je večji del EU v diktaturi. Še ali pa bil dokler jim ni šlo na boljše. Ampak kot je bilo že 100 krat rečeno, kar so drugje ukrepi je pri nas diktatura.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.847
6.949
113
Katera drzava pa ima policijsko uro ze 100+dni, katera drzava je imela zaprte vse sole 100+ dni?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Katera drzava pa ima policijsko uro ze 100+dni, katera drzava je imela zaprte vse sole 100+ dni?

Bom odgovoril na tvoj način, katera država pa je imela povprečje kot Slovenija 100+dni, ali pa vsaj 1200+ zadnje 3 mesece?.

Francija ima policijsko uro od 16. oktobra, imajo jo po departmajih, odvisno od števila okuženih kot pri nas po regijah. Samo s tem da so pri nas vse regije mnogo višje kot katerakoli francoska.
Ampak Francozi ne jamrajo toliko kot slovenceljni.

Nazadnje urejeno:
  • Haha

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113

Je bila pred dnevi objavljena tabela kako bodo cepili, pa rizične skupine(števila po skupinah itd......,)
No , problem je v tem , da je rizičnih skoraj 1M......