Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
In čisto vedno je vlada interpretirala rezultate tako, da lahko naprej seje represijo.

Namesto da bi že skenslali zaprtje med občine, še zdaj "tehtajo" možnosti, ker je pač vmes bil en praznik in je danes kao slabše, kot je bilo pred 1 tednom.
Banda sama, ljudje pa to samo mirno gledamo.
Kako to misliš?
A nas za božič in novo leto niso spustili s tiranije za par dni?
Te so pa ja nekako interpretirali takratne rezultate na tebi bolj primeren način.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Kdor je eno leto, še pol leta nazaj, trdil, da je imunost na SARS-COV2 dolgotrajna, je bil označen za CovIdiot-a:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Kdor je eno leto, še pol leta nazaj, trdil, da je imunost na SARS-COV2 dolgotrajna, je bil označen za CovIdiot-a:

Morda sem zgrešil ampak... kateri del članka pa opisuje in dokazuje dolgotrajno imunost? Razen, če se šteje obdobje do 6 mesecev za dolgotrajno potem pa nisem zgrešil ampak mislim, da odločitev dopuščanja veljavnosti testa, ki potrjuje okužbo s Covidom do največ 6 mesecev nazaj in ki te razbremeni določenih zadev pač ne dokazuje dolgotrajne imunosti. But that's just me and I'm weird :D

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Morda sem zgrešil ampak... kateri del članka pa opisuje in dokazuje dolgotrajno imunost? Razen, če se šteje obdobje do 6 mesecev za dolgotrajno potem pa nisem zgrešil ampak mislim, da odločitev dopuščanja veljavnosti testa, ki potrjuje okužbo s Covidom do največ 6 mesecev nazaj in ki te razbremeni določenih zadev pač ne dokazuje dolgotrajne imunosti. But that's just me and I'm weird :D
Da ne omenjamo tega, da kot relevantno zdravstveno dejstvo, vzmeš administrativni ukrep neke vlade.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sad in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Tru det ampak tudi ta administrativni ukrep lahko sloni oz. bazira na kakšnem zdravstvenemu dejstvu (kje v tujini morda, pri nas in naši vladi je to manj verjetno) ampak tudi v tem primeru 6 mesečne imunosti osebno ne dojemam kot dolgotrajno.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113

Kako boš dokazal, da si naravno prekužen ?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Kako boš dokazal, da si naravno prekužen ?
S potrdilom, ki mora bit starejše od 14 dni, da si bil pozitiven bodisi na hitrem ali pcr testu ????

Tistim, ki so zboleli niso hoteli podpiret vlado pri višanju pozitivnih na testiranjih, in niso omogočili bolnišnicam 8 jurjev, in so se raje sami brez testiranja prekužili doma, pa za kazen nič ugodnosti.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
In tisti, ki se niso dali testirati, temveč so c-19 preboleli doma v parih dnevih (če si bolan ne rabiš hoditi na test, da ti to pove) ?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
Čisto na koncu:

Excess mortality: comparable to a severe flu wave
In order to additionally confirm their results, the researchers analyzed in a second step, independently of the other calculations, the extent to which there was excess mortality during the 2020 pandemic - i.e. whether more people died than would have been statistically expected.

In the evaluations, both the first and the second corona wave emerged. According to the results, excess mortality in spring was similar to that of the 2019 flu wave, which was relatively minor. In autumn, however - despite the measures - similar to the flu wave 2017/2018.

»Viewed cumulatively, the years of life lost due to Covid-19 in 2020 remained below the usual loss of life due to other important causes of death
. The analysis of excess mortality suggests, however, that the Covid-19 pandemic had roughly reached the level of severe influenza waves by the end of 2020, "the researchers write in their conclusion.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Čisto na koncu:

Excess mortality: comparable to a severe flu wave
In order to additionally confirm their results, the researchers analyzed in a second step, independently of the other calculations, the extent to which there was excess mortality during the 2020 pandemic - i.e. whether more people died than would have been statistically expected.

In the evaluations, both the first and the second corona wave emerged. According to the results, excess mortality in spring was similar to that of the 2019 flu wave, which was relatively minor. In autumn, however - despite the measures - similar to the flu wave 2017/2018.

»Viewed cumulatively, the years of life lost due to Covid-19 in 2020 remained below the usual loss of life due to other important causes of death
. The analysis of excess mortality suggests, however, that the Covid-19 pandemic had roughly reached the level of severe influenza waves by the end of 2020, "the researchers write in their conclusion.

Zdej glede nato da sem že precej iskal podatkov o mrtvih za gripo so podatki povsod od 290k do 650k mrtvih na leto. Najhujša gripa v zadnjih 20 letih je bila leta 2017 lahko pogledaš presežek smrti. Najhujša pred tisto 1918 pa leta 1968 z milijon mrtvih od tega pol v Hongkongu.
Sedaj bo eno leto naokoli od začetka covida. Mrtvih je 2,2 milijona. Tisti ki 650 max enači z 2+ milijona mu gre zelo slabo matematika. Pa ne dvomim da se jih precej najde, že na alterju.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey