Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Ma ti si tudi ena goljufija.
Tako daleč ti ne potegne, da bi doumel, da vsak pozitiven hitri test sedaj, pomeni hitrejše padanje okužb v prihodnosti(testiran asimptimatski ne bo raznašal naokoli).

• Všeč mi je
Reactions: johan_blond

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Aha, hoces rect, da nam zaradi hitrih testov padajo okuzbe? :valjamse:

Ja sej, ce niso ukrepi, so pa hitri testi. Ce pa ne bi bili hitri testi, bi bilo pa kaj tretjega.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Zaradi vsake zaznane okužbe je manj okužb v prihodnosti, če se okuženi zbaše v karanteno.
Ja vem, naravnost šokantno za nekatere

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.950
113
Torej, sem šel sam gledat, ker očitno sem imel prav, le da tisti, ki sem ga "izzval" ni imel jajc priznat zmote.

Izjava vladne gorovnice je bila, da imamo danes glede na isti dan v tednu iz prejšnjega tedna, SLABŠE rezultate.

Ampak meni to ni videt res:
4.2.2021:
povedal, da je bilo v sredo ob 14.545 testiranjih potrjenih 1267 primerov okužbe. S 5160 PCR-testi so epidemiologi potrdili 1009 okužb, z 9385 hitrimi testi pa še 258. Delež pozitivnih izvidov PCR-testiranj je tako znašal 19,6 odstotka, med testiranimi s HAT pa je bilo pozitivnih 2,7 odstotka ljudi.
11.2.2021:
Kot poroča Sledilnik za covid-19, so v sredo potrdili 1385 okužb s koronavirusom. Opravili so 5482 PCR-testov, pozitivnih je bilo 992 testov, kar znaša 18,1 %. Opravili so tudi 20788 hitrih antigenskih testov. Pozitivnih je bilo 393 brisov, kar znaša 1,9 %.

Pomeni ja, za včeraj je več okuženih kot prejšnjo sredo, ampak zgodlj na račun večjega števila testov. Povprečje okuženih je NIŽJE. Tako na PCR kot na hitrih testih.

Fuj in fej tej vladni govornici, ki spet obrača podatka, da njim ustrezajo in se še naprej seje represijo.

In kot rečeno, če bi šli delat 50k testov, bi pa bilo pozitivnih 10k...virus je med nami in kroži, karkoli se bo naredilo, se tega ne bo ustavilo in pika.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Moj komentar gre na "ugotovitve" stroke (al kwa), da je včerajšnja sreda slabša kot prejšnja.

Po rezultatih in tudi tvojih ugotovitvah (da stagniramo) temu ni tako.
Stvar percepcepcije.
Pri državah, kjer so konkretno obrnile okužbe, je konstatno in konkretno padalo. To da ne pade opazno na tedenskem nivoju ni dober znak. Se pa strinjam, je čisto stvar percepcije, včasih si neizmerno zadovoljen, da ne narašča oziroma stagnira, včasih je pa stagnacija zelo slab znak.
To izjavo "včerajšnja sreda slabša kot prejšnja." ne smeš gledat tehnično (ali je več ali manj okužb kot prejšnjo sredo), ampak ali si z napredkom od prešnjega tedna zadovoljen (to sem že napisal, ko imaš vsak teden -10 % si lahko zadovoljen). Ker bo potem padalo ia tedna v teden takole 100%, 90 %, 81 %, 73 %, 65 %, 59 %, 53 %, 48 %, 43 %, 39 %, 35 %, 32 %, 28 %. Če vzameš da smo na 1000, bomo na 500 po 7 tednih in pod 300 po še dodatnih 5 tednih.
Izjava, ne moremo bit zadovoljni s tempom qupadanja epidemije, je povsem korektna.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Pomeni ja, za včeraj je več okuženih kot prejšnjo sredo, ampak zgodlj na račun večjega števila testov. ....
Ali pa tudi na račun dvojnega štetja pozitivnih na hitrih in pcr testov.
Če ne gre avtomatsko brisanje, če si pozitiven na hitrem in potem negativen na pcr, bi rekel da tudi ne gre avtomatsko brisanje če si pozitiven na hitre in pozitiven na pcr.

Tudi vprašanje, koliko tistih, ki je bilo ugotovljenih lažno pozitivnih, zahteva izbris pozitivnega rezultata, Ali obstajajo o tem kakšni podatki?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Stvar percepcepcije.
Pri državah, kjer so konkretno obrnile okužbe, je konstatno in konkretno padalo. To da ne pade opazno na tedenskem nivoju ni dober znak. Se pa strinjam, je čisto stvar percepcije, včasih si neizmerno zadovoljen, da ne narašča oziroma stagnira, včasih je pa stagnacija zelo slab znak.
To izjavo "včerajšnja sreda slabša kot prejšnja." ne smeš gledat tehnično (ali je več ali manj okužb kot prejšnjo sredo), ampak ali si z napredkom od prešnjega tedna zadovoljen (to sem že napisal, ko imaš vsak teden -10 % si lahko zadovoljen). Ker bo potem padalo ia tedna v teden takole 100%, 90 %, 81 %, 73 %, 65 %, 59 %, 53 %, 48 %, 43 %, 39 %, 35 %, 32 %, 28 %. Če vzameš da smo na 1000, bomo na 500 po 7 tednih in pod 300 po še dodatnih 5 tednih.
Izjava, ne moremo bit zadovoljni s tempom qupadanja epidemije, je povsem korektna.
Lej tole je citat: ""Današnji podatki so manj spodbudni, kot so bili v zadnjih dneh, saj se je danes po dolgem času zgodilo, da smo imeli več okužb kot na enak dan pred enim tednom," je še dejala Bratuša. "
Rekla je, kar je rekla.

Treba si je tudi priznat, da je pretekli PODALJŠAN vikend lepo zbil povprečje za zadnjih 7 dni.
Meni je sicer povsem nerazumljivo, zakaj se čez vikende ne testira. Če prav vem, imamo še vedno epidemijo in krizo kot je še nismo imeli,
bolnice pokajo po šivih,.... zdaj je pa večji problem testiranje kot to, da mogoče na račun netestiranja dobijo v obdelavo še kakšnega pacienta več.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Ma ti si tudi ena goljufija.
Tako daleč ti ne potegne, da bi doumel, da vsak pozitiven hitri test sedaj, pomeni hitrejše padanje okužb v prihodnosti(testiran asimptimatski ne bo raznašal naokoli).
To je res. Samo da pa pride govorka vlade in reče, da številke niso vzpodbudne, med tem, ko so v torek naštancal 44000 testov in so šokantno našli več okuženih kot prejšnji teden......Jebe lud zbunjenog

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.950
113
Zato je edini merodajen podatek, koliko je hospitaliziranih. Verjetno bi vsak raje videl da bi imeli dnevno 20k pozitivnih in le 5 hospitaliziranih, kot pa 5 pozitivnih in od tega bi vsak pristal v bolnišnici?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Stvar percepcepcije.
Še enkrat, miliontič. Države, ki so konkretno obrnile navzdol krivuljo so dobile bumerang, ker virus je med nami, obnaša se v smislu nalezljivosti kot prehlad. Zdej pa le pojdi in v tistem grafu, ki primerja našo in Avstrijsko krivuljo in stegni našo krivuljo na višino Avstrijske, pa me zanima do kakšnih ugotovitev boš prišel.

• Všeč mi je
Reactions: gr69 in darjan

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Zato je edini merodajen podatek, koliko je hospitaliziranih. Verjetno bi vsak raje videl da bi imeli dnevno 20k pozitivnih in le 5 hospitaliziranih, kot pa 5 pozitivnih in od tega bi vsak pristal v bolnišnici?
Kar pa ne spremeni dejstva, da je vseen dobro veliko testirat, pod pogojem, da ni 1200 ljudi na kupu na odvzemni točki. Napaka je zgolj v interpretaciji rezultatov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.950
113
In čisto vedno je vlada interpretirala rezultate tako, da lahko naprej seje represijo.

Namesto da bi že skenslali zaprtje med občine, še zdaj "tehtajo" možnosti, ker je pač vmes bil en praznik in je danes kao slabše, kot je bilo pred 1 tednom.
Banda sama, ljudje pa to samo mirno gledamo.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic
19. jul 2007
2.832
1.553
113
Še enkrat, miliontič. Države, ki so konkretno obrnile navzdol krivuljo so dobile bumerang, ker virus je med nami, obnaša se v smislu nalezljivosti kot prehlad. Zdej pa le pojdi in v tistem grafu, ki primerja našo in Avstrijsko krivuljo in stegni našo krivuljo na višino Avstrijske, pa me zanima do kakšnih ugotovitev boš prišel.
Očtino sem preveč glup. Daj še miljon in enkrat povej. Jaz nikje ne najdem f*cking bumeranga v teh podatkih. Niti ne vidim, da bo že jutri pri njih armageddon. In njhova smrtnost je pol naše.
Pri cepljenju zaostajajo za en teden za nami, ampak nič drastičnega.

coronavirus-data-explorer (3).pngcoronavirus-data-explorer (4).pngcoronavirus-data-explorer (5).pngcoronavirus-data-explorer (6).png

coronavirus-data-explorer (3).png
coronavirus-data-explorer (4).png
coronavirus-data-explorer (5).png
coronavirus-data-explorer (6).png