Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.480
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Francija ima policijsko uro od 16. oktobra, imajo jo po departmajih, odvisno od števila okuženih kot pri nas po regijah. Samo s tem da so pri nas vse regije mnogo višje kot katerakoli francoska.
Ampak Francozi ne jamrajo toliko kot slovenceljni.
Prime Minister Jean Castex has announced that a 18:00 to 06:00 curfew will apply to the whole of France beginning on Saturday, January 16.
This longer curfew is already in place in 25 departments in the east of the country and will now replace the 20:00 to 06:00 curfew in place in the rest of France.

Ampak, glede na tole so šole še kar odprte:
School classes will close automatically if one pupil tests positive with a variant, and also if one pupil is named as a contact of a parent or family member who is confirmed with one of the variants

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Prime Minister Jean Castex has announced that a 18:00 to 06:00 curfew will apply to the whole of France beginning on Saturday, January 16.
This longer curfew is already in place in 25 departments in the east of the country and will now replace the 20:00 to 06:00 curfew in place in the rest of France.

Ampak, glede na tole so šole še kar odprte:
School classes will close automatically if one pupil tests positive with a variant, and also if one pupil is named as a contact of a parent or family member who is confirmed with one of the variants

16 januarja je bila spremenjena na 18h iz 20h. Pa že 2 X prej prvič 22 oktobra drugič pa decembra.
Prvič pa je bila uvedena oktobra.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
da je ferdo spet manipuliral? :eek::eek::eek::eek:

sicer pa, koliko časa trajajo kateri ukrepi je brezpredmetno. trajajo doker se situacija ne spremeni oz izboljša. če je to nekje leto nekje pa en mesec je to pač tako.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.480
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Če je bila do 16.1 v veljavi v 25 deparmajih, to pomeni, da je bila v veljavi manj kot v 1/4 Francije (101 departmant).
Pa če so jo spreminjali, pomeni, da so spremljali kaj se dogaja, ne pa jo imeli zato, da bi zajeb...li ljudi.

In seveda pri nas je več primerov in več smrti. Zato mora biti strožje - logično. Ker če zapremo šole, uvedemo policijsko uro in imamo odprte firme in cerkve smo na pravi poti.

Intervju s Colaričem je to jasno pokazal:
Ob pojavu covida-19 smo uvedli številne dodatne preventivne in delovnopravne ukrepe, ki temeljijo na navodilih stroke. Med njimi preventivno razkuževanje, uporabo zaščitnih mask, socialno distanco, prezračevanje prostorov in druge oblike zaščite. Za vse zaposlene in zunanje izvajalce smo uvedli merjenje telesne temperature pri vhodih ter obvezno uporabo zaščitnih mask in razkužil. Izvajamo dezinfekcijo prostorov, materialov, vozil in delovnih mest.
Sestanki, izobraževanje in druge podobne aktivnosti potekajo, če je mogoče, prek digitalnih medijev. Redno izvajamo testiranje s hitrimi antigenskimi testi, da bi tudi pri asimptomatsko okuženih pravočasno zaznali okužbo. Prilagodili smo organizacijo dela in uvedli fleksibilen delovni čas ter zaposlenim olajšali usklajevanje službenih in družinskih obveznosti. Bolniška odsotnost se lani ni povečala. Znašala je 6,4 odstotka, kar je primerljivo s 6,6-odstotno predlani.
Pa vendar ste v podjetju imeli 15 odstotkov potrjeno okuženih, kar je skoraj dvakrat več od slovenskega povprečja.
Koliko vaših zaposlenih, predvsem pisarniških, v obdobju epidemije sploh dela od doma?

Praktično nihče. Imamo vertikalno integriran poslovni model, kjer so vse funkcije potrebne in je zaželeno, da so vsi na delovnem mestu

Ampak šole, druženja to je krivo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
A te še enkrat osmešim. Haloze sestavlja 7 občin, v povprečju živi 50 ljudi/km2. Podatek star nekaj let.

V Franciji je 23 od 101 departmaja ki imajo povprečja nižja od tega. V povprečju okrog 35 ljudi/km2.

Pa imajo policijsko uro od 18h do 6h. Kazni za prva dva prekrška drobiž v tretje pa do 3700€ in 6 mesecev zapora.
Janša je amater.
Pa kaj. Še Fafangel je rekel, da policijska ura nima nobenega pozitivnega ucinka. Matr ste tecni s to policijsko uro.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Pa koji qrac te tak boli ta policijska ura? Resno? Daj pri 3.14di razloži kaj ti je taki problem bit ob 21.00 doma? Si v službi do takrat? Pokažeš jebeni list da si v službi, in konec debate. Ali kaj te tako muči? Psico pelat srat ob 21.00. Pa pelji jo prej jabenti, pa si ob 21.00 namaži kruh s pašteto, namesto ob 20.30 in naj ob 21.00 čivava ****** spat.
Jaz pred enim tednom nisem mogel it laufat, ker sem končal z obveznostmi šele ob 20.50.
In JJ me je prisilil, da sem ostal doma. Nisem mogel iti ven, zago sem se zredil za 4kg. JJ je kriv. In mi gre totalno na k..., da moram zaradi življenja ostalih, se jaz žrtvovat. Fašisti, komunisti, beli, rdeči, fineserji in še vsi ostali.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Jaz pred enim tednom nisem mogel it laufat, ker sem končal z obveznostmi šele ob 20.50.
In JJ me je prisilil, da sem ostal doma. Nisem mogel iti ven, zago sem se zredil za 4kg. JJ je kriv. In mi gre totalno na k..., da moram zaradi življenja ostalih, se jaz žrtvovat. Fašisti, komunisti, beli, rdeči, fineserji in še vsi ostali.
Koliko bi jih pa ogrozil s tem, ko bi šel laufat?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
JJ kriv? Že 20 let sili otroke na ekrane?
Da bi strše vprašali, kaj delajo, to pa ne.
Ja vem, imam Stockholmski sindrom.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Daj nehi nabijat no, a prej ko so pa po 15 ur igrice nabijali pa cele dneve v telefon pa razne facebooke in vse ostalo sranje gledali pa nobenega ni tolk skrbelo. Tole jamranje je pa že bolano no.....
Tudi ne razumem tega jokanja o izgubljeni generaciji in ne ve kaj vse, a niso se pripravljeni odpovedati 1 tednu počitnic, da bi malo nadoknadili izgubljeno????
Dej nehite že s temi sončki no, pa jim raje razložite da življennje ni samo lepo, pa bodo veliko lažje živeli ko bodo odrasli.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco, p4pe in sad