Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Bizgec od Hojsa je uvedel
Naslednja (ključna) dva tedna bosta pokazala, ali smo Slovenci Balkanci ali ne. Če ne bo bistvenega poslabšanja, potem očitno smo (kar pomeni da smo v preteklosti res imeli veliko okužb zaradi kolin in šmarnice).

Sezona raspiratornih bolezni se pocasi umirja, poglej grafe gripe in logicno bo sedaj slo na bolje, pa ce se druzimo ali ne.

Poleg tega pa so DSOji skoraj ze precepljeni ali prekuzeni ali pa je darwin naredil svoje.

Ce pa normalen folk fase virus, pa ne bo potrebna hospitalizacija, kar je cilj zdravstva, ali pac?

me rea zanima kaj bo stroka trobila, ce bi bilo ~200 okuzb dnevno, hispitaliziranih pa le nekaj 10.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Bizgec od Hojsa je uvedel

Sezona raspiratornih bolezni se pocasi umirja, poglej grafe gripe in logicno bo sedaj slo na bolje, pa ce se druzimo ali ne.

Poleg tega pa so DSOji skoraj ze precepljeni ali prekuzeni ali pa je darwin naredil svoje.

Ce pa normalen folk fase virus, pa ne bo potrebna hospitalizacija, kar je cilj zdravstva, ali pac?

me rea zanima kaj bo stroka trobila, ce bi bilo ~200 okuzb dnevno, hispitaliziranih pa le nekaj 10.

Še vedno imaš kakih 200 tisoč 65-80 let ki niso bili okuženi in cepljeni. Je pa res da jih je veliko težje okužit kot pa tiste v DSO ki so kot sardele konzervi.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Kakšen komentar Alter epidemiologov na te podatke.

Slovenija jo je lani s 17 odstotki presežnih smrti odnesla trikrat slabše kot Nemčija

Večina držav poroča te podatke z zamikom, za zdaj jih imamo le nekaj, ki jih ima primerljive podatke z našimi. Za zdaj kaže, da nobena nima tako visokih presežnih smrti, kot jih imamo mi. Za Anglijo in Wales je ocena 14 odstotkov, Nizozemsko in Portugalsko 10 odstotkov, Francijo devet odstotkov. Sosednja Hrvaška ima dobrih osem odstotkov presežnih smrti, najbolje pa za zdaj kaže Nemčiji s petimi odstotki. Tako da smo mi s 17 odstotki recimo več kot trikrat slabši kot Nemčija in dvakrat slabši od Hrvaške.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Še vedno imaš kakih 200 tisoč 65-80 let ki niso bili okuženi in cepljeni. Je pa res da jih je veliko težje okužit kot pa tiste v DSO ki so kot sardele konzervi.
Vsak nad 65 tudi ni problematicen. Osebno vem za cca 7 taksnih, ki so kovid preboleli bp, dalec od potreb za hospitalizacijo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Ne, še to je preveč, ker učinek ne odtehta rezultata.
Pri pemti smo bili v začetku leta 2020, ko smo še vsi gledali bergamo in se križali, misleč da nad nas prihaja kuga^2. Zdaj pa že ima vsaj več osebnih izkušenj in vidi da so ukrepi sami sebi namen.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Ne, še to je preveč, ker učinek ne odtehta rezultata.
Pri pemti smo bili v začetku leta 2020, ko smo še vsi gledali bergamo in se križali, misleč da nad nas prihaja kuga^2. Zdaj pa že ima vsaj več osebnih izkušenj in vidi da so ukrepi sami sebi namen.
Legenda :).
Sam citiral samo zato, da bom lažje našel ta biser modrosti.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Vsak nad 65 tudi ni problematicen. Osebno vem za cca 7 taksnih, ki so kovid preboleli bp, dalec od potreb za hospitalizacijo

Večina jih ni problematičnih ampak pri tolikšnem številu jih je še vedno dovolj da boš imel dnevno kar precej hospitalizacij pa kakšnega mrtvega. Potem dohtarji takoj najdejo izgovor, da lahko vse ostalo stoji. Zakaj bi delal preglede po 20€, če ti lahko en leži v postelji na kisiku za 400 kat več pa nimaš nobenega dela.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: darjan

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113

tale je že zdavnaj utihnil, št. žrtev je pa še kar rastlo.

spraševat kogarkoli na odgovornost nima smisla. Kar je je. Če smo se kaj naučili iz tega, toliko bolje, če se pa nismo pol pa... jebat ga, nam ni pomoči.

Žrtve so seveda prisotne. Ampak država je morala najdit neko srednjo pot. Državo krivit za mrtve je malo mimo, ker vsakega posameznika zapirat v mehurček pač ni izvedljivo. Ampak, ker smo seveda civiliziran narod, bomo sedaj zahtevali krivca in ga tudi javno linčali.

Na volitvah bi se lahko pokazal rezultat, ampak to vemo, da ne bo imelo dosti vpliva. Vlada bo rekla, da so hoteli strožje ukrepe, ampak se je folk in opozicija skoz kurčila, potem na koncu so pa epidemiologi stopili na njihovo stran.... itn...

Določeni ukrepi so čisti mimosum, ampak v poplavi vseh ukrepov se pač najdejo tudi taki, gnili ukrepi... upam, da se je tudi vlada kaj naučila v teh 4 mesecih.

ampak sedaj smo kao tik pred koncem...

čeprav sosednje države spet komplicirajo v pm... čakam da tole pride k nam.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in cappy

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Državo krivit za mrtve je malo mimo...

Niti ni čisto mimo. Veliko stvari je, ki bi jih lahko opravili bolje. Nekatere brez dodatnega vložka(recimo da bi se dejansko poslušalo stroko in ne le Janšev ego), nekatere z vložkom, ki bi nam kasneje prišparal marsikaj (sledenje stikom, priprava čez poletje, 100% nadomestilo,...)

• Všeč mi je
Reactions: gr69

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
eh dej... po bitki so vsi generali.

Sej pravim - upam da se je tudi vlada kaj naučila.

Janšev ego se posluša zadnji mesec. odkar beovičke ni več. prej so bili epidemiologi še precej prisotni.

Sicer pa tudi javnosti ni nikoli prav - se spomnim, kako so beovička, gantar in ekipa že oktobra hoteli narediti lockdown. Ampak kaj bi s tem naredili? okuženih res ne bi bilo, ampak potem ne bi bilo prekuženosti. Pa smo se takrat vsi zgražali, kakšne ideje imajo o lockdownu. Pa je vlada (ni poslušala epidemiologov) pustila malo manj strogo, pa se je folk počasi prekuževal ob zmerni obremenjenosti bolniščnic. Tukaj mislim, da smo ravnali čisto ok. Imamo pa sedaj boljšo prekuženost. Verjetno tudi kakšnega mrtvega več, ampak v vsaki bitki so žrtve.

Kar bi vlada lahko naredila je le, da bi se DSO bolje pripravili. Tam so bili najmanj pripravljeni...

če bi le vmes bilo manj dramatiziranja bi lahko rekel, da dvomim, da bi druga vlada kaj bolje speljala tole.