Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
EuQOidpXIAIGwCC

sam da je kontra, pa bo dobro, si mrmrajo ekstremni levičarji.

kdor pa sedaj ne vidi pa nikoli ne bo.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kakšen komentar Alter epidemiologov na te podatke.

Slovenija jo je lani s 17 odstotki presežnih smrti odnesla trikrat slabše kot Nemčija

Večina držav poroča te podatke z zamikom, za zdaj jih imamo le nekaj, ki jih ima primerljive podatke z našimi. Za zdaj kaže, da nobena nima tako visokih presežnih smrti, kot jih imamo mi. Za Anglijo in Wales je ocena 14 odstotkov, Nizozemsko in Portugalsko 10 odstotkov, Francijo devet odstotkov. Sosednja Hrvaška ima dobrih osem odstotkov presežnih smrti, najbolje pa za zdaj kaže Nemčiji s petimi odstotki. Tako da smo mi s 17 odstotki recimo več kot trikrat slabši kot Nemčija in dvakrat slabši od Hrvaške.

Odgovarjam z vprašanjem: ali je bil v kateri od navedenih držav že prelet letal?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Seveda... in se verjetno strinjaš da bi ukrepi morali biti še bolj rogolozni, da bi narod spravili k pameti.
Ja seveda, bi morali zaostrit in še na eni nogi skakat, če nebi pomagalo pa še Zdravljico zraven žvižgat.
In če še nebi pomagalo, potem okrivit Jožeta, ki je pri žvižganju fušal na enem tonu kajne? :evil:

In zakaj misliš, da če ukinejo ukrepe, ki pomagajo pri zajezitvi širjenja virusa, ne bo okuženost poskočila?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.843
113
Poglej si NovoZelandijo. 3 okužene imajo in vržejo celo državo v poplon lockdoun za teden ali dva. Če se v tem času ne pojavi nič je vse zopet prosto, pa zopet kofetkanje... Dokler novi padalec ne privleče v državo okužbe. Ampak pri nas bi g. mirsi popizdil če bi en teden moral ostat med 4 stenami.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Odgovarjam z vprašanjem: ali je bil v kateri od navedenih držav že prelet letal?
Iskreno povedano, nimam pojma.
Je pa tudi res, da se mi zdi ta podatek tako irelevanten, da se mi ne da iskat tega podatka.

PS: Je pa res, da je pri meni kar malo poklicne deformacije, da sem navajen gledat podatke same, ne pa kdo je kje podpisan, od kje so ti podatki, manj je balasta naokoli, bolj so mi všeč podatki

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Ti mi povej, kje so se okužbe širile.
V kevdrih, lovskih kočah, zidanicah?
Če smo bili vsak v svoji jazbini, potem ostanejo samo še letala, ki nas špricajo z virusom ....
Ne vem kje so se okužbe širile, ker nijz že dolgo ne sledi več stikom in uradnega podatka ni.
Vem pa, da ljudje niso bili vseskozi v svoji jazbini, Legar je hodil v zda in estonijo, Hojs je kruzal po koprski občini, Počivalšek po gostilnah, kaj če bi tam iskali krivca, kje se je okužil Simoniti, Vizjak, Travnikova, Koritnik,.... pa niso povedali.

Pa tudi poštarji so delali, le kdo je tebi v tvojo jazbino nosil zadnje 3 mesece svež kruh in mleko???? No najbolj pogumni so šli tudi v trgovino in na šiht.
Edino tisti v DSO-jih, ki so najbolj množično zbolevali in umirali, ja ti so bili pa res vseskozi v svojem domu brez izjeme.

A ni logično, da bodo sedaj, ko so ukrepe, ki preprečujejo širjenje virusa ukinili, okužbe poskočile?
Khmm, če pa ne bodo, pa pomeni, da so bili ukrepi nekoristni ?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Poglej si NovoZelandijo. 3 okužene imajo in vržejo celo državo v poplon lockdoun za teden ali dva. Če se v tem času ne pojavi nič je vse zopet prosto, pa zopet kofetkanje... Dokler novi padalec ne privleče v državo okužbe. Ampak pri nas bi g. mirsi popizdil če bi en teden moral ostat med 4 stenami.
Nič nebi mirsi popizdil, če bi avgusta zaprli državne meje, (kot novozelandci) pravzaprav vseskozi pišem, da bi jih morali.

Popizdevam pa, ker so nas namesto tega zaprli med 4 stene, na občine (beri na par km), ker imamo policijsko uro, maske zunaj.....
In tistih tvojih "en teden" bi trajalo toliko, kot Kacinovih 14 dni? od oktobra, pa še kar traja ???

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Poleti ne bi nič pomagalo, mi smo vseeno država, kamur pride ogromno tujih delavcev, je tranzit, etc.
Seveda tu ne morejo laufat isti ukrepi, kot na otoški žepni državici. Pa čeprav smo žepna tudi mi, smo pa del celine. Virus ne pozna meja.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
K SZ
Folk je bolan majkemi. Danes je treba nujno nove stumfe kupit pa nove žlice in nože...ker dva Meseca je bila res huda doba in se neda pocakat se kak dan dva...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
K SZ
Folk je bolan majkemi. Danes je treba nujno nove stumfe kupit pa nove žlice in nože...ker dva Meseca je bila res huda doba in se neda pocakat se kak dan dva...
Bolan je tisti, ki je za par mesecev prepovedal prodajo novih štumfov. Celo tako da si šel mimo police s štumfi, ki je bila prekrita z najlonom, da si jih lahko samo gledal.
Da o stometerskih vrstah vsak teden pred mesti za testiranje z zanič testi ne govorim.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne vem kje so se okužbe širile, ker nijz že dolgo ne sledi več stikom in uradnega podatka ni.
Vem pa, da ljudje niso bili vseskozi v svoji jazbini, Legar je hodil v zda in estonijo, Hojs je kruzal po koprski občini, Počivalšek po gostilnah, kaj če bi tam iskali krivca, kje se je okužil Simoniti, Vizjak, Travnikova, Koritnik,.... pa niso povedali.

Pa tudi poštarji so delali, le kdo je tebi v tvojo jazbino nosil zadnje 3 mesece svež kruh in mleko???? No najbolj pogumni so šli tudi v trgovino in na šiht.
Edino tisti v DSO-jih, ki so najbolj množično zbolevali in umirali, ja ti so bili pa res vseskozi v svojem domu brez izjeme.

A ni logično, da bodo sedaj, ko so ukrepe, ki preprečujejo širjenje virusa ukinili, okužbe poskočile?
Khmm, če pa ne bodo, pa pomeni, da so bili ukrepi nekoristni ?
Imam občutek da si se razpizdil.
Zakaj?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Bolan je tisti, ki je za par mesecev prepovedal prodajo novih štumfov. Celo tako da si šel mimo police s štumfi, ki je bila prekrita z najlonom, da si jih lahko samo gledal.
Da o stometerskih vrstah vsak teden pred mesti za testiranje z zanič testi ne govorim.
Stumfe lahko že en mesec kupiš v hoferu in sparu drgac.
Pa to da je en debil se ne pomeni da si ti lahko.
Edino če si Mirsi ali Darjan

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Pol meseca pa res, od 30. januarja, če gre za štumfe in gate.
So pa bili tudi drugi artikli pod tistim najlonom..

Stumfe bi lahko kupil prek neta ker so +-2 številki. Jaz sem celo iz Merkurja kupil stvari ker imajo tiste omarice pred stavbo kjer prevzameš. Seveda pa našega v spletni prodaji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113

Zakaj pa tudi ne naredi, da bi tisti, ki imajo protitelesa, dobili potrdilo?