bedaki na cesti

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Take prestrašene imajo zavarovalnice najrajši. No saj, na enih morajo služiti. Ko pride pa do potrebe po izplačilu je pa 100 pogojev in izgovorov zakaj nisem upravičen.

Kaska tudi nimam, pa 4 leta star avto. Naj se zgražanje prične.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
927
113
Tale upam, da je zvozil do cilja te palete.... :bonk:
IMG_20241031_165026.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.057
113
Če imaš zagurtnano tako kot tale bodo palete stale na mestu, prej dobiš prikolico skozi avto. Da bi pod silo par ton koliko taka gurtna da od sebe palete zdrsnile ena preko druge bi itak zagorele (toliko trenja). V kamonih se vozi prazne palete polj manj fiksirane vsakodnevno pa ni še nobena poletela.

Kar ima tale problem je težišče in se pri zaviranju in pospeševanju prekomerna sila dela na kljuki, v ovinkih pa še na osi kolesa.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Ravno taki brez premoženja morajo imeti vse zavarovano saj drugače propadejo, če se jim kaj zgodi. Obratno kdor ima dovolj, da skešira nov avto, hišo ali odškodnino tega pač nujno ne rabi.

Pa spet ponavljam, kaj točno tvegam in kje? Zdravstvo imamo "brezplačno". Kdo me bo tožil in zakaj me do sedaj v 30 letih še ni?

Podajate neke čudne primere s psi in smučanjem. Nimam psa, ne hodim smučat. Kaj če bi šel, bi mi zavarovanje hiše kaj koristilo? Ni na smučišču itak vsak zavarovan z nakupom karte?

ps. Razumem pa da forumski agentje pač zagovarjate zavarovalnice kot nujno potrebne. Tako kot eni igrajo loto vsak teden. Sem tudi sam delal dosti v IT zavarovalništva. Tabelo komutacijskih števil si znam izračunati.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
927
113
Če imaš zagurtnano tako kot tale bodo palete stale na mestu, prej dobiš prikolico skozi avto. Da bi pod silo par ton koliko taka gurtna da od sebe palete zdrsnile ena preko druge bi itak zagorele (toliko trenja). V kamonih se vozi prazne palete polj manj fiksirane vsakodnevno pa ni še nobena poletela.

Kar ima tale problem je težišče in se pri zaviranju in pospeševanju prekomerna sila dela na kljuki, v ovinkih pa še na osi kolesa.
So se že na dokaj ravni cesti zgornje palete precej guncale/drsale levo in desno.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.966
330
83
tam ko se terc po tori rola
No... moj sodelavec je imel le par gumi pajkov čez.... potem je pa res imel pogurtnano, kot se spodobi, pa pol manj naloženo.
kalbo -evro palete so mere 80x120cm, kdo pa pravi, da morajo biti bukove? On je le bukove vozil domov, za kurjavo. Kako se je kadilo iz dimnika, pa... ker so to bile palete, ki so bile kar fajn naoljene.... iz proizvodnje ven. Te, na fotografiji, pa so smrekove 100x120cm, za enkratno uporabo. Saj se pa vidi...pa nove so, kdo ve od kod in kam jih pelje....