Izvidi o prebolelem covidu brezplačni, potrdila ponekod plačljiva | 24ur.com
Ministrstvo za zdravje je v navodilih zdravstvenim domovom glede izdaje potrdil o prebolelem covidu-19 zapisalo, da se izdaja potrdil oziroma kopij izvidov ne sme zaračunavati. V zdravstvenih domovih se tega večinoma držijo, ambulantni izvidi so brezplačni, ponekod pa zaračunavajo potrdila.www.24ur.com
Zakaj pa tudi ne naredi, da bi tisti, ki imajo protitelesa, dobili potrdilo?
Potrdilo o prebolelem kovidu izda zdravnik v primeru, ko je ocenil, da si imel kovic zaradi tesnega stika in simptomov, ni pa bilo to dokazano s PCR testom. Tisti preboleli, ki imajo pozitiven PCR test starejši od 14 dni, takega potrdila ne potrebujejo.Ja, ampak je potem enkovredno, kot preboleti kovid, torej da se dobi potrdilo, ki je potrebno?
Ker imaš protitelesa od par dni po okužbi, vso bolezen in še kasneje - ne moreš pa dokazat koliko je minilo od okužbe.Izvidi o prebolelem covidu brezplačni, potrdila ponekod plačljiva | 24ur.com
Ministrstvo za zdravje je v navodilih zdravstvenim domovom glede izdaje potrdil o prebolelem covidu-19 zapisalo, da se izdaja potrdil oziroma kopij izvidov ne sme zaračunavati. V zdravstvenih domovih se tega večinoma držijo, ambulantni izvidi so brezplačni, ponekod pa zaračunavajo potrdila.www.24ur.com
Zakaj pa tudi ne naredi, da bi tisti, ki imajo protitelesa, dobili potrdilo?
Še eden, ki bi narod menjal ?Ter prfuknjen narod
Še eden, ki bi narod menjal ?
Potrdilo o prebolelem kovidu izda zdravnik v primeru, ko je ocenil, da si imel kovic zaradi tesnega stika in simptomov, ni pa bilo to dokazano s PCR testom. Tisti preboleli, ki imajo pozitiven PCR test starejši od 14 dni, takega potrdila ne potrebujejo.
Imas kaksen problem?Gospod moderator te teme, pa srčno upam da to ni Andy.
A bi se dalo iz te teme odstraniti uporabnike mirsi, Darjan in Andy1.
Brez njih bi bila tema morda berljiva in uporabna tudi za ostale.
Hvala
Jaz sem narocil cevlje preko interneta itak prisli preveliki, pravijo posljite jih nazaj. Gres na posto pada sneg, minus 10 stopinj pa 200 metrov vrsta za v posto ker pac enega po enega notri puscajo. Hvala vlada.Stumfe bi lahko kupil prek neta ker so +-2 številki. Jaz sem celo iz Merkurja kupil stvari ker imajo tiste omarice pred stavbo kjer prevzameš. Seveda pa našega v spletni prodaji.
Jaz sem narocil cevlje preko interneta itak prisli preveliki, pravijo posljite jih nazaj. Gres na posto pada sneg, minus 10 stopinj pa 200 metrov vrsta za v posto ker pac enega po enega notri puscajo. Hvala vlada.
Kaj pa lahko naredis ce so trgovine zaprte ze 3 mesece in pade meter snega? Hodim v japankah?Oprosti da greš pa čevlje naročati je pa tudi kot da jih še nikoli nisi videl. Lahko jih naročiš, če naročiš enake kot jih imaš doma. Drugače je pa loterija glede številke. Z nogavicami teh problemov ni.
Kdo je kriv, da pri nas ukrepi niso uspešni? Pojma nima, ampak bom tole nalimal še semle:
Intervju s Colaričem:
Ob pojavu covida-19 smo uvedli številne dodatne preventivne in delovnopravne ukrepe, ki temeljijo na navodilih stroke. Med njimi preventivno razkuževanje, uporabo zaščitnih mask, socialno distanco, prezračevanje prostorov in druge oblike zaščite. Za vse zaposlene in zunanje izvajalce smo uvedli merjenje telesne temperature pri vhodih ter obvezno uporabo zaščitnih mask in razkužil. Izvajamo dezinfekcijo prostorov, materialov, vozil in delovnih mest.
Sestanki, izobraževanje in druge podobne aktivnosti potekajo, če je mogoče, prek digitalnih medijev. Redno izvajamo testiranje s hitrimi antigenskimi testi, da bi tudi pri asimptomatsko okuženih pravočasno zaznali okužbo. Prilagodili smo organizacijo dela in uvedli fleksibilen delovni čas ter zaposlenim olajšali usklajevanje službenih in družinskih obveznosti. Bolniška odsotnost se lani ni povečala. Znašala je 6,4 odstotka, kar je primerljivo s 6,6-odstotno predlani.
Pa vendar ste v podjetju imeli 15 odstotkov potrjeno okuženih, kar je skoraj dvakrat več od slovenskega povprečja.
Koliko vaših zaposlenih, predvsem pisarniških, v obdobju epidemije sploh dela od doma?
Praktično nihče. Imamo vertikalno integriran poslovni model, kjer so vse funkcije potrebne in je zaželeno, da so vsi na delovnem mestu
Ampak šole, druženja to je krivo.