Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Čemu se pripisuje tako sunkovit padec hospitalizacij?

1613484568495.png

Ali je to po Krekovo padec, a hkrati rast?

Čeprav so isti ukrepi že od oktobra in čeprav so se šole mukoma komaj odprle? Je samo slučaj, da tudi drugače gripa v tem času popusti?

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Čemu se pripisuje tako sunkovit padec hospitalizacij?

Poglej priponko 42718

Ali je to po Krekovo padec, a hkrati rast?

Čeprav so isti ukrepi že od oktobra in čeprav so se šole mukoma komaj odprle? Je samo slučaj, da tudi drugače gripa v tem času popusti?
Več faktorjev, število okužb v populciji se od novoletnega vrha kar spodobno zmanjšuje (padlo za 60 %). . Pika na i pa je cepljenje najbolj kritične populacije. Ko oboje sešteješ dobiš take rezultate.
Tudi v USA, ki so občutno pred nami s cepljenjem so poročali, da prva spremeba v zvezi z cepljenjme izrazila ravno v tem, da se število hospitalizacij začelo zmanjševati (ne št. okužb ne število smrti, ampak št. hospitalizacij).

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
V največji meri cepljenju v DSO. Sedaj primerkov iz tam nimaš skoraj več, pred tem so pa predstavljali več kot polovico hospitaliziranih.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Evo, spet darjanizem. Ammmm, kako naj bi vlada to uredila, če ni bilo faking cepiva? Svašta. :aplauz: :valjamse: :bonk:

Preprečiš vnose v DSOje. Celotna Slovenija je bila/je talec 1% populacije, katera je sicer za raznos virusa najmanj kriva.

Če bi primerno poskrbeli samo za ta 1%,bi imeli za najmanj 30 do 50% boljšo kovid statistiko. Ampak neeeee. Policijska ura, zaprte občine, zaprte trgovine, zaprte šole...... To je delovalo kajne?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Kako pa boš popolnoma preprečil vnos v DSOje? Jih zaprl v mehurčke skupaj z osebjem? Ti dva 2/3 osebja na mestu odpoved.

Karkoli boš naredil, slabše kot so že naredili ne moreš.

Kaj bi bilo težko, npr vsake 2 ali 3 dni testirat celotno personal ekipo in varovance?

Poskrbeti za primerno opremo in plače zaposlenih?

Direktno za epidemijo smo porabili 3 milijarde v lanskem letu. Resno me zanima, koliko neposredno €€€ je prišlo do DSOjev?+.

Neposredni manjko zaradi izpada dejavnosti je bil pa še 2 do 3x večji. Za delček od skorajda 9 milijard bi pa verjetno poskrbeli za 20.000 uporabnikov DSO.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Karkoli boš naredil, slabše kot so že naredili ne moreš.

Kaj bi bilo težko, npr vsake 2 ali 3 dni testirat celotno personal ekipo in varovance?

Poskrbeti za primerno opremo in plače zaposlenih?

Direktno za epidemijo smo porabili 3 milijarde v lanskem letu. Resno me zanima, koliko neposredno €€€ je prišlo do DSOjev?+.

Neposredni manjko zaradi izpada dejavnosti je bil pa še 2 do 3x večji. Za delček od skorajda 9 milijard bi pa verjetno poskrbeli za 20.000 uporabnikov DSO.
A misliš nad personalom na vsaka dva dni izvajati množična posilstva? Ravno zdajle bojo štrajkali taksisti, ker se morajo testirat na tri dni.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Matey

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Prvi dan v šoli pa bodo že lahko pol oddelkov domov poslali.

1613497452468.png

Pa še ta je zanimiva, rekli so da ni bilo nobenega učitelja pozitivnega ko so jih v ponedeljek testirali. Tule na hitro sem vsaj 3 našel.

1613497778649.png

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
A misliš nad personalom na vsaka dva dni izvajati množična posilstva? Ravno zdajle bojo štrajkali taksisti, ker se morajo testirat na tri dni.

ne morem verjet, da se nimate kaksnega bednega nadimka za taksiste, ker je zelo popularno v zadnjem casu, da se takoj najde nadimek za tiste ki se ne klanjajo.

a taksisti se tud bojijo posilstva? cudno, pa taki dedci k so.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune

Taksisti, učitelji, trgovci, delavci, kupci, šolarji,..... Ne doprinesejo vsi skupaj toliko težav, kot jih lahko sproducira en srednje velik dso.

Če bi bila plača kaj več od minimalca z +100€, bi se sami delavci prijavljali na testiranja.

Bolnišnice, VDCji in DSOji so dejansko ustanove, kjer je redno in pogosto testiranje dejansko smiselno. Ostali pač ob pojavu simptomov ali pri rizičnem stiku. To da je narod stal po uro ali več v vrsti, zato da bo lahko v trgovini/šoli/salonu delal je bedarija svetovne klase.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
ne morem verjet, da se nimate kaksnega bednega nadimka za taksiste, ker je zelo popularno v zadnjem casu, da se takoj najde nadimek za tiste ki se ne klanjajo.
Misliš tako, kot se hitro najdejo nadimki za tiste, ki priznavajo smiselnost in potrebo po določenih ukrepih?
Sicer pa kaj pa veš, morda pa že obstajajo pa si jih spregledal.

a taksisti se tud bojijo posilstva? cudno, pa taki dedci k so.
Glede na to kdo in s kakšno mentaliteto je običajno v vlogi taksista se oni najverjetneje ne bojijo posilstva ampak zgolj ne marajo, da bi jim kdo govoril kako in kaj še posebej ne zaradi enega prehlada.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
Misliš tako, kot se hitro najdejo nadimki za tiste, ki priznavajo smiselnost in potrebo po določenih ukrepih?
Sicer pa kaj pa veš, morda pa že obstajajo pa si jih spregledal.

Glede na to kdo in s kakšno mentaliteto je običajno v vlogi taksista se oni najverjetneje ne bojijo posilstva ampak zgolj ne marajo, da bi jim kdo govoril kako in kaj še posebej ne zaradi enega prehlada.

aha, smo ze pri mentaliteti... se malo...

• Všeč mi je