Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Kakšne teorije zarot? Hranjenje testov v nepravilnih razmerah, opravljanje pod nepravilnimi pogoji, to so standardne napake ki se delajo vsak dan. Teorija zarote bi bila samo če bi rekel da to namerno delajo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Brise je jemal zasebni zavod Zdravje znanega kirurga Marka Bitenca.

"Kar se tiče strokovnosti odvzema, mislim, da ni bilo težav, saj je ista ekipa brise odvzemala najprej v Dobravljah, potem pa se je preselila še v Vipavo, kjer ni bilo pri opravljenih testih niti enega pozitivnega,"

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Potem je šlo očitno za zanič teste ker te ekipe so pogosto na terenu in ne izvajajo testiranj prvič.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Bomo počakali na strokovno analizo ministra za zdravje. Do takrat pa jih moramo še 7 milijonov porabiti.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.230
1.044
113
Ne vem kaki so ti testi, ampak tolk vem, da pozitivni nikol ne bi smeli bit, ob še taki napaki, če virusa dejansko ni prisotnega.
Mogoče so pa učitelji pri kom v garaži coca-colo pili.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Saj to je to, kar bode v oči. Ne glede na to, kako nepravilno se dela s testi, le-ta nikoli ne bi smel dajati false pozitivnega rezultata. Kvečjemu obračno, da bi torej ob nepravilnem ravnanju dal false negativni rezultat.

Edino, če je rezultate brala oseba, ki je zamenjala "+" z "-" ?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi
19. jul 2007
2.832
1.553
113
Saj to je to, kar bode v oči. Ne glede na to, kako nepravilno se dela s testi, le-ta nikoli ne bi smel dajati false pozitivnega rezultata. Kvečjemu obračno, da bi torej ob nepravilnem ravnanju dal false negativni rezultat.

Edino, če je rezultate brala oseba, ki je zamenjala "+" z "-" ?
Potrebno razlikovat med brisom in med testom.
Če delaš nekaj narobe s brisom, ne moreš dobiti lažno pozitivnega rezultata.
Če pa delaš nekaj narobe s testom, ali pa celotnim testnim postopkom pa lahko gladko dobiš pozitivni bris.
Kot je že Floki povedal, že samo čas odčitavanja je pomemben (večina testov nosečnosti bo pokazalo šibko pozitivno linijo po pol ure).
Lahko si na videu videl, malo dodaš rjave umazanije v vzorec (Coca Cola) in je te umazanije dovolj, da se pojavi pozitivna črta.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
V tej situaciji, ko se testira po 4-6 k na PCR testih in ko imaš manj kot 1k pozitivnih na HAT bi morali vsakega pozitivnega na HAT vprašati ali želi prioritetno še PCR test. V 14 dnevih bi imeli res reprezentativen vzorec glede zanesljivosti in občutljivosti HAT testov v rutinski uporabi, uradni podatki so pač za laboratorijsko uporabo, potrebno se je zavedat, da ne glede na to kaj delaš, bolje od deklariranih specifikacij ne bo, je pa lahko slabše.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
.........
Sem prebral kar nekaj navodil za hitre teste, običajno imajo 10 do 15 strani. Prva stvar kar mi v oči pade ko kažejo testiranja pri nas je koliko testov ima na mizi ko čaka da se pokažejo rezultati.
........
Zanimivo, tudi jaz sem jih nekaj prebral pa so komplet vse stisnili na 2-4 strani, sama navodila za odvzem in izvjanje testov pa so na 1 strani.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Ne gre se samo za deco... Pa večina narejenih testov je negativnih. Si predstavljaš potrjevanje vseh teh? Lažje je pozitivne preverit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Ne gre se samo za deco... Pa večina narejenih testov je negativnih. Si predstavljaš potrjevanje vseh teh? Lažje je pozitivne preverit.
Ves ta denar od hitrih testov bi lahko namenili čemu bolj pametnemu v zvezi s covidom. Brez veze vsak teden delajo 50.000 hitrih testov na zdravi populaciji, ki sploh nima nobenih simptomov, kar nas stane 1 miljon evrov na teden (za to , da okrijejo 1000 domnevno pozitivnih, za katere se ugotovi, da jih je od teh čez 90% lažnih rezultatov). Bi lahko ta denar porabili za kaj bolj pametnega pri zdravljenju covida ...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
No, potem pa naj nareedijo logistiko takšno, da se bo delalo hitre in PCR "takoj", ne pa da je zaradi tega en ali nekaj dni izpada.

Magari se v soboto testira učitle in potem še v nedeljo PCR.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
To je ena rešitev. Vse pozitivne na pcr.
Ne spremljam tolko te fame glede covida pa sem mislil, da že zdaj delajo tako.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To je ena rešitev. Vse pozitivne na pcr.
To je edina rešitev - posebej za nesimptomatske, bi ti morali ob obvestilu, da si pozitiven na HAGT dati termin za PCR. Moja žena je čakala od sobote dopoldan do včeraj na prost termin (no v soboto zvečer je dobila včeraj opoldan), čeprav je bila dvakrat prejšnji teden negativna na HAGT + prebolela kovid sredi decembra.
Itak je bila potem včeraj negativna tudi na PCR - zdaj pa čaka, da ji na njeno zahtevo izbrišejo pozitivni rezultat iz kartoteke.

• Wow
  • Haha
Reactions: Romzi in darjan

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Rešitev pa čeprav slaba je tudi karantena. Jbg.
Je kako pojasnilo zakaj ne izvajajo preverjanj na vse pozitivne hitre teste?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Moja soseda skupaj z vsemi, ki delajo s strankami v njuni firmi včeraj zavrnejna na hitrem testu, ker kao testirajo šolnike. Cela familija zadevo prebolela decembra, se je včeraj spraševal, kaj bo, če bosta pozitivna, a firmo zapret, al firme ne zapret..... Živele butale.

Med tem se pa Černač in ostali hard core SDSovci sprašujejo, kakšen neki simbol ima Fafangel na maski.....

• Všeč mi je
Reactions: gr69 in McGiver