Brise je jemal zasebni zavod Zdravje znanega kirurga Marka Bitenca.
"Kar se tiče strokovnosti odvzema, mislim, da ni bilo težav, saj je ista ekipa brise odvzemala najprej v Dobravljah, potem pa se je preselila še v Vipavo, kjer ni bilo pri opravljenih testih niti enega pozitivnega,"
Potrebno razlikovat med brisom in med testom.Saj to je to, kar bode v oči. Ne glede na to, kako nepravilno se dela s testi, le-ta nikoli ne bi smel dajati false pozitivnega rezultata. Kvečjemu obračno, da bi torej ob nepravilnem ravnanju dal false negativni rezultat.
Edino, če je rezultate brala oseba, ki je zamenjala "+" z "-" ?
Zanimivo, tudi jaz sem jih nekaj prebral pa so komplet vse stisnili na 2-4 strani, sama navodila za odvzem in izvjanje testov pa so na 1 strani..........
Sem prebral kar nekaj navodil za hitre teste, običajno imajo 10 do 15 strani. Prva stvar kar mi v oči pade ko kažejo testiranja pri nas je koliko testov ima na mizi ko čaka da se pokažejo rezultati.
........
false negative bi bla še večja katastrofa...
Ves ta denar od hitrih testov bi lahko namenili čemu bolj pametnemu v zvezi s covidom. Brez veze vsak teden delajo 50.000 hitrih testov na zdravi populaciji, ki sploh nima nobenih simptomov, kar nas stane 1 miljon evrov na teden (za to , da okrijejo 1000 domnevno pozitivnih, za katere se ugotovi, da jih je od teh čez 90% lažnih rezultatov). Bi lahko ta denar porabili za kaj bolj pametnega pri zdravljenju covida ...Ne gre se samo za deco... Pa večina narejenih testov je negativnih. Si predstavljaš potrjevanje vseh teh? Lažje je pozitivne preverit.
To je edina rešitev - posebej za nesimptomatske, bi ti morali ob obvestilu, da si pozitiven na HAGT dati termin za PCR. Moja žena je čakala od sobote dopoldan do včeraj na prost termin (no v soboto zvečer je dobila včeraj opoldan), čeprav je bila dvakrat prejšnji teden negativna na HAGT + prebolela kovid sredi decembra.To je ena rešitev. Vse pozitivne na pcr.