Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
O kaki karanteni ti zdaj sanjaš? Zdravega človeka (+ par povezanih) boš 10 dni not držal zaradi napake v postopku testa ali/in slabe kvalitete testa?

Ne izvajajo ker je tako navodili NIJZ/vlade.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Da maš zdravega človeka moraš s pcr potrdit. Ne vem kaj ti sanjaš?
Vidiš ko nimaš pojma - si sploh prebral kaj sem zgoraj zapisal? Pozitiven HAGT je izenačen s PCR in se avtomatsko NE izniči z negativnim PCR - taka so navodila NIJZ/vlada. Moraš posebej zahtevat, da ti HAGT brišejo, pa še to je preudarek tistega, ki s tem upravlja. Seveda ob predpostavki, da te osebni zdravnik (drugi tega ne more!) sploh pošlje na PCR.

In v luči tega se mi spet postavlja vprašanje dvojnih vnosov dvojno testiranih.

Tudi ni povsem vseeno ali si enkrat dodatno zaveden kot pozitiven s stališča potencialnega cepljenja.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Mi je fascinantno, da se še kar najdejo mojstri, ki se na vse kriplje trudijo zagovarjat tole zmešnjavo, ki z logiko nima nobene povezave. Imaš celo majstre, ki bi v karanteno zapirali ljudi, ki so stvar že preboleli in je logično, da test še en čas lahko pokaže pozitivno.

Naš predsednik vlade vlada z instant odloki, ki se spreminjajo kot vreme v aprilu. Tud ta omenjeni sosed je, kot je v naših koncih tradicija, bolj naklonjen SDSu, kot ne in nikoli ne jamra, je vedno zjutraj prvi v svojem servisu in vedno zadnji popoldne, ko zaklene. Delovna, poštena in spoštovanja vredna familija, ki daje delo kar lepemu številu ljudi. Včeraj, ko je pri meni pred hišo srknil pir, po dolgem času, je pa pojamral, da nima pojma, kaj naj naredi za danes. Zjutraj ob sedmih bo pred servisom gužva ljudi, ki rabjo avto met popravljen že včeraj, čez vikend je polno ratalo parkirišče kamor dostavljajo avtovleke, on pa ne ve, a lahko dela brez testa ali ne.....Ker inšpektor bo sam kazen pisal.....

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: gr69 in darjan

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Za info, hrvati rezultate s hitrih testov ne pristevajo statistiki, na podlagi katere se sprejema ukrepe. Ima mogoce kdo info, kako je to v drugih drzavah, ker me resnicno zanima, ali se samo pri nas goljufa na tak nacin?

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Js ne zagovarjam nikogar. Zagovarjam potrjevanje pozitivnih hitrih testov s pcr (in zabeležbo pcr rezultata). Če pa naši kekci ne izvajajo potrjevanja hgt-jev je pa edina (slaba) rešitev karanteta za pozitivne (false ali ne).

ps. tudi sam ne razumem majstrov k se vžigajo na besedo karantena.

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.932
571
113
iz 24

Zanimivo bi bilo slišati, kakšne izkušnje imajo s temi testi, ki jih dobavlja Majbert Pharm, v drugih državah. Kolikor je bilo slišati, so jih nabavili tudi v Švici. Glede na to, da dobavitelj zatrjuje, da s temi testi niso nič zaslužili, ampak so si z nizko ceno le želeli utreti poslovno pot, tole ni ravno dobra marketinška poteza. Zagotovo pa niso tega storili namenoma. In kar je najpomembneje, je bolje, da je nekaj testov lažno pozitivnih kot lažno negativnih in kolikor mi je znano, se vsak pozitivni hitri test preveri s PCR, v kolikor oseba nima znakov bolezni. Je pa to še vedno najhitrejši in najcenejši način ugotavljanja pozitivnih primerov.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Bomo steli mrtve, ko bo epidemije konec.
Vprašanje: ko te nekdo vpraša o nečem, kar ne sede v tvoje stališče, je to tvoj odgovor.
Ko v sosednji temi hvališ odprto Hrvaško in pljuvaš po zombi Sloveniji, pa ni potrebno čakati na konec epidemije, ampak je treba bruhat takoj sedaj?
A si razdvojena osebnost ali le navaden hinavc?

• Všeč mi je
Reactions: tomi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Ljudje podcenjujejo človeški faktor.
Če bi bila samo škart roba v igri, bi bile napake razpršene, ko pa vidiš da so napake grupirane po lokacijah, se je pa pač potrebno vprašat ali je kakšen specifičen vzrok.
Khmm, da so napake grupirane po lokacijah so ugotovili zato, ker testirajo med sabo povezan krog ljudi, ki med sabo hitro vidijo, da jih je recimo četrtina pozitivnih. (šolniki)
Če se greš pa testirat posamično, pa ne veš, kakšen izid imajo tudi drugi, ki so stali s tabo v vrsti, pa takšne napake ostanejo neodkrite.

Napake tudi (nočejo?) odkrit zdravstveni delavci, ampak so jih še vedno odkrili ljudje sami, ki so se na glas spraševali, kako je možno, da je tako visok delež med njimi pozitiven.
In če se spomnimo prvih reakcijah, ko so šolniki dobili navodila, da se ne smejo ponovno testirat s pcr testom, ti da mislit, da v nijz niso prav zainteresirani, da se lažno pozitivne odkrije. Pravtako glede na to, da mora lažno pozitiven sam zaprosit za izbris iz statistike (ne gre avtomatično) ti da mislit, da skrbijo, da je v statistiki čimveč lažno pozitivnih - na osnovi katerih potem zaostrujejo ukrepe.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Vprašanje: ko te nekdo vpraša o nečem, kar ne sede v tvoje stališče, je to tvoj odgovor.
Ko v sosednji temi hvališ odprto Hrvaško in pljuvaš po zombi Sloveniji, pa ni potrebno čakati na konec epidemije, ampak je treba bruhat takoj sedaj?
A si razdvojena osebnost ali le navaden hinavc?
Ocitno si ti razdvojena osebnost, ker cooy-pasteas isto besedilo v dve temi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
In kar je najpomembneje, je bolje, da je nekaj testov lažno pozitivnih kot lažno negativnih in kolikor mi je znano, se vsak pozitivni hitri test preveri s PCR, v kolikor oseba nima znakov bolezni.
Kako pa veš, da med rezultati testov ni lažno negativnih?
Saj kolikor se spomnim, je bilo pred temi aferami povedano, da naj bi bilo v okviru pričakovanih napak več lažno negativnih, kot pa lažno pozitivnih.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
eno vprašanje za Alter epidemiologa Andy
Vse poletje smo poslušali kakšni id*oti smo, ker ne prekužujemo populacije poleti (naravni vitamin D, ...), da so se Švedi pametno odločili za pravočasno prekuževanje, ...
Na Švedskem je drugi val odnesel več življenj kot prvi (in že v prvem jih ni bilo malo), pa se je drugi val šele dobro ogrel.
Kakšen retrospektivni pogled nazaj mogoče na Andy Alter epidemiološke napovedi?

Pa še primerjava primerljivih: Švedska, Noveška, Finska
Poglej priponko 42293

Poglej priponko 42294

Poglej priponko 42295

Poglej priponko 42296
Zakaj ne objaviš raje tega, iz našega Sledilnika:
Nordijske.PNG

EU.PNG

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ocitno si ti razdvojena osebnost, ker cooy-pasteas isto besedilo v dve temi.
Očitno ti tudi osnovno razumevanje šepa. Jaz pastam ISTO besedilo, torej bom težko razdvojena osebnost. Ti pa na istih relacijah dveh primerov zagovarjaš diametralno nasprotna stališča.
Ne pričakujem, da boš razumel.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Očitno ti tudi osnovno razumevanje šepa. Jaz pastam ISTO besedilo, torej bom težko razdvojena osebnost. Ti pa na istih relacijah dveh primerov zagovarjaš diametralno nasprotna stališča.
Ne pričakujem, da boš razumel.
Dej, omeji se na eno temo. Ne da se mi odgovarjati v dveh za isto stvar.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
......je bolje, da je nekaj testov lažno pozitivnih kot lažno negativnih in kolikor mi je znano, se vsak pozitivni hitri test preveri s PCR, v kolikor oseba nima znakov bolezni. ....
Verjamem, da ne bereš vsega, ampak to enostavno ni res - samo na posebno zahtevo preko osebnega zdravnika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Kaka zmeda okoli tega, pa kaj so vsi nesposobni pri nas al se nikomu ne de več jebat s tem al kaj se dogaja?

19. jul 2007
2.833
1.553
113
Zakaj ne objaviš raje tega, iz našega Sledilnika:
Zakaj sem obljavil, to kar sem obljavil sem jasno napisal: Pa še primerjava primerljivih: Švedska, Noveška, Finska
3 primerljive države (demografija, poseljenost, klima, tudi mentaliteta, ...). Glavna razlika je v pristopu - prekuževanje.
Bolj široko greš, več faktorjev je in moraš delati multifaktorsko analizo.

Seveda lahko poleg grafa, ki si ga prilepil, tudi poveš katero dejstvo (numerični podatek) želiš izpostaviti in kateri sklep sledi iz tega (po tvojem razumevanju situacije).
Moje vprašanje AndY1 je bilo konkretno in korektno (ne neko trolanje).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vidiš ko nimaš pojma - si sploh prebral kaj sem zgoraj zapisal? Pozitiven HAGT je izenačen s PCR in se avtomatsko NE izniči z negativnim PCR - taka so navodila NIJZ/vlada. Moraš posebej zahtevat, da ti HAGT brišejo, pa še to je preudarek tistega, ki s tem upravlja. Seveda ob predpostavki, da te osebni zdravnik (drugi tega ne more!) sploh pošlje na PCR.

In v luči tega se mi spet postavlja vprašanje dvojnih vnosov dvojno testiranih.

Tudi ni povsem vseeno ali si enkrat dodatno zaveden kot pozitiven s stališča potencialnega cepljenja.
To ni čisto res. Ko sem bil kot asimptomatski pozitiven na HAT testu, so me iz covid ambulante poklicali še na PCR test. Moj osebni zdravnik o tem nič ne ve, vsaj jaz ga nisem nič obveščal.