Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To ni čisto res. Ko sem bil kot asimptomatski pozitiven na HAT testu, so me iz covid ambulante poklicali še na PCR test. Moj osebni zdravnik o tem nič ne ve, vsaj jaz ga nisem nič obveščal.
Kdaj? Trenutno se to ne izvaja, odkar so HAGT obvezni "za sve i svašta". Povsem na začetku (decembra) pa je to bilo možno.

Tvoj osebni zdravnik ima dostop do vsega preko e-zdravja - če nima je sam kriv.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Zakaj ne objaviš raje tega, iz našega Sledilnika:
Število umrlih na 100.000 je navadno sranje.
Gledat je treba število okužb (na 100.000 prebivalcev) in v tej luči gledati številke.
Glede na nikakvo količino cepiv je povsem možno da jih v drugih državah še čakajo višje cifre, sploh če so sicer dokaj uspešno zajezili št. okužb.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zakaj sem obljavil, to kar sem obljavil sem jasno napisal: Pa še primerjava primerljivih: Švedska, Noveška, Finska
3 primerljive države (demografija, poseljenost, klima, tudi mentaliteta, ...). Glavna razlika je v pristopu - prekuževanje.
Bolj široko greš, več faktorjev je in moraš delati multifaktorsko analizo.

Seveda lahko poleg grafa, ki si ga prilepil, tudi poveš katero dejstvo (numerični podatek) želiš izpostaviti in kateri sklep sledi iz tega (po tvojem razumevanju situacije).
Moje vprašanje AndY1 je bilo konkretno in korektno (ne neko trolanje).
Dejstvo, ki ga želim izpostaviti je, da so vse nordijske države, vključno s Švedsko, po številu smrti na 100.000 prebivalcev daleč za nami.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kdaj? Trenutno se to ne izvaja, odkar so HAGT obvezni "za sve i svašta". Povsem na začetku (decembra) pa je to bilo možno.

Tvoj osebni zdravnik ima dostop do vsega preko e-zdravja - če nima je sam kriv.
Na hitrem testu sem bil 13. januarja, na PCR pa 14. januarja. Napisal sem, da osebnega zdravnika jaz nisem o ničemer obveščal, nisem pa napisal, da tega ne ve. Gotovo bo izvedel, ko ga bom naslednjič obiskal, saj dvomim, da brska po e-zdravju za vsemi pacienti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Ekipa WHO: Malo verjetno, da je virus ušel iz laboratorija, izvor virusa ostaja neznan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Ja baje so našli nek podoben virus v nekem vzorcu starem 10 ali še več let, nekje v braziliji že...

Lahko da zadeva kroži okoli že leta, pa je pač zdaj tale kitajc zajebal,d a je dal ven zadevo...in sledika je panika in kolaps vsega

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Mene bolj zanima, katere znanstvene metode so uporabili pri tem raziskovanju sledi virusa? Glede na to, da so si vzeli 1 uro časa, da so preiskali tržnico, potem pa vzorce preiskave 1 teden analizirali v hotelskem laboratoriju. Kaj so sploh ugotovili iz zbranih vzorcev.
Zgleda kot predstava za javnost, zdaj samo ne vem, ali so kitajci režirali?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: johan_blond

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Mene bolj zanima, katere znanstvene metode so uporabili pri tem raziskovanju sledi virusa? Glede na to, da so si vzeli 1 uro časa, da so preiskali tržnico, potem pa vzorce preiskave 1 teden analizirali v hotelskem laboratoriju. Kaj so sploh ugotovili iz zbranih vzorcev.
Zgleda kot predstava za javnost.

Kitajcem se zelo gre, da nebi bili povezani s tem virusom kot mesto izvora...

naprej pa naj vsak sam razmisli :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Mogoče so šli v laboratorij tja in so jim pokazali, da imajo druge viruse shranjene :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113

Bravo res...na podlagi nezanesljivih hitrih testov se gradi izobrazba otrok. Se še jih lahko porine bolj na dno?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.673
113
Ekipa WHO: Malo verjetno, da je virus ušel iz laboratorija, izvor virusa ostaja neznan
:fredi:

WhoWuhanInvestigation.jpg

• Všeč mi je
Reactions: darjan