Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.832
1.553
113
eno vprašanje za Alter epidemiologa Andy
Vse poletje smo poslušali kakšni id*oti smo, ker ne prekužujemo populacije poleti (naravni vitamin D, ...), da so se Švedi pametno odločili za pravočasno prekuževanje, ...
Na Švedskem je drugi val odnesel več življenj kot prvi (in že v prvem jih ni bilo malo), pa se je drugi val šele dobro ogrel.
Kakšen retrospektivni pogled nazaj mogoče na Andy Alter epidemiološke napovedi?

Pa še primerjava primerljivih: Švedska, Noveška, Finska
coronavirus-data-explorer (5).png

coronavirus-data-explorer (6).png

coronavirus-data-explorer (7).png

coronavirus-data-explorer (8).png

Priponke

• coronavirus-data-explorer (8).png
    coronavirus-data-explorer (8).png
    353,9 KB · Ogledi: 112

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
eno vprašanje za Alter epidemiologa Andy
Vse poletje smo poslušali kakšni id*oti smo, ker ne prekužujemo populacije poleti (naravni vitamin D, ...), da so se Švedi pametno odločili za pravočasno prekuževanje, ...
Na Švedskem je drugi val odnesel več življenj kot prvi (in že v prvem jih ni bilo malo), pa se je drugi val šele dobro ogrel.
Kakšen retrospektivni pogled nazaj mogoče na Andy Alter epidemiološke napovedi?

Pa še primerjava primerljivih: Švedska, Noveška, Finska
Poglej priponko 42293

Poglej priponko 42294

Poglej priponko 42295

Poglej priponko 42296
Bomo steli mrtve, ko bo epidemije konec.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Potem pa lahko odgovoriš johan_blond-u, zakaj so tvoje napovedi glede Švedske odpovedale. A veš, ko že ravno hvalimo tvojo jasnovidnost glede covida.

Edit: vidim, da si se izognil odgovoru.
Brez problema lahko odgovorim.

Ko bodo Svedi imeli toliko mrtvih na 100.000 kot jih imamo mi, bodo tudi njim zacele krivulje padati.

S hitrostjo cepljenja, ki jo imamo, se bo Evropa precepila v 4 letih in po moznosti s cepivi, ki ne bodo imeli ucinka na ze vse obstojece seve (npr Astrazeneca).
Evropa se bo prej prekuzila kot precepila.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.648
113
kod Džej-Zija
Izogibaš se vprašanju. Ti si bil zagovornik mehkega švedskega pristopa. Razloži, zakaj ta pristop ne deluje glede na njene sosede, ki imajo bistveno boljše razultate.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Izogibaš se vprašanju. Ti si bil zagovornik mehkega švedskega pristopa. Razloži, zakaj ta pristop ne deluje glede na njene sosede, ki imajo bistveno boljše razultate.
Kot sem rekel ze lansko pomlad, ko ste mi trdno zatrjevali, da mi pa NIKOLI ne bomo dohiteli, kaj sele prehiteli Svede po stevilu mrtvih na 100.000 - pocakajmo, ko se bo epidemija koncala in bomo takrat prestevali mrtve.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in novaa

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Pravega števila mrtvih ne bomo nikoli vedeli, vse posredne žrtve se bodo skrile, namerno ali pa nenamerno, ker jih bo nemogoče "poloviti"

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
A imaš ti slučajno zdrastvene delavce za butle, ki ne bi znali enega ušivega pofejkanega hitrega testa narediti? :bonk:

V Avstriji si podoben test deca v šoli sami delajo ...

Ja sem siguren da marsikateri ne dela po navodilih testa ampak mal po domače kot to počnejo že leta. Pa pri dajanju zdravil je podobno. Bi bil presenečen koliko zdravstvenih delavcev ima problem naredit več učinkovin skupaj če mu piše v procentih pa ml.

Avstrijski test za otroke ni nič podoben HAT razen temu da gre za isti named. Tam daš samo palčko v nos in vtakneš v odprtino. To zna še opica ko ji nekajkrat pokažeš.
Sicer tudi HAT ni nobena znanost kadar prej navodila prebereš in se jih držiš.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113

kake bedarije so ti hitri testi...
Ti bo Floki razlozil, da so tudi na Ajdovskem narobe delali s testi in da niso bili strokovni.

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor

kake bedarije so ti hitri testi...
In gospodarstvo mora s to napizdancijo testirati svoje zaposlene, ter za vsak test plačati 15eur. :bonk:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Ti bo Floki razlozil, da so tudi na Ajdovskem narobe delali s testi in da niso bili strokovni.

Ne bom razlagal ker je to pač ena od možnosti da so zajebali. Kaj je šlo točno narobe naj ugotavljajo tisti ki so za to plačani.
Sem prebral kar nekaj navodil za hitre teste, običajno imajo 10 do 15 strani. Prva stvar kar mi v oči pade ko kažejo testiranja pri nas je koliko testov ima na mizi ko čaka da se pokažejo rezultati.
Pri testih je točno določeno v katerem časovnem oknu moraš prebrati rezultat eni imajo 10-12 min pa nikoli pod 10 ali nad 15. Največ jih ima pri 15 min pa ne nad 20.
Nekaj kar so "nepomembni" detajli se pri hitenju hitro pokaže kot velika ovira ki na koncu lahko da tudi napačne rezultate. O slampariji v zdravstvu pa raje ne bi, če bi vsaj pol toliko vedeli kot jaz bi verjetno nekateri že bolnice požgali.
Kot sem pa že vsaj 10 krat napisal, jaz že od vsega začetka HAT testiranja zagovarjam da se vse pozitivne pošlje na PCR. Ravno zaradi takih primerov.

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
To
Ne bom razlagal ker je to pač ena od možnosti da so zajebali. Kaj je šlo točno narobe naj ugotavljajo tisti ki so za to plačani.
Sem prebral kar nekaj navodil za hitre teste, običajno imajo 10 do 15 strani. Prva stvar kar mi v oči pade ko kažejo testiranja pri nas je koliko testov ima na mizi ko čaka da se pokažejo rezultati.
Pri testih je točno določeno v katerem časovnem oknu moraš prebrati rezultat eni imajo 10-12 min pa nikoli pod 10 ali nad 15. Največ jih ima pri 15 min pa ne nad 20.
Nekaj kar so "nepomembni" detajli se pri hitenju hitro pokaže kot velika ovira ki na koncu lahko da tudi napačne rezultate. O slampariji v zdravstvu pa raje ne bi, če bi vsaj pol toliko vedeli kot jaz bi verjetno nekateri že bolnice požgali.
Kot sem pa že vsaj 10 krat napisal, jaz že od vsega začetka HAT testiranja zagovarjam da se vse pozitivne pošlje na PCR. Ravno zaradi takih primerov.
To imaš pa morda celo prav. Površni delavci bi morali za vsak test posebej navodilo prebrati, ker ima vsak test lahko drugačen postopek. Niso pozorni ... preveč rutinsko so vzeli stvar, za 15eur po testu bi se moral vsaj za pol ure posvetiti vsakemu posameznemu testu.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Ljudje podcenjujejo človeški faktor.
Če bi bila samo škart roba v igri, bi bile napake razpršene, ko pa vidiš da so napake grupirane po lokacijah, se je pa pač potrebno vprašat ali je kakšen specifičen vzrok.
Realno gledano, lahko samo ugibamo, ker veliko več bi se dalo povedat, če bi imel podatke o lotih ter kako so distribuirani testi (ali je vzorec napak povežeš se serz serijami testov ali ne).
Ali so testi metanja kovanca ali ne, sem pa že jaz naredil analizo upoštevajoč splošno populacijo in šolnike.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Dosti je da enkrat prebereš pa greš po navodilih. Npr. še ena taka iz navodil da se mora test narediti med 15 in 30 stopinj ko se testira. Ne vem kakšen je ta pogoj pri naših testih. Če delajo sedaj v kontejnerjih dvomim da to zagotovijo povsod. Pri toliko tisoč testih se pač povsod ne izide.

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Kaj pa če določene skupine šolnikov sabotirajo in se cocacole napijejo pred testom? :valjamse:

Mimogrede, tvoje domneve že sodijo v temo teorije zarot.

Če bi Kacin imel še kaj besede, bi hitro našel krivca ... od kolin mastne roke bi lahko bile krive, da se test odzove.