Dolžina življenja kot merilo za uspeh

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
218
38
28
17.325776N, 23.254786E
Pa ravno danes mi je tole padlo na pamet...
A kdaj razmišljate o tem, da boste v življenju bolj uspešni, če boste dlje živeli in obratno?
Torej, če pustim neke dejavnike, na katere ne morem vplivati (npr. padec letala, udar strele, prirojena bolezen) ob strani, in živim tako zdravo in po pameti, da dočakam visoko starost (tukaj seveda spet zanemarim dejstva kot so starostne tegobe, ki jim nihče ne uide)...
Oseba A: povprečen delavec, clio, 2sobno stanovanje, en teden morja, 1 baba, 2 otroka, 4 vnuki, doživi 90 let

Oseba B: hud car, premožen, mečka GLS, vila, 4 otroci s tremi ženskami, maldivi, karibi, doživi 60 let

Oseba C: še jači, bogat, same manekenke, srečen, zabaven, ful prjatlov, jahte, safari, vpliven..., fršlok pri 40 ih.

Recimo, da so bili ti trije sošolci v OŠ. Ali bo C v zadnji minuti rekel, e jebiga, vsaj 40 let sem bil car?
Ali bo A v zadnji minuti rekel, e jebiga, počasi se daleč pride. Saj, B in C sta bla đeka, ampak ju že 50 let ni več na tem svetu. Jaz sem zmagovalec, meni je ratalo.
?

vpraši se po kakovsoti življenja, ki so ga preživeli, pa tu ne mislim sam na avte hiše itd, kakovost na splošno (prijatelji itd), to je precej bolj vichting kot dolžina

Drugače pa leta so pogojena z zdravjem, okoljem, gensko dediščino itd....tko da tisto kar si navedel je zgolj ena od komponent ki vplivajo na dolžino

PS pa namest mečke kakega japonca, bo model živel še kako leto dlje

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Pa ravno danes mi je tole padlo na pamet...
A kdaj razmišljate o tem, da boste v življenju bolj uspešni, če boste dlje živeli in obratno?
Torej, če pustim neke dejavnike, na katere ne morem vplivati (npr. padec letala, udar strele, prirojena bolezen) ob strani, in živim tako zdravo in po pameti, da dočakam visoko starost (tukaj seveda spet zanemarim dejstva kot so starostne tegobe, ki jim nihče ne uide)...
Oseba A: povprečen delavec, clio, 2sobno stanovanje, en teden morja, 1 baba, 2 otroka, 4 vnuki, doživi 90 let

Oseba B: hud car, premožen, mečka GLS, vila, 4 otroci s tremi ženskami, maldivi, karibi, doživi 60 let

Oseba C: še jači, bogat, same manekenke, srečen, zabaven, ful prjatlov, jahte, safari, vpliven..., fršlok pri 40 ih.

Recimo, da so bili ti trije sošolci v OŠ. Ali bo C v zadnji minuti rekel, e jebiga, vsaj 40 let sem bil car?
Ali bo A v zadnji minuti rekel, e jebiga, počasi se daleč pride. Saj, B in C sta bla đeka, ampak ju že 50 let ni več na tem svetu. Jaz sem zmagovalec, meni je ratalo.
?
C brez razmišljanja-z leti pridejo sami problemi

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.617
113
Jaz že v štartu ne razumem, kako se lahko fajn avto, kurbe, menjavanje bab, vile,... šteje pod uspeh. Kot da moraš razsipavati denar in se metati ven, če imaš več pod palcem.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

pipo

Majstr
19. mar 2008
922
434
63
evolucijsko, če nisi svojih genov razširil, pol si failal.
A+C -> Hefner, totalni zmagovalec

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.213
1.712
113
40
Popravek... Ce gledam te Hollywoodske igralce; ce imas nekaj vec denarja (in se ti ne skegla v glavi) bos zivel dlje :)

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.450
659
113
Je nekoč rekel en pameten

Na koncu niso leta življenja, ki štejejo, ampak dejstvo, koliko življenja je bilo v teh letih.​