Če pa pogledaš s stališča prekužb, pa je ta sistem z vrtci idealen - prekuži se generacije, ki nikakor niso rizične - no ja - izjeme potrjujejo pravilo.Torej? Se strinjaš da še bolj zaostrimo ukrepe, uvedemo policijsko uro čez cel dan?
Zajebali smo davno nazaj ko so karantenske odločbe bile premile ali jih sploh ni bilo. Navedel bom situacijo v vrtcih, ker sem pač pri tem precej blizu, sklepam pa, da jedrugod v lajfu podobno. Tretjina zaposlenih je bila v tesnem stisku z otroci, odrejena ni niti ena karantena, oddelki pa odprti cel čas. Ne rabim rečt koliko otrok je domov prineslo virus. Spet konrta so starši doma bolani imajo karanteno, otroke pa vozijo v vrtec. Zakaj pa ne... glej ga, zdrav je ko dren, samo malo mu iz nosa teče, pa zjutraj sem mu dal kalpol, do 14.00 bo dober... Ne rabim potem razlagat zakaj je velik del vzgojiteljic okuženih. To je tipičen primer balkanizma. Po eni strani ravnateljica skriva okužbe in prijavlja nerizične kontakte, po drugi strani mi, starši počnemo enako. A se lahko situacija umiri? Moje mnenje je da ne. Ampak to je samo ena drobtinica v celotni zgodbi, ki ni izjema ampak rezultati pravijo da je pravilo. Torej, kdo je kriv? Vlada? NIJZ? Inšpekcije? Mi sami?.... Trdim da smo krivi prav vsi! Nehajmo samo s prstom kazat na druge. Treba je velikokrat pomest pred lastnim pragom.
zdajle čez praznike se bo itak vse zlomlo, teden po praznikih pa bolnice kolaps...druge logike ni. žal.
moj predlog je bil . tretjine. DSO zapret , vse firme pa prekužit po tretjinah, v enem mesecu imaš vso delavno in aktivno rajo rešeno.
Sarkazem detektor crknil?McGiver
Ne strinjam se s teboj, žal. Ni samo v tem da nekdo prežvi oziroma preboli virus. Vemo da ta trajno pusti posledice. Ravno dva moja sodelavca prebolevata, saj sem napisal, od enega ženo so dali v komo in je na respiratorju. Pa če rečem da so to moji sodelavci, pomeni da niso tisti ... saj veš... DSO-jevci.
Saj v teoriji je tako kot si napisal, v praksi pa žal ne.
Oprosti, ker ti tale podatek hijack-am, ampak tvoje številke se ujemajo z mojim modelom prekuženosti, za katerega sem tako kritiziran.v naši firmi smo zdaj na 30% uradno, verjetno neuradno vsaj 40% ali več prebolelih... par jih je kuhalo kak dan več kot običajno, ampak k sreči nič drastičnega.
Razumem, ampak jaz sem napovedoval, da bomo do konca leta pri 40% in mislim, da pri te številki že smo. Veš koliko ljudi taji, da so tole preboleli, ker se bojijo, da bi bili izpostavljeni in dani pod lupo.ja, številke variirajo, mi smo vseeno malo podjetje, relativno, na večjem modelu, sestrski firmi, je nekje 20 do 25% prebolelosti. Sej veš, manj imaš ljudi večja so lahko odstopanja. Pa tudi narava dela je taka, da niso statična delovna mesta.
To je pač slika danes, per enim mesecem so bile te številke na desetini...
Ni važno, to se danes vse pogliha.Napiši še velikost vzorca.![]()
Še grafe o demonstracijah, pa protivladnih protestih, pa o provizijah, pa o zalogah za tako situacijo, pa o količinah nakuplene opreme, pa o zaostrovanju ukrepov, pa o obiskih na Hrvaško, pa ....Primerjava smrti v 2020 in preteklih letih z a nekaj držav.
Verjetno se opazi tudi uspešnost oblasti v boju z epidemijo:
Poglej priponko 39878
takole na prst 4300 zaposlenih?Pri nas nas je krepko čez 300 pa je treutna številka 7% vseh okuženih. Ta številka se pa ne ujema s tvojim modelom.
Temu bi lahko rekli Andymatika.Ni važno, to se danes vse pogliha.
3 komada iznenada.![]()