Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.556
11.520
113
zdajle čez praznike se bo itak vse zlomlo, teden po praznikih pa bolnice kolaps...druge logike ni. žal.

moj predlog je bil . tretjine. DSO zapret , vse firme pa prekužit po tretjinah, v enem mesecu imaš vso delavno in aktivno rajo rešeno.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Torej? Se strinjaš da še bolj zaostrimo ukrepe, uvedemo policijsko uro čez cel dan?

Zajebali smo davno nazaj ko so karantenske odločbe bile premile ali jih sploh ni bilo. Navedel bom situacijo v vrtcih, ker sem pač pri tem precej blizu, sklepam pa, da jedrugod v lajfu podobno. Tretjina zaposlenih je bila v tesnem stisku z otroci, odrejena ni niti ena karantena, oddelki pa odprti cel čas. Ne rabim rečt koliko otrok je domov prineslo virus. Spet konrta so starši doma bolani imajo karanteno, otroke pa vozijo v vrtec. Zakaj pa ne... glej ga, zdrav je ko dren, samo malo mu iz nosa teče, pa zjutraj sem mu dal kalpol, do 14.00 bo dober... Ne rabim potem razlagat zakaj je velik del vzgojiteljic okuženih. To je tipičen primer balkanizma. Po eni strani ravnateljica skriva okužbe in prijavlja nerizične kontakte, po drugi strani mi, starši počnemo enako. A se lahko situacija umiri? Moje mnenje je da ne. Ampak to je samo ena drobtinica v celotni zgodbi, ki ni izjema ampak rezultati pravijo da je pravilo. Torej, kdo je kriv? Vlada? NIJZ? Inšpekcije? Mi sami?.... Trdim da smo krivi prav vsi! Nehajmo samo s prstom kazat na druge. Treba je velikokrat pomest pred lastnim pragom.
Če pa pogledaš s stališča prekužb, pa je ta sistem z vrtci idealen - prekuži se generacije, ki nikakor niso rizične - no ja - izjeme potrjujejo pravilo. ;)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.709
2.740
113
še v SLO - ampak komaj
zdajle čez praznike se bo itak vse zlomlo, teden po praznikih pa bolnice kolaps...druge logike ni. žal.

moj predlog je bil . tretjine. DSO zapret , vse firme pa prekužit po tretjinah, v enem mesecu imaš vso delavno in aktivno rajo rešeno.

Kak bi pa to speljal?
V vsaki firmi poiskal 2-3 pozitivce, sklical zbor delavcev, na poti domov jih polovico pošpukajo pozitivci in jim stisnejo odločbo o dopustu. Po dveh tednih ponoviš zbor delavcev, prešteješ in začneš pisati razpis za prosta delovna mesta (ker se pač niso vsi vrnili) in po zaključku, seveda spet po pljuvanju, sedaj seveda drugih treh pozitivcev, stisneš ostalim odločbo o dopustu v roke. Če si pameten delodajalec zraven dodaš še izjavo v podpis, da je delavec, ki se ne vrne po dveh tednih, odgovoren za vso škodo, ki bi nastala, če bo delovni proces zastal.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.210
6.458
113
McGiver
Ne strinjam se s teboj, žal. Ni samo v tem da nekdo prežvi oziroma preboli virus. Vemo da ta trajno pusti posledice. Ravno dva moja sodelavca prebolevata, saj sem napisal, od enega ženo so dali v komo in je na respiratorju. Pa če rečem da so to moji sodelavci, pomeni da niso tisti ... saj veš... DSO-jevci.

Saj v teoriji je tako kot si napisal, v praksi pa žal ne.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
tole je nek fantasy land kar nekateri sanjate.
resno, kdo bi si v današnji evropi upal kaj takega narediti? na koncu pa da sufler janša, v kar ne dvomim, da komando?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.556
11.520
113
v naši firmi smo zdaj na 30% uradno, verjetno neuradno vsaj 40% ali več prebolelih... par jih je kuhalo kak dan več kot običajno, ampak k sreči nič drastičnega.

Ja skupaj postaviš ljudi pa je. Pač glavni problem so kao karnatene pa te fore, en je pri nas bil 3x po 10 dni doma, kao ker je bil v stiku...4. smo rekli nema ništa, ker pač tako ne gre. verjetno je pa tak že vmes mel korono pa te fore.

Ja, dejansko, nekaj jih bo neslo, ampak to jih bo tak al tak, al danes ali pa cez en mesec, korono bomo vsi meli. na nivoju države moraš samo vzdrževati da imaš mesta v bolnica za tiste ki se jim zadeva zakomplicira...

No zdaj pa realno stanje, kaj se je v slo zgodilo. Ukužba prišla ravno v DSO, od zunaj, torej zaposleni...ki bi se morali 5x bolj čuvat kot običajna raja...in tam pač kosi smert. Realni sektor in aktivna raja, pa se mora najbolj pazit, pa ukrepi kot na intezivah v podjetjih in podobno. Ta logika pač ne dela, kot vidimo. Ne krivim nobenga, ker ne moreš biti prepameten, ampak, to je pač priporočilo za 3. val, kdorkoli se ga bo moral lotevati.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
McGiver
Ne strinjam se s teboj, žal. Ni samo v tem da nekdo prežvi oziroma preboli virus. Vemo da ta trajno pusti posledice. Ravno dva moja sodelavca prebolevata, saj sem napisal, od enega ženo so dali v komo in je na respiratorju. Pa če rečem da so to moji sodelavci, pomeni da niso tisti ... saj veš... DSO-jevci.

Saj v teoriji je tako kot si napisal, v praksi pa žal ne.
Sarkazem detektor crknil?

Mi smo tudi dobili iz vrtca, od sodelavcev, en od drugega - who knows - k sreči zaenkrat vsi brez posledic, razen "duševnih".

PS: ne računat na cepiva pred jesenjo 2021 v nekih resnih količinah.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.506
3.593
113
Torej po vsem tem jutranjem modrovanju je izid rezultata enak ali se gremo zapirat ali ne.
Prazniki ne bojo imeli nič s številkami, ker smo že na točki, ko virus počasi zamira. Vse manj je takih, na katerega bi lahko preskočil in prej ali slej usahnil. Vprašanje je samo, koliko škode smo si namerno sami povzročili.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
v naši firmi smo zdaj na 30% uradno, verjetno neuradno vsaj 40% ali več prebolelih... par jih je kuhalo kak dan več kot običajno, ampak k sreči nič drastičnega.
Oprosti, ker ti tale podatek hijack-am, ampak tvoje številke se ujemajo z mojim modelom prekuženosti, za katerega sem tako kritiziran.

• Haha
Reactions: ynos

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.556
11.520
113
ja, številke variirajo, mi smo vseeno malo podjetje, relativno, na večjem modelu, sestrski firmi, je nekje 20 do 25% prebolelosti. Sej veš, manj imaš ljudi večja so lahko odstopanja. Pa tudi narava dela je taka, da niso statična delovna mesta.

To je pač slika danes, per enim mesecem so bile te številke na desetini...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
ja, številke variirajo, mi smo vseeno malo podjetje, relativno, na večjem modelu, sestrski firmi, je nekje 20 do 25% prebolelosti. Sej veš, manj imaš ljudi večja so lahko odstopanja. Pa tudi narava dela je taka, da niso statična delovna mesta.

To je pač slika danes, per enim mesecem so bile te številke na desetini...
Razumem, ampak jaz sem napovedoval, da bomo do konca leta pri 40% in mislim, da pri te številki že smo. Veš koliko ljudi taji, da so tole preboleli, ker se bojijo, da bi bili izpostavljeni in dani pod lupo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.638
113
Pri nas nas je krepko čez 300 pa je treutna številka 7% vseh okuženih. Ta številka se pa ne ujema s tvojim modelom.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.184
3.208
113
Pri nas v firmi jih je 105 zaposlenih, ca pol jih dela od doma. Lahko povem samo za teden dni nazaj 5 okuženih, na "srečo" vsi ki so delali od doma, en je bil v bolnici na aparatu mislim da je star 52 ali pa 53, in je že doma.
V pisarnah je lažje kot proizvodnji.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.225
2.694
113
Primerjava smrti v 2020 in preteklih letih z a nekaj držav.
Verjetno se opazi tudi uspešnost oblasti v boju z epidemijo:
Poglej priponko 39878
Še grafe o demonstracijah, pa protivladnih protestih, pa o provizijah, pa o zalogah za tako situacijo, pa o količinah nakuplene opreme, pa o zaostrovanju ukrepov, pa o obiskih na Hrvaško, pa ....

Pri nas nas je krepko čez 300 pa je treutna številka 7% vseh okuženih. Ta številka se pa ne ujema s tvojim modelom.
takole na prst 4300 zaposlenih?