Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zanima me če boš isto pisal ko bo Korl . Ali gremo drugač ker enim še vedno ni jasno. da če se industrija ustavi bodo prazne police v trgovinah. Ampak hej pod karlom se bo podpiralo umetnike , boš lahko gledal slo fime in predstave, lačen.

• Haha
Reactions: jonny77

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.225
2.694
113
Taiwan announces 1st local coronavirus case in 254 days

Floki

Guru
6. sep 2007
10.184
3.208
113
"V sežanskem domu upokojencev se spopadajo z izbruhom okužb, potem ko je bil še pred 14 dnevi to eden od redkih slovenskih domov brez okuženih. Od skupaj 178 stanovalcev jih je bilo danes okuženih 166, poleg tega pa še 20 od skupaj 110 zaposlenih."

Ampak sedaj so stvari pod nadzorom....ko ni koga več skoraj za okužit.

Sledilnik za samo včerajšnji dan.
1608658816464.png

Floki

Guru
6. sep 2007
10.184
3.208
113
Glede na število zaposlenih v firmi ki jih je dostavila se sploh ne čudim. Kot vsaka stvar ki se kupi v zdravstvu sploh če ima še politika prste vmes.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.210
6.458
113
Seveda je v interesu vladajoćih, da čim bolj stiskajo prebivalstvo, in jih imajo na čimkrajši ketni.
Poglej Kima, (Noriega, Husein, Amin....) ali misliš da bi bilo tem diktatorjem lepše, če bi ljudem dali svobodo in demokracijo ???? Oni odločajo in imajo pač oboje na izbiro.
Medtem ko demokratično izvoljeni voditelji nimajo toliko izbire, če zategnejo ljudi, se bodo ti uprli in jih zamenjali, pa človekove pravice.... No pod pretvezo virusa, in še prej terorizma, ko so ljudi prestrašili so se tudi v demokratičnih državah začele krčit svoboščine, svoboda se manjše, kazni se povečujejo in področje kaznovanja se širi.

Diktatura, strahovlada, sužnjelastništvo, absolutizem... to so najboljši politični sistemi. V teh sistemih se vladajoči najbolje počutijo, in vsi hrepenijo po takšni oblasti. Najboljši sistemi za vladajoče seveda, ne pa tudi za ljudstvo. Kaj pa Kimu manjka, ko ga slavijo kot boga, privošči si pa lahko prav vse ??????
Ma saj kaj drugega od tovariša mirsija ni za pričakovat. Pa ravno Kim je "tvoj". Kako lahko rečeš kako besedo preko njega, no.
Seveda je v interesu imeti ljudi na ketni. Sam ne na način kot si ga ti predstavljaš. Verjetno ne veš kako funkcionira ekonomija. Naj ti namignem, da tako da je od proizvajalca do potrošnika zaključen krog, oziroma tako, da je proizvajalec hkrati potrošnik, postrani pa pade procent dobička tistim posvečenim...
Ampak po tvojem je cilj vladam, da ljudi zaprejo ljudi v kletke, sami pa si denar tiskajo v tiskarnah in kupujejo jahte, ne? Ali kako si predatavljaš da bo svet šel naprej.
E moj druže... malo manj bo treba po fejsbuku štrcat, in cenzurirane komentarje brat na 24ur, pa bo.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Kako lahko USA tako dobro hendlajo folk, ce 3/4 folka sploh ni zavarovanega...kolaps bi moral biti ravno v USA zaradi njihove politike zavarovanja?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.184
3.208
113
Mogoče zato ker vsak ki ni zavarovan ve da je najebal če bo moral v bolnico. Pri nam jim je pa vseeno.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Torej, je realno stanje v USA mnogo hujse, kot nam ga skusajo prikazati? Pomoje je tudi umrlih vec. Je kje graf umrlih al tud to prirejajo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.556
11.520
113
sicalistično kumunistične države so v štartu zavožene, in če hoče imet elita več si mora rajo podjarmit in jo stisnit do lakote, dokler se pač da. Tu pri nas predsednik vlade ima manj kot povprečno uspešen podjetnik, tako da ne vem kaj primerjaš. Plus še drkajo ga vsi kateri imajo pet minut cajta... če je to to....???

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
......Tu pri nas predsednik vlade ima manj kot povprečno uspešen podjetnik, tako da ne vem kaj primerjaš. Plus še drkajo ga vsi kateri imajo pet minut cajta... če je to to....???
Vidiš relacijo? Pri nas noben predsednik vlade ni niti povprečno uspešen, kaj šele sposoben vodit svojo obratovalnico ali firmo! Če to nebi bilo res, nebi rabili 100 svetovalcev vsak.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.210
6.458
113
Primerjava smrti v 2020 in preteklih letih z a nekaj držav.
Verjetno se opazi tudi uspešnost oblasti v boju z epidemijo:
Poglej priponko 39878
Torej? Se strinjaš da še bolj zaostrimo ukrepe, uvedemo policijsko uro čez cel dan?

Zajebali smo davno nazaj ko so karantenske odločbe bile premile ali jih sploh ni bilo. Navedel bom situacijo v vrtcih, ker sem pač pri tem precej blizu, sklepam pa, da jedrugod v lajfu podobno. Tretjina zaposlenih je bila v tesnem stisku z otroci, odrejena ni niti ena karantena, oddelki pa odprti cel čas. Ne rabim rečt koliko otrok je domov prineslo virus. Spet konrta so starši doma bolani imajo karanteno, otroke pa vozijo v vrtec. Zakaj pa ne... glej ga, zdrav je ko dren, samo malo mu iz nosa teče, pa zjutraj sem mu dal kalpol, do 14.00 bo dober... Ne rabim potem razlagat zakaj je velik del vzgojiteljic okuženih. To je tipičen primer balkanizma. Po eni strani ravnateljica skriva okužbe in prijavlja nerizične kontakte, po drugi strani mi, starši počnemo enako. A se lahko situacija umiri? Moje mnenje je da ne. Ampak to je samo ena drobtinica v celotni zgodbi, ki ni izjema ampak rezultati pravijo da je pravilo. Torej, kdo je kriv? Vlada? NIJZ? Inšpekcije? Mi sami?.... Trdim da smo krivi prav vsi! Nehajmo samo s prstom kazat na druge. Treba je velikokrat pomest pred lastnim pragom.