Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.294
992
113
Me se tud zdi da je ta novi sev virusa samo izgovor, kako spet prestrašit in zapret ljudi, da ne bi med prazniki preveč bluzili okol.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.505
3.593
113
Rubrika saj ni res, pa je.

"V ponedeljek se je spremenila tudi definicija pozitivnega testa, saj bodo od zdaj kot pozitivne na novi koronavirus obravnavali tudi tiste, ki jim bodo okužbo potrdili z antigenskim testom. "

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113
Rubrika saj ni res, pa je.

"V ponedeljek se je spremenila tudi definicija pozitivnega testa, saj bodo od zdaj kot pozitivne na novi koronavirus obravnavali tudi tiste, ki jim bodo okužbo potrdili z antigenskim testom. "
20% fake pozitivnih bo čudovito zaokrožilo namene vlade.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.505
3.593
113
Bi bilo ceneje in hitreje, da bi se nekdo sprehodil med čakajočimi za test in jim naključno govoril, ti si pozitiven, ti tudi,ti si negativen, pa pozitiven.... Zanesljivost je približno enaka.
Kdo ima sploh čas tja hodit? Pa so bili petkovi kolesarji kateri pridejo po šihtu označeni za lenuhe in brezposelne. Kdo so potem ti v vrsti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.555
11.517
113
isto, jaz bi jih vse popisal..večina je prestrašenih levičarjev...imho. :evil:

Drugače pa ne vem, če je ravno vladi v veselje tako stiskat rajo, itak ni voda na njihov mlin. Produkcija se krči, manj denarja za "vladne" projekte, ni ravno win win... ali?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in MrDaco

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113

Drugače pa ne vem, če je ravno vladi v veselje tako stiskat rajo, itak ni voda na njihov mlin. Produkcija se krči, manj denarja za "vladne" projekte, ni ravno win win... ali?
Brigajo njih vladni projekti. Važni so tisti skriti projekti, kjer kapne kaj v žep. Pa nastavit svoje na čim več koncev, da boš potem iz opozicije vpil kako so vsi nesposobni in še kaj potegnil zraven.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
do sedaj jaz še nisem slišal kaj smislnega da "umetno" držijo visoke cifre ter folk stiskajo.
je pa precej takih ki to trdijo, ampak takšni so ponavadi na ravni tega da je zemlja ravna(ne vsi, so pa nekateri kar blizu).
če ne odpiramo teorij zarote je v primeru visokih cifer in zapiranja folka čista lose situacija.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.209
6.458
113
Brigajo njih vladni projekti. Važni so tisti skriti projekti, kjer kapne kaj v žep. Pa nastavit svoje na čim več koncev, da boš potem iz opozicije vpil kako so vsi nesposobni in še kaj potegnil zraven.
Še enkrat, stiskanje raje ni v interesu, čeprav razni Potrči to lajajo v luno... Kaj ti pomaga nastavljanje svojih članov, če s stiskanjem riskiraš svoj obstoj in s tem spet izgubiš svoje nastavljene in gledaš kako Karel dela to namesto tebe. Streznite se že no.
Trenutno pač jadramo na meji dopustnega. Zato je en teden nekaj 100 manj v bolnici in se nekaj zadev sprosti, naslednji teden je spet slabše in se zaostri. Kako pa naj bo drugače? Spustit ovce na plano? Žal je raja preveč balkanska in rajo spustit na plano je samomor. Pa ne politični...

Kaj mislite da JJ-ju nebi bilo fino nadaljevat projekte 2TDK, novi jederski blok in podobne miljardne projekte... Tam se šele vrtijo cifre, ne pa v ušivih kitajskih maskah.

19. jul 2007
2.923
1.629
113
Lockdownu navkljub se razmere v Nemčiji slabšajo, posebej problematični zdaj DSO

Na današnji tiskovni konferenci Inštituta Robert Koch prvi človek Lothar Wieler ni imel dobrih novic, poroča denimo Handelsblatt. Posebej je opozoril, da se v zadnjih dneh razmere poslabšujejo v domovih za starejše in pri negi starejših. Ne le, da se tam povečuje število okuženih in mrtvih, tudi zaposleni so na robu zmogljivosti.

Nemške številke so boljše od slovenskih, a gredo kljub lockdownu, močni politični in strokovni kampanji in prošnjam, da naj se ljudje ne družijo, navzgor. V Nemčiji je aktivno okuženih 360 tisoč ljudi, Nemčija ima 83 milijonov prebivalcev, kar je torej 4.337 aktivno okuženih na milijon. V Sloveniji je 19.810 aktivnih primerov, kar pomeni, da se približujemo 10 tisoč primerom na milijon. Mrtvih v Nemčiji je 27 tisoč, kar pomeni 325 na milijon. V Sloveniji je mrtvih 2.379, kar je 1.189 na milijon, če vzamemo prebivalstvo Slovenije dva milijona. Nemška sedemdnevna incidenca je 198 na sto tisoč prebivalcev, za Slovenijo je podatek iz dne 20. decembra 453 na sto tisoč prebivalcev.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Še enkrat, stiskanje raje ni v interesu, čeprav razni Potrči to lajajo v luno... Kaj ti pomaga nastavljanje svojih članov, če s stiskanjem riskiraš svoj obstoj in s tem spet izgubiš svoje nastavljene in gledaš kako Karel dela to namesto tebe. Streznite se že no.
Trenutno pač jadramo na meji dopustnega. Zato je en teden nekaj 100 manj v bolnici in se nekaj zadev sprosti, naslednji teden je spet slabše in se zaostri. Kako pa naj bo drugače? Spustit ovce na plano? Žal je raja preveč balkanska in rajo spustit na plano je samomor. Pa ne politični...

Kaj mislite da JJ-ju nebi bilo fino nadaljevat projekte 2TDK, novi jederski blok in podobne miljardne projekte... Tam se šele vrtijo cifre, ne pa v ušivih kitajskih maskah.
točno tako, s tem da folk še bolj popadeno spremlja politiko ker nima nič za delat in si posledično bolj "pod lupo" že od štarta.
sicer je fanaticizem na obeh straneh zelo visok ampak večina pa še vedno preferira kuhanca ob lublanci kot pa doma refreshat novičarske strani in bit zgrožen ob vsakem prdcu.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.329
16.620
113

Seveda, da je to win za vlado če pa si v duhu fašizma in dikature želijo popolnoma zaprto državo ter pokorjene državljane no :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.555
11.517
113
ja verjetno, vsak večer se ministri in jj zberejo, pogledajo številke, pogledajo YT kanale, kako je folk prestrašen in kako se jim meša ko so zaprti, pogledajo še dnevnike raznih tv kako bemtijo nad situacijo, pregledaj še tvite levičarjev, ki se jim meša, potem pa verjetno od naslade in dobrim delom sledi skupinski drk in polorgija. To bi bilo za razumet. ;) posnamejo in zadevo pošerajo s kolegi iz sveta. edina logična razlaga.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Matey in kajpace

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.294
992
113

Saj ti projekti se nadaljujejo, 2 tir se podraži za 300M€, z amerikanci se tud okol jedrske dogovarjajo, folk mediji in vsi pa tiho, ker jih s to korono vsak dan strašijo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.823
10.015
113
MB
ja verjetno, vsak večer se ministri in jj zberejo, pogledajo številke, pogledajo YT kanale, kako je folk prestrašen in kako se jim meša ko so zaprti, pogledajo še dnevnike raznih tv kako bemtijo nad situacijo, pregledaj še tvite levičarjev, ki se jim meša, potem pa verjetno od naslade in dobrim delom sledi skupinski drk in polorgija. To bi bilo za razumet. ;) posnamejo in zadevo pošerajo s kolegi iz sveta. edina logična razlaga.

ti se norca delas, mirsi pa se enih par tu pa dejansko misli tak ... :D oz so popolnoma prepricani da je tak.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.416
3.523
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net

Vsaka čast - odlično in lušno napisano!
Večina ti bo verjela... :zmaga:

• Haha
Reactions: SamSvoj

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.725
-4.506
113
Seveda je v interesu vladajoćih, da čim bolj stiskajo prebivalstvo, in jih imajo na čimkrajši ketni.
Poglej Kima, (Noriega, Husein, Amin....) ali misliš da bi bilo tem diktatorjem lepše, če bi ljudem dali svobodo in demokracijo ???? Oni odločajo in imajo pač oboje na izbiro.
Medtem ko demokratično izvoljeni voditelji nimajo toliko izbire, če zategnejo ljudi, se bodo ti uprli in jih zamenjali, pa človekove pravice.... No pod pretvezo virusa, in še prej terorizma, ko so ljudi prestrašili so se tudi v demokratičnih državah začele krčit svoboščine, svoboda se manjše, kazni se povečujejo in področje kaznovanja se širi.

Diktatura, strahovlada, sužnjelastništvo, absolutizem... to so najboljši politični sistemi. V teh sistemih se vladajoči najbolje počutijo, in vsi hrepenijo po takšni oblasti. Najboljši sistemi za vladajoče seveda, ne pa tudi za ljudstvo. Kaj pa Kimu manjka, ko ga slavijo kot boga, privošči si pa lahko prav vse ??????

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.725
-4.506
113
Pa še nekaj si zapomnite.
Če bo ljudstvo dopustilo politikom, da v izrednih razmerah kršijo zakone, ustavo... bodo ti poskrbeli, da bodo izredne razmere večno trajale.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd