Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.923
1.629
113
  • Ljubezen
Reactions: SamSvoj

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113
Če smo čisto točni, vsak ki je okužen ima v sebi en kup mutacij. Ampak 99,999% le teh ni sposobnih replikacije(ali pa je virus manj agresiven in se izgubi v šumu ostalega), ker je virus spremenjen/poškodovan na napačnem mestu.
Občasno pa se userje mutacija glih na pravem mestu in ima mutirani primerek prednost pred ostalimi. Pol je pa potrebne še veliko sreče, da se ravno mutirani primerki prenesejo na novega gostitelja.
Pa saj to je čisti virusni standard. Letos februarja je bila v Sloveniji takšna prijetna mutacija virusa gripe, ki je potolkla 50 do 70% šolarjev, sploh mlajših. V razredih je bilo namesto 20 otrok tam okoli 5 do max 10. Prejšnja leta je bilo tega precej manj. Sicer ni noben dvignil obrvi, NIJZ je bil tiho, panike nobene, gremo dalje.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113
Saj nisem trdil da je na Kitajsekm fajn. Samo komentiral sem, da se z zapiranjem, da kar lepo kontrolirat virus. Sem pa tudi dodal, da ne vem ali smo mi to pripravljeni to narediti. Da se pa vsekakor.
Da se vsekakor, je pa vprašljivo s stališča človeških pravic. Konec koncev bi bilo še lažje s kakšno bolj temeljito metodo. Pač potolčeš vse okužene in njihove stike in ni vrag, da se enkrat ne bo imel virus kam širit. Pa rešiš še precej ostalih problemov mimogrede. Ti je ta metoda tudi všeč? Kakšne imate eni.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Floki

Guru
6. sep 2007
10.183
3.206
113
Danes prehitimo še italjane po številu mrtvih/milijon potem pa samo še naskok na Belgijo, kar bo pa težka.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.209
6.457
113
Pravkar sem izvedel, da so sodelavčevo ženo uspavali in dali na ventilator. On pa trenutno še samo vročina in ležanje.

Zdaj me samo še zanima eno... koliko tistih ki pristanejo na intubatorju, se zbudijo in čez čas odidejo domov?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113
Pravkar sem izvedel, da so sodelavčevo ženo uspavali in dali na ventilator. On pa trenutno še samo vročina in ležanje.

Zdaj me samo še zanima eno... koliko tistih ki pristanejo na intubatorju, se zbudijo in čez čas odidejo domov?
Sem nedolgo nazaj videl en procent, ki je bil mislim da okoli 75%. Torej 25% jih umre s tem, da so to starejši, kronični bolniki. Naj me kdo popravi, če ima natančnejši podatek.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113

Jeba tole. Res ni pravila očitno. Moja je govorila s sestrično včeraj, je srčni bolnik, oziroma sta oba, pa sta preživela to jebo kokrtolk OK.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41

Pri nas v (širši) družini, so tri dali v umetno komo. Nihče od njih ni preživel... :/
So pa to edini trije, ki so sploh morali it v bolnico (ki jih poznam). In naj pri temu ostane..

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.505
3.593
113
Intubacija je za organizem zelo nasilno dejanje, zato se še posebej starejši ne vrnejo nazaj. Italijani so imeli v prvem valu toliko smrti ravno zaradi tega, ker so vse povprek po hitrem postopku priklapljali.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V luči nove euforije, verjetno mediji niso opazili, da so nizozemske cifre šle v "luft" malo pred angleškimi. 1.12. cca 4.000, sedaj cca. 13.000, s tem da imajo 4x manj preb. od angležev. Angleške cifre so sedaj na prib. 1.000 dnevno novih za slovenske razmere.

Kako npr. vemo, da se mi s tem sevom nismo ubadali že od oktobra, ker nam cifre nikakor niso šle dol kljub vsem omejitvam? A imamo sploh tak laboratorij, da vemo s katerimi sevi se trenutno ubadamo?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Danci podobno, od nekje 1.12. cifre strmo navzgor, skoraj 12x manj populacije od angležev. 18.12. objavili 4.500 novih. Zadnja 3 dni jim je padlo na dobrih 3000.

Človek ne ve kaj naj si misli.