V članku na rtv je rečeno, da so ta novi predvidoma bolj kužni sev odkrili v Kentu v Veliki Britaniji sebtembra. Zdej pa ne vem, a midva druga poročila bereva?
Balkanci.Britanske cifre grejo v luft.
Je že v Italiji. Stavimo, kdaj zaostrimo pogoje?Britanske cifre grejo v luft. To govori večji problrmatičnosti v prid.
Nejasno je seveda kolk testirajo zadnjih par dni. Ampak, če jih nebi sedajle polovili bi jih pa čez nekaj dni.
Pod črto bi bilo daleč daleč najbolje, da je reklama za cepljenje. A se bojim da ni.
Zadeva je zunaj verjetno že kak mesec. Torej je će marsikje. Zelo majhna verjetnost je, da bi ga takoj, ko se je pojavil na ustrezen test ujeli.
Je kdo kje videl kak članek koliko se teh genskih testov za iskanje novih sevovo sploh izvaja v praksi in kje?
Kaj točno želijo vsi doseči ne vem. So se ja od vsega do sedaj naučili vsaj to, da zapiranje meja ne deluje. Tudi zapiranje vsega počez ne deluje. Prej ali slej virus pride in zaokroži. Na tak način kot delajo sedaj, smo kot svobodni ljudje zaključili. V svoje dobro nas bodo zaprli, dovoljeno bo omejeno delati, da bodo višje inštance dovolj debele in imele moč. Pa vedno bo en nov sev, tako, da bo vedno treba biti zaprt.Je že v Italiji. Stavimo, kdaj zaostrimo pogoje?
Jaz pravim v sredo ta teden.
Moje mnenje, da ne bo spet hude krvi. Mutirana verzija je že pri nas, mogoče ne "Britanska" ampak naša avtohtona, ker virus stalno mutira, je in bo. Mislim pa, da če že mi ne smemo iz občin, da bi blo fajn tud ustavit vso migracijo dol, ali pa vsaj narest tranzit res tranzit, ker v soboto je blo v našem lokalnem Lidlu, ki je par sto metrov od avtoceste polno dojče tablic in nepopisna gužva. Pa to bi mogl narest zarad vseh verzij in mutacij, ne zgolj zarad te nove, ki so jo zdaj mediji in politiki pograbil, ti pa tudi.Tudi meni ni jasno, zakaj zapiranje meja ne bi delovalo ali vsaj upočasnilo vnos mutirane verzije. Če ta še ni med nami.
Cel svet je ena globalna vas. In posameznih hišk ne moreš toliko zapret, da se ne bi virus širil med njimi. Seveda lahko na račun kvalitete življenja, šolstva, ekonomije stiskaš in zapiraš ter na ta način upočasniš prihod virusa. Ampak potem si zmatran in obubožan, ko bo dejansko prišel. Si kaj na boljšem? Ne, samo zamaknil si prihod za kak mesec, dva. Na koncu ga itak fašemo vsi.Tudi meni ni jasno, zakaj zapiranje meja ne bi delovalo ali vsaj upočasnilo vnos mutirane verzije. Če ta še ni med nami.
In tako bomo ponavljali vajo od seva do sevaCel svet je ena globalna vas. In posameznih hišk ne moreš toliko zapret, da se ne bi virus širil med njimi. Seveda lahko na račun kvalitete življenja, šolstva, ekonomije stiskaš in zapiraš ter na ta način upočasniš prihod virusa. Ampak potem si zmatran in obubožan, ko bo dejansko prišel. Si kaj na boljšem? Ne, samo zamaknil si prihod za kak mesec, dva. Na koncu ga itak fašemo vsi.
Če smo čisto točni, vsak ki je okužen ima v sebi en kup mutacij. Ampak 99,999% le teh ni sposobnih replikacije(ali pa je virus manj agresiven in se izgubi v šumu ostalega), ker je virus spremenjen/poškodovan na napačnem mestu.Moje mnenje, da ne bo spet hude krvi. Mutirana verzija je že pri nas, mogoče ne "Britanska" ampak naša avtohtona, ker virus stalno mutira, je in bo.