Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Med ljudmi zunaj se počutim skoraj kot brez gat, če sem brez maske. Ravno zato, ker jo večina še nosi.
Ja, podobno kot polet, k si štel kok jih kiha v kampu. Eni ste pač brez razsodnosti in morate delat izključno po navodilih, ker imate težavo uporabljat lastno pamet.
Ker če na 3m širokem pločniku ne najdeš načina za distanco, ti ni pomoči. Pol pa stojim na semaforju in se umikam tipu z masko, ker sili in sili vame in me gleda čudno, ker sem jest brez. Kdo od naju je bolj čuden, jest brez maske, al on, ki bi bil rad pr men v naročju.?

• Všeč mi je
Reactions: Car in nemenabijat

sad

Guru
24. avg 2007
21.404
10.094
113
Ja, podobno kot polet, k si štel kok jih kiha v kampu. Eni ste pač brez razsodnosti in morate delat izključno po navodilih, ker imate težavo uporabljat lastno pamet.
Ker če na 3m širokem pločniku ne najdeš načina za distanco, ti ni pomoči. Pol pa stojim na semaforju in se umikam tipu z masko, ker sili in sili vame in me gleda čudno, ker sem jest brez. Kdo od naju je bolj čuden, jest brez maske, al on, ki bi bil rad pr men v naročju.?
Morda ti je pa hotel kaj pomembnega povedat :).
Sicer si se pa malo zaplezal. Ker trenutno veljavna navodila so, da ne rabiš maske, če imaš razdaljo. Torej si nekako ti brez razsodnosti in moraš delat izključno po navodilih, ker imaš težavo uporabljat lastno pamet. Ali?

• Všeč mi je
Reactions: tomi

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nakboljse je ker so povedali kaj sledi ,tudi če se cepiš si prenašalec in virus naj bi mutiral. Oz tretji val bo kmalu in bo bolj smrtonosen.
Ampak še vedno se je potrebno gužvat pred štacunah za smrekco in lučke in jokcat ker ni stojnic s kuhančkom?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.724
-4.507
113
Nakboljse je ker so povedali kaj sledi ,tudi če se cepiš si prenašalec in virus naj bi mutiral. Oz tretji val bo kmalu in bo bolj smrtonosen.
Ampak še vedno se je potrebno gužvat pred štacunah za smrekco in lučke in jokcat ker ni stojnic s kuhančkom?
Torej so v bistvu povedali, da bodo ukrepi še kar trajali in trajali, tudi če se cepimo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.464
3.835
113
davorinm.wordpress.com

Navodila so, da ne rabimo mask zunaj, nisi dojel. ;) Toliko časa smo nosili maske zunaj (vsaj nekateri), da je te prve dni brez, kar malo čuden feeling. Kot da delaš nekaj narobe, ker ima večina maske se na obrazih.

Zdaj pa preberi se enkrat tvoj (glup) odgovor.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.503
3.593
113
Čuden je lahko samo prestrašen folk tipa ynos
Kolk mizerno življenje moraš imeti, ko pa vsako stvar posnemaš od drugih in ne znaš uporabiti svoje glave.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.280
-8.949
113
Prej razgraja nad tistimi, ki niso imeli maske, zdej pa zgleda virus ni več nevaren, ko si lahko brez nje. :evil:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.708
2.739
113
še v SLO - ampak komaj
Čaki mal - od koga si se pa potem sploh nalezel? Tako kot ti pišeš samo od ljubice - saj z ostalimi imaš pa neki logiki še manj stika kot s partnerjem. Hmm - ampak to potem pomeni, da so vsi pozitivni v bistvu švalerji in čezplotskakalci?!?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.235
3.594
113
Marlbor

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.235
3.594
113
Marlbor
Že dolgo nisem bil kje na kolinah, kolikšna je potem tam možnost prenosa okužb? Sploh, če se sproti s takratkimi razkužuje ...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Navodila so, da ne rabimo mask zunaj, nisi dojel. ;) Toliko časa smo nosili maske zunaj (vsaj nekateri), da je te prve dni brez, kar malo čuden feeling. Kot da delaš nekaj narobe, ker ima večina maske se na obrazih.

Zdaj pa preberi se enkrat tvoj (glup) odgovor.
Ja pa prešteval si otroke brez mask na igriščih tista s kihajočimi po šotorih je bla tud močna, pa še kaka neumnost bi se našla, tko da bo moj odgovor kar na mestu. Mi je blo pa jasno, da se bo teb zdel glup.

Kr poglej, mediji so že pograbil bajko o novem sevu, ki je bolj nalezljiv..... Pa že ta je bil baje tok, da si se lohk čez cesto od enga okužil, prosto po Tini Bergant. Majo zate še kako bajko na zalogi, brez skrbi. Ker delat sceno iz tega, da bo virus mutiral v bolj nalezljivo različico je isto, kot bi delal sceno iz tega, da po dežju gobe rastejo.

• Všeč mi je
Reactions: Car

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.503
3.593
113
To pomeni, da se boš lahko nalezel tudi od partnerja/partnerke. Pri navadnem covid-19 je bila ta možnost le 10-30%.
Aja? Z ženo s katero sem vsak dan v konkretno tesnem stiku samo max 30%? :) Neverjetno, kaj vse internet prenese. Po tvoji logiki se dohtarji in oskrbovanci v DSOjih neverjetno žgejo med sabo. In to nonstop že zadnje pol leta. Ko prideš domov si pa skoraj da ne varen. Kolk ste eni zabluzili.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco