Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Vse, kar je bilo potrebno je bilo zascititi DSOje. Strokovna skupina je imela konec septembra nacrt, pa je bil zavrnjen s strani vlade.
Skoraj 90% nam umre ljudi iz DSOjev. Koliko manj mrtvih bi imeli, koliko manj hospitaliziranih bi imeli, ce bi vlada upostevala predlog strokovne skupine iz zacetka septembra.
Koliko manj zapiranj in represije bi posledicno bilo? Dejansko smo zapirali skupino ljudi iz katere je prislo le 15% mrtvih, to pa je vse prebivalstvo minus DSOji. Razmerje? Sitnica.
Vitamin D? Kaj je ze to?

27. septembra so recimo posamezni člani skupine predlagali, da se za zaščito oskrbovancev v domovih za starejše na štirinajst dni uvede obvezno redno testiranje za vse zaposlene. S tem bi lažje odkrili okužene brez simptomov, ki so bili glavni razlog za širjenje virusa.

Mi smo se pa cudili, od kod v Sloveniji tako nadpovprecno stevilo mrtvih glede na stevilo okuzenih v primerjavi z drugimi drzavami. Zato pa smo rekorderji.

Da ne govorimo o neustreznem sistemu nadomestil, zaradi cesa so ljudje kuzni hodili v sluzbo (tudi na to je opozarjala strokovna skupina) in ukinitev javnega prometa in predlog vlade, da se po 5 zaposlenih vozi v enem avtu in tudi na to je opozarjala strokovna skupina.
Vlada je bila pa pametnejsa, zato pa je posledicno strokovno skupino zapustil najboljsi epidemiolog in zdaj je se razpadla.

Kdo bo odgovarjal za nepotrebne smrti, nepotrebno represijo, za zapiranje sol, policijsko uro, maske na prostem?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
saj vidiš da je že čisto "out". sedaj trdi da že od avgusta neki hudi ukrepi v naslednjem postu bo pa kako smo predolgo čakali z ukrepi do oktobra...
kaj pa je to mesec dva za virusek katerega okužen načrtno širiš s potovanji na pag...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
edino ne, bi se pa poznalo. za ostale pa seveda vsi ukrepi mask in distance kar trobijo ze pol leta.
Bi bilo zanimivo videti podatek, koliko umrlih je bilo iz DSO-jev v mesecih oktober, november in december in primerjamo s tem grafom:

presezne_smrti.png

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.464
3.835
113
davorinm.wordpress.com
Bi bilo zanimivo videti podatek, koliko umrlih je bilo iz DSO-jev v mesecih oktober, november in december in primerjamo s tem grafom:

Poglej priponko 39742

Na Švedskem je tudi največ mrtvih v domovih. Nisi odgovoril na vprašanje.

Če bi slovenija ubrala švedski model, brez mask, šole odprte, vse odprto itd. Ali bi imeli še več mrtvih ali manj?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.176
6.346
113
blizu močvirne prestolnice
Bom jaz odgovoril. Vsekakor več. Če se pelješ po mestu vidiš, da folk v kar velikem številu ne upošteva pravil. Pa jih zastopim. 20+let smo bili brez mask, sedaj pa kar naenkrat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.404
10.093
113
Bom jaz odgovoril. Vsekakor več. Če se pelješ po mestu vidiš, da folk v kar velikem številu ne upošteva pravil. Pa jih zastopim. 20+let smo bili brez mask, sedaj pa kar naenkrat.
Si predstavljaš: folk je dvajset let delal v tovarni z azbestom in živel zraven nje, potem boš pa kar zaprl proizvodnjo, da jih par ne bo pocepalo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.724
-4.332
113
Maske niso obvezne v kolikor se ohranja distanca. Če ni distance je potrebna maska.
Distanca pa ni potrebna, če gre za člane istega gospodinjstva...
Kako torej med vožnjo vidiš, da ljudje v velikem številu ne upoštevajo pravil?

Bi prej rekel da vidi tisto, kar pravi Kacin, ki je moral najt razlog, da je opravičil neučinkovite vladne ukrepe.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.277
-8.950
113
Od par dni nazaj. Če lahko ohranjaš razdaljo 2m, maska ni obvezna.

Vse neumnosti izbrskaš, tega pa ne :sprasujemse:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.176
6.346
113
blizu močvirne prestolnice
Sem ga vprašal od kdaj niso obvezne, ker vehementno trdi da nisem imel prav kar se tiče nošenja mask. In ja vem da od srede al pa četrtka ni treba imeti mask zunaj ob primerni razdalji seveda.

• Všeč mi je
Reactions: darlev

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.209
729
113
Pri nas jih zaenkrat večina še vedno nosi v naselju.

Ja kaj pa češ drugega. A boš vsake tri minute gor pa dol dajal, pa po žepih valjal pa kaj pa vem ? Itak je zdele kr hladno tako da sploh ni tako nadležno. Razen če nisi kakšen ideološki skrajnež. Pol pa ja, pol je pa problem. :poreden: