Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

corsol

Guru
11. mar 2010
3.239
1.126
113
Ne vem če je ravno za v to temo.

Zanima me mnenje poznavalcev :fredi:

prostor 25m2 se uporablja za rekreacijo(visoka fiz.aktivnost oz. Kardio vadba-kolo in s tem veliko izdihanega aerosola), naenkrat samo 1 oseba v prostoru oz. Samo 1 oseba/dan -vsega skupaj max 3 ure, vsak ima lastno kolo
Lahko se prezrači(okna, ki so med vadbo kahko tudi odprta).
Kaj je smiselno še naredit, da se prostor dodatno "razkuži".

Razmišljam o Uv žarnici-svetilki, ki se jo zaradi redke zasedenosti lahko uporablja po koncu vadbe, brez bojazni, da bi kdo nevede uletel ali jo prižgal ko je kdo v prostoru."Consumer" varante so v glavnem kitajske, za katere ne vem koliko so učinkovite(niti tega ne moreš doma preverit).

Ima kdo kaj več info . Ali kakšen drug predlog.

• Všeč mi je
Reactions: KLuka__

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Mislim, da je oblika kar pomembna oz. snop svetlobe. Neonka bi ti kar veliko povrsino osvetljevala, medtem ko kaka luc iz nocne omarice z UV zarnico niti ne toliko.
A pri zobarju si mislil uno UV lucko, ki ti jo da v usta? Tisto zal ni nic. Ti moras celo sobo z UV svetlobo razsvetlit

Floki

Guru
6. sep 2007
10.184
3.207
113
Če boš imel samo enega notri na dan če sem prav razumel. Razkužit stvari ki jih je prijemal pa dobro prezračit po koncu da potegne prepih skozi za nekaj časa. mislim da bi moralo zadostovati. Tudiče se tla pobrišejo, belilo v vodoali pa poglej na nijz za čiščenje tal.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.697
6.010
113
Če boš dal uv-c žarnico not mej v mislih, da bo smrdelo ko prasica v prostoru že po parih minutah.
To bo treba fajn preluftat predn gre naslednji telovadit. Ker v tistem jaz ne bi gono :)
Drugače pa uv-c deluje, že zdavnaj dokazano.
Pa tudi ni potrebe po kitajcih. Imaš tega pri nas kolko hočeš. Samo izberi kero obliko.
Naprimer 2-3 take daš not https://www.sylux.si/zarnice-in-sij...nje-germicidal/fluo-sijalka-t8-30w-germicidal in rešeno.
Predvidevam pa, da si iskal rešitev za 10r € in ne 100€. Ampak jebat ga tak to je :)

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Tudi meni ni jasno, zakaj zapiranje meja ne bi delovalo ali vsaj upočasnilo vnos mutirane verzije. Če ta še ni med nami.
Si dons pogledal posnetke tisočih tovornjakov, ki so ujeti? Tako situacijo povzroči par panikov, ki so tebi podobni, sam da majo za razliko od tebe moč. Potem jim pa sledi še 30 nadaljnih panikov, ker jih mediji prisilijo, ker poročaji z besedami "naj bi" oni so. Tvoja sorta zavpije ZAPRITE MEJE, NOV SEEEV:eek::eek::eek:.

Si drzneš postavit v kožo enega izmed revežev v kabinah tovornjakov?

• Haha
Reactions: ynos

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.246
4.005
113
Če boš dal uv-c žarnico not mej v mislih, da bo smrdelo ko prasica v prostoru že po parih minutah.
To bo treba fajn preluftat predn gre naslednji telovadit. Ker v tistem jaz ne bi gono :)
Drugače pa uv-c deluje, že zdavnaj dokazano.
Pa tudi ni potrebe po kitajcih. Imaš tega pri nas kolko hočeš. Samo izberi kero obliko.
Naprimer 2-3 take daš not https://www.sylux.si/zarnice-in-sij...nje-germicidal/fluo-sijalka-t8-30w-germicidal in rešeno.
Predvidevam pa, da si iskal rešitev za 10r € in ne 100€. Ampak jebat ga tak to je :)

Ne bi škodilo omeniti, da je ta svetloba izjemno nevarna za vsa živa bitja in je treba z njo rokovati strokovno. Razen, če bi seveda rad oslepel.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Pa bom probal še enkrat. ynos Kaj bi blo smešnega? Si pograbil novico o "novem sevu" kot svinja buče? So posledica paničnega zaprtja mej, sredi decembra, zaradi sebtembra zaznane mutacije virusa, nepregledne kolone tovornjakov, ki so ujeti? Se majo fajn? Kaj je smešnega? Sam vprašam, nisem jezn..... Ni konflikt, da ne bo solz spet.

• Haha
Reactions: ynos