Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

gr69

Guru
15. dec 2009
11.714
2.741
113
še v SLO - ampak komaj
In se zatika tudi naprej - tudi če dobiš odločbo (mimogrede - a jih zdaj spet izdajajo ali se je ponovno ustavilo?) živ buh ne ve al jo maš al nimaš - kontrolirat pa tudi bolj po redko hodijo.
Se je pa včeraj zvečer ob 20:40, ravno ko smo se vračali iz božične večerje, peljala patrulja v smeri “prelaza” (meja med regijami) - po mojem lovit “zamudnike”.

edit:
Sem pa še vedno mnenja, da bi morali bistveno bolj delati na ozaveščanju in pozitivni motivaciji in manj na represiji.
A še vedno tudi represija - ampak ciljana - kršenje karantene. Bureke in maske na praznih trgih pa bolj opozarjati - IMHO bistveno večji efekt, če uradna oseba pristopi k takemu kršitelju in mu razloži, da veljajo pravila za vse in da daje hudičevo slab zgled, če se ne drži pravil.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Car

POSTman
4. avg 2007
8.599
1.965
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

jest5

Guru
18. avg 2007
26.293
-8.942
113
Eh tole je pa čist za nabiranje klikov.

% precepljenosti je odvisen od cilja, ki ga želiš doseči. Ali je to le spraviti reprodukcijsko cifro malenkost pod 1?(in nam ob mali spremembi virulentnost virusa spet vse zbezla)
Ali dobro zatreti virus?

Vsekakor pa lažje dosežemo 60+% precepljenost, če si že v štartu zastavimo cilj 90%.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Floki

Guru
6. sep 2007
10.184
3.209
113
V Sloveniji glede na odziv ljudi tudi če si zastavimo 110% vprašanje če bomo prišli do 60%.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Samo eno vprašanje Andy1... poglej, motiti se je človeško, vsak se je kdaj zmotil, pa se bo še zmotil... ampak priznati, da se je kdaj zmotil, to, vidiš, to me zanima... pustimo Švedsko in Hrvaško, me zanima na splošno, je tebi težko priznati zmoto, če seveda do nje pride? Recimo, v šoli, matematika za primer... 8x8, pa nekako nekje dobiš rezultat 63... it ti tovarišica reče, da je pravilni rezultat 64... bi priznal zmoto, pa če tudi na račun kakega izgovora, da ti je zdrsnil svinčnik in je iz 4 nastala 3 ali kaj podobnega? Ali bi za vsako ceno obračal pogovor toliko časa, da bi zvonec oznanil konec ure in bi (pri tebi) obveljal tvoj rezultat? Samo vprašam kako je s tem, priznati napako, če jo seveda storiš...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.581
2.401
113
Samo eno vprašanje Andy1... poglej, motiti se je človeško, vsak se je kdaj zmotil, pa se bo še zmotil... ampak priznati, da se je kdaj zmotil, to, vidiš, to me zanima... pustimo Švedsko in Hrvaško, me zanima na splošno, je tebi težko priznati zmoto, če seveda do nje pride? Recimo, v šoli, matematika za primer... 8x8, pa nekako nekje dobiš rezultat 63... it ti tovarišica reče, da je pravilni rezultat 64... bi priznal zmoto, pa če tudi na račun kakega izgovora, da ti je zdrsnil svinčnik in je iz 4 nastala 3 ali kaj podobnega? Ali bi za vsako ceno obračal pogovor toliko časa, da bi zvonec oznanil konec ure in bi (pri tebi) obveljal tvoj rezultat? Samo vprašam kako je s tem, priznati napako, če jo seveda storiš...

Ne dvomi v vrhovno komando.....

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.210
9.717
113
In se zatika tudi naprej - tudi če dobiš odločbo (mimogrede - a jih zdaj spet izdajajo ali se je ponovno ustavilo?) živ buh ne ve al jo maš al nimaš - kontrolirat pa tudi bolj po redko hodijo.
Se je pa včeraj zvečer ob 20:40, ravno ko smo se vračali iz božične večerje, peljala patrulja v smeri “prelaza” (meja med regijami) - po mojem lovit “zamudnike”.

edit:
Sem pa še vedno mnenja, da bi morali bistveno bolj delati na ozaveščanju in pozitivni motivaciji in manj na represiji.
A še vedno tudi represija - ampak ciljana - kršenje karantene. Bureke in maske na praznih trgih pa bolj opozarjati - IMHO bistveno večji efekt, če uradna oseba pristopi k takemu kršitelju in mu razloži, da veljajo pravila za vse in da daje hudičevo slab zgled, če se ne drži pravil.
Mi med deseto in pol enajsto, ko smo se peljal domov, nismo srečal nobenga. Je blo pa na cesti polno avstrijskih in švicarskih tablic. Je pa baje Kaco neki bluzu po radiju, da se kao domov lohk pelješ, da na ulici se pa ne smeš družit..... Men je visel dol, če nas ustavjo al pa ne, še utrip se mi ne bi dvignu.
Je tud strokovna skupina ugotovila, da se daje preveč poudarka na burek malenkostih, sam kdo so oni, da bodo strokovno skupino poslušal, če ne misli tko kot Janez.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Romzi

jest5

Guru
18. avg 2007
26.293
-8.942
113
Bom tlele to kopiral za darjana.

Vsi anticepilci in vsi "ogroženi so itak samo penzionisti" pojdite si na pediatrično kliniko malo pogledat.
Trenutno je tam 15 mladoletnikov (od 8 do 16 let), ki imajo vsi miokarditis. Težava, ki se pojavi 2-6 tednov po COVIDu. Prej so bili vsi zdravi.
Večina od teh ima 50% okvaro srčne mišice.
Kar pomeni, da bodo invalidi preostanek življenja.

• Žalosti me
Reactions: ynos in Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.210
9.717
113
No kolikor vem tud gripa, rdečke, ošpice lahko povzročijo vnetje srčne mišice, al se motim? Ni pa to hec in definitivno nismo kr vsi ki smo pod 65 let varni. Darjanu pač ni jasno.
Bi pa lohk napovedu, da bo začel srat s cepljenjem, takoj ko bo nehu s čredno imunostjo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.128
3.632
113
41
Lj
Kaj pa če smo v lockdownu dokler tudi gripi on gripi podobne bolezni ne izkorenimimo? Saj je samo treba se cepiti in 2 tedna potrpeti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.210
9.717
113
To vem. Sam govora je o povezanosti vnetja srčne mišice s covidom. Do covida mi je blo znano, da je to lahko tudi posledica gripe, ošpic in nezdravljene angine.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
To vem. Sam govora je o povezanosti vnetja srčne mišice s covidom. Do covida mi je blo znano, da je to lahko tudi posledica gripe, ošpic in nezdravljene angine.

Ne ospice, ne gripa nista znacilna za miokarditis. Nezdravljena angina (oz posledicni miokarditis) pa je bakterijska infekcija.