In ta propaganda se (tako kot prav preveč ljudi tu na tabli) spet opira zgolj na nek delež umrlih in mirno zapostavlja vse ostale stranske učinke prebolevanja s katerimi bodo morali nekateri živeti do konca svojega življenja, ki se bo ravno zaradi covid posledic lahko končalo tudi prej kot bi se sicer.
Z ukrepi. Z ukrepi. Z ukrepi. Z ukrepi...Opazi kdo kaksno podobnost?
![]()
Poglej priponko 40011
Glede na grafa je bila credna imunost, to je 66% prekuzenih za ta virus, na Gorenjskem, dosezena v zacetku novembra.
Se vedno mislite, da nas je tako malo prekuzenih?
Zapostavlja stranske učinke? Kaj pa zapostavljenost, ko se sedaj skoraj 1 leto že zapostavlja druge obolene ljudi z drugimi boleznimi, s katerimi bodo morali nekateri predčasno umreti zaradi nezdravljenja?In ta propaganda se (tako kot prav preveč ljudi tu na tabli) spet opira zgolj na nek delež umrlih in mirno zapostavlja vse ostale stranske učinke prebolevanja s katerimi bodo morali nekateri živeti do konca svojega življenja, ki se bo ravno zaradi covid posledic lahko končalo tudi prej kot bi se sicer.
To ne štejeZapostavlja stranske učinke? Kaj pa zapostavljenost, ko se sedaj skoraj 1 leto že zapostavlja druge obolene ljudi z drugimi boleznimi, s katerimi bodo morali nekateri predčasno umreti zaradi nezdravljenja?
Zapostavlja stranske učinke? Kaj pa zapostavljenost, ko se sedaj skoraj 1 leto že zapostavlja druge obolene ljudi z drugimi boleznimi, s katerimi bodo morali nekateri predčasno umreti zaradi nezdravljenja?
Na žalost se vse preveč zanemarja kolateralne žrtve kovida. Kot da so oni/one vse kar šteje in je pomembno na tem svetu. Resnične razsežnosti te pandemije, bomo čutili še leta in leta, število umrlih z to boleznijo bo pa zanemarljivo majhno v primerjavi z "nevidnimi in tihimi" žrtvami.
Preko katerega medija boš delal ozaveščanje. POPTV, RTV? Žal so na napačni strani, že mnogokrat videno, da nočejo sodelovat z nikomer dokler je ta vlada na prestolu.In se zatika tudi naprej - tudi če dobiš odločbo (mimogrede - a jih zdaj spet izdajajo ali se je ponovno ustavilo?) živ buh ne ve al jo maš al nimaš - kontrolirat pa tudi bolj po redko hodijo.
Se je pa včeraj zvečer ob 20:40, ravno ko smo se vračali iz božične večerje, peljala patrulja v smeri “prelaza” (meja med regijami) - po mojem lovit “zamudnike”.
edit:
Sem pa še vedno mnenja, da bi morali bistveno bolj delati na ozaveščanju in pozitivni motivaciji in manj na represiji.
A še vedno tudi represija - ampak ciljana - kršenje karantene. Bureke in maske na praznih trgih pa bolj opozarjati - IMHO bistveno večji efekt, če uradna oseba pristopi k takemu kršitelju in mu razloži, da veljajo pravila za vse in da daje hudičevo slab zgled, če se ne drži pravil.
Na koga zdaj pri tem pokazat s prstom? Če mene kdo vpraša bi se morale ostale dejavnosti izvajat naprej.Zapostavlja stranske učinke? Kaj pa zapostavljenost, ko se sedaj skoraj 1 leto že zapostavlja druge obolene ljudi z drugimi boleznimi, s katerimi bodo morali nekateri predčasno umreti zaradi nezdravljenja?
Vic v katerem je trenutno "dosti" resnice.
Danes je enostavno biti zdravnik. Imaš samo eno bolezen in. 3 simptome, ter to je to.....
Se ne strinjam. Namreč za celo državo so veljali enaki (nedelujoči) ukrepi in ko je Gorenjska šla v visok val in potem padec, so druge regije še vedno rastle. Ostalim regijam bi lahko rekli kontrolne skupine:Z ukrepi. Z ukrepi. Z ukrepi. Z ukrepi...
Brez njih bi graf letel v nebo
Jaz pa pravim, da ti nimaš prav. Če bi 'ukrepi' prijeli, bi hkrati začele padati tudi ostale regije, poleg Gorenjske. Pa niso. Ukrepi drugega vala pri nas niso NIKOLI prijeli. Razen, če hočeš reči, da so prijeli le na GorenjskemAmpak prav pa nimaš.
AndY1, če sem pravilno povzel tvojo trditev, praviš sledeče: "Če se ukrepe za zamejitev COVID-19 dejansko izvede (se jih upošteva), sledi padec okužb s COVIDOM-19."Jaz pa pravim, da ti nimaš prav. Če bi 'ukrepi' prijeli, bi hkrati začele padati tudi ostale regije, poleg Gorenjske. Pa niso. Ukrepi drugega vala pri nas niso NIKOLI prijeli.
Veš kako izgleda graf okužb, ko primejo ukrepi? Takole:
Poglej priponko 40018
Padec, ki ga doživljamo zdaj, ko imamo že nekaj časa sproščanja, so naravni padec po določenem delu prekužbe prebivalstva.
Jaz pa pravim, da ti nimaš prav. Če bi 'ukrepi' prijeli, bi hkrati začele padati tudi ostale regije, poleg Gorenjske. Pa niso. Ukrepi drugega vala pri nas niso NIKOLI prijeli.
Veš kako izgleda graf okužb, ko primejo ukrepi? Takole:
Poglej priponko 40018
Padec, ki ga doživljamo zdaj, ko imamo že nekaj časa sproščanja, so naravni padec po določenem delu prekužbe prebivalstva.