Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.056
6.101
113
Kaj dela propaganda:

spvd3qd3ox761.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.937
113
Jp, glupa propaganda, ki je spacala skupaj tole. Končane epidemije primerja z aktivno, ki še kar nekaj časa ne bo zaključena

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.334
16.622
113
In ta propaganda se (tako kot prav preveč ljudi tu na tabli) spet opira zgolj na nek delež umrlih in mirno zapostavlja vse ostale stranske učinke prebolevanja s katerimi bodo morali nekateri živeti do konca svojega življenja, ki se bo ravno zaradi covid posledic lahko končalo tudi prej kot bi se sicer.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: SamSvoj in MrDaco

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
In ta propaganda se (tako kot prav preveč ljudi tu na tabli) spet opira zgolj na nek delež umrlih in mirno zapostavlja vse ostale stranske učinke prebolevanja s katerimi bodo morali nekateri živeti do konca svojega življenja, ki se bo ravno zaradi covid posledic lahko končalo tudi prej kot bi se sicer.

Vic v katerem je trenutno "dosti" resnice.

Danes je enostavno biti zdravnik. Imaš samo eno bolezen in. 3 simptome, ter to je to.....

Na žalost se vse preveč zanemarja kolateralne žrtve kovida. Kot da so oni/one vse kar šteje in je pomembno na tem svetu. Resnične razsežnosti te pandemije, bomo čutili še leta in leta, število umrlih z to boleznijo bo pa zanemarljivo majhno v primerjavi z "nevidnimi in tihimi" žrtvami.

S tem, da če do recimo temu od 10 do 15 januarja ne bo nekega konkretnega poskoka v številu hospitaliziranih in umrlih, smo z ukrepi lajali v napačno drevo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Opazi kdo kaksno podobnost?

6b3a2859-20e4-403f-9017-cba6b2346a83.jpg

Screenshot_20201229-011559_Chrome.jpg

Glede na grafa je bila credna imunost, to je 66% prekuzenih za ta virus, na Gorenjskem, dosezena v zacetku novembra.

Se vedno mislite, da nas je tako malo prekuzenih?

Nazadnje urejeno:

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.621
1.010
113
49
KR
Zapostavlja stranske učinke? Kaj pa zapostavljenost, ko se sedaj skoraj 1 leto že zapostavlja druge obolene ljudi z drugimi boleznimi, s katerimi bodo morali nekateri predčasno umreti zaradi nezdravljenja?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.334
16.622
113
Zapostavlja stranske učinke? Kaj pa zapostavljenost, ko se sedaj skoraj 1 leto že zapostavlja druge obolene ljudi z drugimi boleznimi, s katerimi bodo morali nekateri predčasno umreti zaradi nezdravljenja?

Seveda se zapostavlja tudi to. To je valda jasno vsakemu normalno dojemljivemu človeku in na to opozarja marsikdo že od samega štarta te scene s covidom, še več ljudi pa se tega zaveda kar pa žal ne drži za druge (lahko da tudi doživljenjske) težave, ki jih lahko človek pokasira zaradi prebolevanja covida. Vse kar se izpostavlja kot posledico covida je ta relativno majhna smrtnost, ostalo očitno ne šteje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.334
16.622
113
Na žalost se vse preveč zanemarja kolateralne žrtve kovida. Kot da so oni/one vse kar šteje in je pomembno na tem svetu. Resnične razsežnosti te pandemije, bomo čutili še leta in leta, število umrlih z to boleznijo bo pa zanemarljivo majhno v primerjavi z "nevidnimi in tihimi" žrtvami.

Se strinjam, da se premalo gleda širšo sliko. Ampak tumpat v nedogled kako je ta covid "sAmO pRehLAd aLi pA Še tO nE" je pa prav tako strel v koleno.
Ali bo pa v končni fazi število umrlih s covidom ter število tistih z doživljenjskimi posledicami zanemarljivo majhno v primerjavi z "nevidnimi in tihimi" žrtvami bomo pa še videli, ko se vse skuaj konča in še malo počaka (ravno zaradi drugih posledic prebolevanja covida poleg smrti).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.213
6.461
113
In se zatika tudi naprej - tudi če dobiš odločbo (mimogrede - a jih zdaj spet izdajajo ali se je ponovno ustavilo?) živ buh ne ve al jo maš al nimaš - kontrolirat pa tudi bolj po redko hodijo.
Se je pa včeraj zvečer ob 20:40, ravno ko smo se vračali iz božične večerje, peljala patrulja v smeri “prelaza” (meja med regijami) - po mojem lovit “zamudnike”.

edit:
Sem pa še vedno mnenja, da bi morali bistveno bolj delati na ozaveščanju in pozitivni motivaciji in manj na represiji.
A še vedno tudi represija - ampak ciljana - kršenje karantene. Bureke in maske na praznih trgih pa bolj opozarjati - IMHO bistveno večji efekt, če uradna oseba pristopi k takemu kršitelju in mu razloži, da veljajo pravila za vse in da daje hudičevo slab zgled, če se ne drži pravil.
Preko katerega medija boš delal ozaveščanje. POPTV, RTV? Žal so na napačni strani, že mnogokrat videno, da nočejo sodelovat z nikomer dokler je ta vlada na prestolu.

19. jul 2007
2.925
1.633
113
Poslušam Val202 in govorijo o "komediji zmešnjav" glede novoletne skakalne turneje. Podal je tudi sledeč podatek, da so bili 4 lažno pozitivni rezultati od 760 testiranih. Kar pa pomeni, da je bilo 0,52 % napaka oziroma je test 99,5 % ustrezen. Kar je čisto spodobna ustreznost testa.
Na podlagi ENEGA testa si jaz ne bi upal pošiljati ljudi domov, dva neodvisna zaporedna testa pozitivna -> out.

Druga plat iste medalje. Jaz si tudi ne bi upal poslat zaposlenega v DSO kot zanesljivo negativnega brez kakršnekoli zaščitne opreme na podlagi hitrega testa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.213
6.461
113
Na koga zdaj pri tem pokazat s prstom? Če mene kdo vpraša bi se morale ostale dejavnosti izvajat naprej.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.334
16.622
113
Vic v katerem je trenutno "dosti" resnice.

Danes je enostavno biti zdravnik. Imaš samo eno bolezen in. 3 simptome, ter to je to.....

Na tole sem prejle še pozabil replicirat: žal sem v zadnjem času zaradi nekih lastnih zadev ter zdravstvenih težav nekaterih bližnjih preveč v stiku z zdravniki, da bi to kupil kot karkoli drugega kot šalo v kateri sicer je nekaj resnice, nikakor pa ne dosti. Ja vem, uporabil si narekovaje.
V praksi se še vedno pomisli še na kaj drugega in ne zgolj na covid (pri enakih simptomih) in enako poteka zdravljenje marsičesa. Res pa je stanje daleč od predcovid obdobja in seveda, da bo tudi to žal imelo svoje posledice.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Z ukrepi. Z ukrepi. Z ukrepi. Z ukrepi...

Brez njih bi graf letel v nebo
Se ne strinjam. Namreč za celo državo so veljali enaki (nedelujoči) ukrepi in ko je Gorenjska šla v visok val in potem padec, so druge regije še vedno rastle. Ostalim regijam bi lahko rekli kontrolne skupine:

prekuzenost_20201229.png

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Ampak prav pa nimaš.
Jaz pa pravim, da ti nimaš prav. Če bi 'ukrepi' prijeli, bi hkrati začele padati tudi ostale regije, poleg Gorenjske. Pa niso. Ukrepi drugega vala pri nas niso NIKOLI prijeli. Razen, če hočeš reči, da so prijeli le na Gorenjskem :fredi:

Veš kako izgleda graf okužb, ko primejo ukrepi? Takole:
ukrepi_croatia.png

ukrepi_austria.png

Padec, ki ga doživljamo zdaj, ko imamo že nekaj časa sproščanja, so naravni padec po določenem delu prekužbe prebivalstva.

Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.925
1.633
113
Jaz pa pravim, da ti nimaš prav. Če bi 'ukrepi' prijeli, bi hkrati začele padati tudi ostale regije, poleg Gorenjske. Pa niso. Ukrepi drugega vala pri nas niso NIKOLI prijeli.

Poglej priponko 40018

Padec, ki ga doživljamo zdaj, ko imamo že nekaj časa sproščanja, so naravni padec po določenem delu prekužbe prebivalstva.
AndY1, če sem pravilno povzel tvojo trditev, praviš sledeče: "Če se ukrepe za zamejitev COVID-19 dejansko izvede (se jih upošteva), sledi padec okužb s COVIDOM-19."

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.464
3.835
113
davorinm.wordpress.com
Jaz pa pravim, da ti nimaš prav. Če bi 'ukrepi' prijeli, bi hkrati začele padati tudi ostale regije, poleg Gorenjske. Pa niso. Ukrepi drugega vala pri nas niso NIKOLI prijeli.

Poglej priponko 40018

Na podlagi oblike grafa ocenjuješ, da smo prekuženi? :) Države po svetu pa izvajajo milijonske raziskave, da pridejo do podobnih dognanj. Ne moreš samo na podlagi grafa sklepati o tako veliki zadevi, je preveč spremenljivk v tem modelu.