Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.499
3.592
113
Imunost kot do sedaj pravijo epidemiologi naj bi tisti ki so težjo obliko preživeli imeli 3 mesece, asimpomatski pa tudi precej manj, omenja se tudi samo mesec. Pa tudi če so vsi imuni 3 mesece pa da imamo realno 4x tolk okuženih je v 3 mesecih to ca 25% populacije v najboljšem primeru realno pa precej manj. Je to prekuženost ?
Ti spet pišeš na pamet.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.264
-8.934
113
Imunost kot do sedaj pravijo epidemiologi naj bi tisti ki so težjo obliko preživeli imeli 3 mesece, asimpomatski pa tudi precej manj, omenja se tudi samo mesec. Pa tudi če so vsi imuni 3 mesece pa da imamo realno 4x tolk okuženih je v 3 mesecih to ca 25% populacije v najboljšem primeru realno pa precej manj. Je to prekuženost ?

Znova...
Protitelesa ni enako imunost.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Floki

Guru
6. sep 2007
10.183
3.206
113
Objavi na PubMed :evil:
Imaš kakšno razlago za to? Meni ni jasno.

Zakaj bi jaz , bila je postaljena trditev o prekuženosti populacije, pa kako blizu smo ji že. Moj odgovor je bil da prekuženosti po naravni poti ne bo. Potem ste pa začeli z nasprotnimi trditvami.
Tolk dobro gre švedom z njihovim načrtom, katerega poskušate nekateri zagovarjat.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja lej, ne vem.
Če imunosti ni, potem se đabe skrivamo doma.
Razen tega, da čakamo na cepivo, ki nam bo pomagalo, da bomo brez težkega poteka bolezni dosegli imunost - ki je ni.
:sprasujemse:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.637
113

Okužbe so naglo poskočile na 50.000 primerov, umrlo je skoraj 4.000 ljudi. Oblasti so se odzvale z uvedbo izjemno stroge 76-dnevne karantene, ki je Vuhan de facto spremenila v mesto duhov.

Drastični ukrepi so se, kot kaže, obnesli. Iz Vuhana že nekaj mesecev ne poročajo o novih lokalno prenesenih primerih, življenje pa se je tako rekoč povsem vrnilo v utečene predpandemične tirnice – nakupovalne ulice so polne, na cestah so prometni zamaški, restavracije so natrpane.

AndY1 javi se.

• Haha
Reactions: SamSvoj

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.230
3.587
113
Marlbor

Okužbe so naglo poskočile na 50.000 primerov, umrlo je skoraj 4.000 ljudi. Oblasti so se odzvale z uvedbo izjemno stroge 76-dnevne karantene, ki je Vuhan de facto spremenila v mesto duhov.

Drastični ukrepi so se, kot kaže, obnesli. Iz Vuhana že nekaj mesecev ne poročajo o novih lokalno prenesenih primerih, življenje pa se je tako rekoč povsem vrnilo v utečene predpandemične tirnice – nakupovalne ulice so polne, na cestah so prometni zamaški, restavracije so natrpane.

AndY1 javi se.
To je enkrat junija uspelo tudi Sloveniji, med tem ko so poletela letala. V čem je finta, da njim to uspeva še kar naprej, čeprav vse življenje poteka kot da nič ni bilo, pri nas pa totalni kolaps?
Razen, če viruse res v morje ulivajo in smo se okužili med namakanjem na hrvaški obali?

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.204
2.689
113
Merklova ( v čustvenem nagovoru za strožje/več ukrepe): ... če ne bo to zadnji božič, ki ga bomo preživeli z našimi straši!

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.637
113
To je enkrat junija uspelo tudi Sloveniji, med tem ko so poletela letala. V čem je finta, da njim to uspeva še kar naprej, čeprav vse življenje poteka kot da nič ni bilo, pri nas pa totalni kolaps?
Razen, če viruse res v morje ulivajo in smo se okužili med namakanjem na hrvaški obali?
Nam je SKORAJ uspelo. Pomoje so se prehitro odpravili določeni ukrepi plus premalo je bilo vloženo v preventivno strategijo. Mi smo pač zamenjali tista dva tedna morja za večmesečno dodatno zaprtje.
Je pa res da Sloveniji sami bi kaj podobnega kot na Kitajskem težko uspelo, zadeva bi morala bit namreč skordinirana na nivoju EUja.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.499
3.592
113
Kje se pa 123 skriva glede na to, da je to njegova tema? Že skoraj pogrešam njegove erektivne objave. A se je samoizoliral?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Okužbe padajo in sicer v regijah, kjer so imeli povečan porast okužb za razliko od ostalih regij, ki še niso dosegle kritične točke:

prekuzenost_20201210.png

Poglejte Gorenjsko, Koroško in Pomursko črto.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, zdej so regije na tepeti... pač tok da se neki melje... na koncu bojo šle vse regije čez vrhunce in padce in to bo to ali če pogledamo širše, bo cela slovenija prišla do vrhunca in potem padec... do marca, ko bo spet 2 meseca na glavo, in potem bo poletje, ko bo spet vse super.... septembra bo pa spet krivulja šla gor.