Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
To je enkrat junija uspelo tudi Sloveniji, med tem ko so poletela letala. V čem je finta, da njim to uspeva še kar naprej, čeprav vse življenje poteka kot da nič ni bilo, pri nas pa totalni kolaps?
Razen, če viruse res v morje ulivajo in smo se okužili med namakanjem na hrvaški obali?
Ker tam je umrl kdor je bil namenjen spomladi. Pri nas bomo pa zgleda na obroke , par let. Ko bomo že obubožani in bolni od vsega drugega.
Ali pa nam lažejo in majo cepivo ? Kar ti da mislit da za aids niso razvili konkretnega v 30 letih tukaj pa v enem letu kolk 5 različnih ?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.109
466
83
45
dolenska
Vse skupaj sonto ene čudne bučke. Res je, ena cepiva razvijajo ohoho desetletij, za kovid v enem letu ene par.
Odkrith okuženih je še vedno med 25-30% a oni bi neki sproščal. Če ke tko, zakaj so sploh omejeval folk? Mah, nč ne razumem.

19. jul 2007
2.922
1.627
113
"Pokojnike, za katere želijo svojci kremacijo, vozimo v krematorij v Ljubljano, kamor lahko pokojnika pripeljemo takoj, na kremacijo pa čakamo cca 5 dni. Do novembra nam je večino teh storitev opravil mariborski krematorij, zdaj pa je čakalna doba cca 25 dni, zaradi česar smo se trenutno preusmerili v Ljubljano."

luka51

Guru
16. avg 2007
14.697
6.008
113
Kar ti da mislit da za aids niso razvili konkretnega v 30 letih tukaj pa v enem letu kolk 5 različnih ?
Te pa če ti, da mislit še razmisli.
Lahko ti pa pomagam: delovanje (predvsem "skrivanje") virusa v telesu in pa odziv telesa na virus.
Ko boš o tem razmislil in premislil, ti bo takoj jasno zakaj še ni za HIV (aids virusa ni, to je bolezen) cepiva.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.231
3.587
113
Marlbor
Te pa če ti, da mislit še razmisli.
Lahko ti pa pomagam: delovanje (predvsem "skrivanje") virusa v telesu in pa odziv telesa na virus.
Ko boš o tem razmislil in premislil, ti bo takoj jasno zakaj še ni za HIV (aids virusa ni, to je bolezen) cepiva.
Meni še pomagaj, ker ne znam sam misliti.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.035
6.073
113
ja, zdej so regije na tepeti... pač tok da se neki melje... na koncu bojo šle vse regije čez vrhunce in padce in to bo to ali če pogledamo širše, bo cela slovenija prišla do vrhunca in potem padec... do marca, ko bo spet 2 meseca na glavo, in potem bo poletje, ko bo spet vse super.... septembra bo pa spet krivulja šla gor.
Potem bo vlada lahko rekla, da ukrepi delujejo (po 6 mesecih lockdowna) :zavijazocmi: .

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.172
6.343
113
blizu močvirne prestolnice
Kakšen lockdown? Če si ti nesposoben ni naš problem. Kdor hoče delati bo delal. tudi gostilničarji. Celo frizeraj na veliko dela, sicer na črno ampak OK delajo.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.416
3.523
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Kakšen lockdown? Če si ti nesposoben ni naš problem. Kdor hoče delati bo delal. tudi gostilničarji. Celo frizeraj na veliko dela, sicer na črno ampak OK delajo.

Prosim, a velja, prosim - VSI bi delali, če bi lahko. Ker pa je "nekdo" ukazal, da ne smemo (in da dobiš kazen višjo, kot če bi poklal celo vlado), pa kaj bi ti?
Če pa že imaš način, kako bi delal, pa ga prosim deli z ostalimi, ker vsi rabimo delo... Torej?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.172
6.343
113
blizu močvirne prestolnice
Gostilničarji imajo coffe to go. Ostali delajo ali doma ali v službi.Problem so trgovci kateri pa prodajajo prek spleta. Frizeraj pa dela na polno res pa ne po salonih. Vsaj folk tako govori.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.416
3.523
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Gostilničarji imajo coffe to go. Ostali delajo ali doma ali v službi.Problem so trgovci kateri pa prodajajo prek spleta. Frizeraj pa dela na polno res pa ne po salonih. Vsaj folk tako govori.

OK, tista kava za vzet v bifeju/gostilni me ne zanima... Kljub temu, da je lahko v kartonastem kozarcu vino, pivo, šnops ali kakršna koli mešanica... Meni je pač ideja, da poklepetamo v lokalnem bifeju, kaj spijemo in to je to... Zdaj pa pred lokalom ne smeš pit... "Naš" lokal je že plačal kazen...
Delo od doma ali v službi - ja eni delamo, ker moramo. Ampak, če delaš nekaj, kar ne zanima nobenega, kaj ti pomaga...
Prijatli pri meni ne morejo kupit žarnic, lopate za sneg, izvijača... - ja, OK, saj lahko na Bauhaus spletni trgovini in grejo iskat, da ne plačajo dostave... Jaz sem pač idiot, ki vedno rad primem v roke zadevo, preden jo kupim...
Frizer - raje ne povem, kaj sem vse obljubil moji frizerki, da ali jaz pridem k njej ali ona k meni, pa ni htela... Zdaj sem naredil 0.3cm "zviz", ker mi je to najdaljša varianta, brez da se sekiram. in da rabim koga, da kje kaj popravlja...

Sem napisal kaj narobe?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

haha, ja coffe to go bo držal pokonc enga gostilničarja, k s kavo tud za elektriko na bo zaslužil.

ja je lock-down. dokler bo potrošnja in turizem zaprta, je to lock-down.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.697
6.008
113
Meni še pomagaj, ker ne znam sam misliti.
Koliko je poznanih primerov, da so ljudje preboleli okužbo z HIV ali da so imuni. Zelooooooo malo. Torej telo tega virusa telo samo ne zna premagat. Za razliko od Covida, ki ga samo premaga.
Kako deluje cepivo? Da telo pripravi oziroma vnaprej nauči kako se naj odzove na virus. Kako boš razvil cepivo, ki telo pripravi na nekaj česar samo ne zmore.
Tu nastane tista glavna razlika zakaj je jebeno razvit cepivo za virus proti kateremu se telo ne zna borit, oziroma ga ne zazna v telesu. Ali pa za virus, ki ga začne napadat takoj.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.231
3.587
113
Marlbor
Ta teden sem parkrat opazil iste "Romune" fehtati pred trgovinami. Videl sem sicer, da je prišel nekdo po njih s tujimi registracijami, nisem pa videl države, zato Romuni pod narekovaji.
A ti lahko kar prosto brez problema prehajajo meje, med tem ko moram jaz razmišljati do kod lahko stopim?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.273
-8.949
113
Koliko je poznanih primerov, da so ljudje preboleli okužbo z HIV ali da so imuni. Zelooooooo malo. Torej telo tega virusa telo samo ne zna premagat. Za razliko od Covida, ki ga samo premaga.
Kako deluje cepivo? Da telo pripravi oziroma vnaprej nauči kako se naj odzove na virus. Kako boš razvil cepivo, ki telo pripravi na nekaj česar samo ne zmore.
Tu nastane tista glavna razlika zakaj je jebeno razvit cepivo za virus proti kateremu se telo ne zna borit, oziroma ga ne zazna v telesu. Ali pa za virus, ki ga začne napadat takoj.
Pa sej telo se bori proti HIV. Nekaj let, dokler ne omaga.
Hec je, da se HIV razmnožuje v T celicah, ter da zelo hitro mutira(še pravi nemogoče narediti cepivo), kar dodatno zmede obrambo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.697
6.008
113
Ne tolko da telo imaga kolko hiv sesuje imunski sistem.
Ampak se vedno ostaja dejstvo, da telo neve kak naj se ga loti. Torej tudi ne bi vedlo kaj naj si s cepivom pomaga. Ker v osnovi je odziv na virus in cepivo enak.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.629
1.095
113

Čak, daj mi pomagaj razumeti. Trdiš torej, da ni lockdowna za tiste, ki želijo delati? Čeprav je uradno zaukazano, torej da poenostavimo je nek "zakon", da ne smejo delati in so tudi predpisane astronomske kazni, če kljub temu delajo? In praviš da tisti, ki želijo delati, naj delajo? Uradno spodbujaš državljansko nepokorščino proti ukrepom vlade? In osebno neodgovornost, saj tvegajo okužbo sebe in drugih...

(Drugač pa za koga naj delajo gostilne? Velika večina nas ždi doma in se kvečjemu vozimo do šihta in nazaj. Ni malic, ni večerjic, ni kosil na izletih...)