Zadnjič sem bil v Cityparku in je dejansko mesto duhov. Po eni strani je to v redu (se ljudje držijo načel), po drugi strani pa pomisliš koliko “izgube” dohodka je tukaj...Čak, daj mi pomagaj razumeti. Trdiš torej, da ni lockdowna za tiste, ki želijo delati? Čeprav je uradno zaukazano, torej da poenostavimo je nek "zakon", da ne smejo delati in so tudi predpisane astronomske kazni, če kljub temu delajo? In praviš da tisti, ki želijo delati, naj delajo? Uradno spodbujaš državljansko nepokorščino proti ukrepom vlade? In osebno neodgovornost, saj tvegajo okužbo sebe in drugih...
(Drugač pa za koga naj delajo gostilne? Velika večina nas ždi doma in se kvečjemu vozimo do šihta in nazaj. Ni malic, ni večerjic, ni kosil na izletih...)
En svež primer nespoštovanja karantenskih odločb.
V družini so mama in dva sinova, en od sinov zbolel pozitiven, vsi trije dobili odločbo za karanteno. Kličejo vsak svojega delodajalca, da jih obvestijo o stanju, mama in bolni sin ni težav pri delodajalcu, drugemu sinu pa šef naroči, da dokler nima znakov okužbe mora priti delati ali pa naj se poslovi od službe.
Sedaj mulc hodi delat, reskira tudi kazen zaradi kršenja odločbe, resnica da je kužen in okuži sodelavce, ker pa že hodi okol se pa še malo v trgovini ustavi, da nabavi kar doma rabijo, in potencialno kuži naprej.
To je samo en primer, iz neposredne moje okolice. Tega je po vseh večjih in manjših podjetjih pri nas polno, pa ne samo v proizvodnji ampak tudi v režiji.
Toliko o navodilih iskrenosti vlade, delodajalcev in GZS. Važno, da so vsi drugi krivi in da je vse drugo krivo (martinovanje, 1. November, koline, garažni bifeji ...)
V družini so mama in dva sinova, en od sinov zbolel pozitiven, vsi trije dobili odločbo za karanteno. Kličejo vsak svojega delodajalca, da jih obvestijo o stanju, mama in bolni sin ni težav pri delodajalcu, drugemu sinu pa šef naroči, da dokler nima znakov okužbe mora priti delati ali pa naj se poslovi od službe.
Sedaj mulc hodi delat, reskira tudi kazen zaradi kršenja odločbe, resnica da je kužen in okuži sodelavce, ker pa že hodi okol se pa še malo v trgovini ustavi, da nabavi kar doma rabijo, in potencialno kuži naprej.
To je samo en primer, iz neposredne moje okolice. Tega je po vseh večjih in manjših podjetjih pri nas polno, pa ne samo v proizvodnji ampak tudi v režiji.
Toliko o navodilih iskrenosti vlade, delodajalcev in GZS. Važno, da so vsi drugi krivi in da je vse drugo krivo (martinovanje, 1. November, koline, garažni bifeji ...)
What the f.ck did i just read _Za zdaj razmere ostajajo nespremenjene, rast se je zgolj ustavila, virus pa se še vedno širi z veliko hitrostjo
Nekateri ukrepi bodo obdržali še dolgo potem, ko bo cepivo, dokler jih ne bodo zamenjali še bolj omejitveni ukrepi.14 dni, do maja (leta neznanega).
![]()
Bi lahko val epidemije vztrajal do maja?
Za zdaj razmere ostajajo nespremenjene, rast se je zgolj ustavila, virus pa se še vedno širi z veliko hitrostjo. Če se bo tako stanje nadaljevalo, bi se lahko ta val epidemije zavlekel celo do maja.www.rtvslo.si
What the f.ck did i just read _
Ker pa cepiva na začetku ne bo dovolj, bo verjetno treba vsaj nekatere ukrepe obdržati do sredine prihodnjega leta.![]()
Industrije Slovenija ne bo ustavljala, nekateri ukrepi pa v veljavi do sredine 2021? | 24ur.com
Premier Janez Janša je v Bruslju pred sobotnimi pogovori s predstavniki gospodarstva in zdravstva glede koronskih ukrepov poudaril, da Slovenija industrije ne bo ustavljala. Izpostavil je tudi, da se bodo držali načrta v petih stopnjah, pri čemer edini manevrski prostor daje možnost sproščanja v...www.24ur.com
Eden od napisanih ciljev je recimo, da se več ne dovoli obratovanja barov in diskotek.zakaj?
No, jaz ne bi kar tako na pamet govoril.Primer, ki sem ga opisal je od včeraj, sem pa že pred cca 3 tedni, če se ne motim pisal o tem.
Da vlada tega ne ve ravno ne verjamem (dopuščam pa možnost), da GZS tega ne ve 100% ne verjamem, za delodajalce pa itak (mislim, da so celo dogovorjeni za ta modus operandi).
Govorim o velikih znanih slovenskih podjetjih, za te imam indice, tudi za eno manjše z cca 100 zaposlenimi enako.
Netestirane delavce, ki pa že kažejo znake okužbe, kakor tiste za katere predvidevajo da so ali bodo pa prepriočujejo, da v dobrobit podjetja ne povejo da okužba izvira iz podjetja.
Trenutno kužni štirje odstotki prebivalcev
18% od 2 milijona je 360.000, mimogrede. To je krepko čez 1/3 milijona, ne pa da gremo proti četrt milijona.tistih, ki so že bili okuženi, je pa dosti več, nekje 18 odstotkov, se pravi skoraj potem že gremo proti četrt milijona."
Zato, ker je vladajočim v diktaturi najlepše. Zakaj torej nebi zategnili uzde, toliko, da se narod ne pobuni, če se to da?zakaj?
IJS-ju gredo stevilke slabo od rok, bi rekel.18% od 2 milijona je 360.000, mimogrede. To je krepko čez 1/3 milijona, ne pa da gremo proti četrt milijona.
Zato, ker je vladajočim v diktaturi najlepše. Zakaj torej nebi zategnili uzde, toliko, da se narod ne pobuni, če se to da?
Kaj pa misliš da Kimu manjka v diktaturi?
Pa kaj je manjkalo Saddamu, pa Noriegi, pa Idi Aminu?
haha prav nič.
Bolj narod na kratko držijo, bolj jih narod časti in spoštuje. Delajo pa kar jim paše.
alpa v preteklosti, kaj je manjkalo absolutističnim vladarjem, kolko so to morali imet denarja, da so zgradili recimo Versailles, Schonbrunn, Zimski dvorec in Carsko selo... ..z opremo, kipi, slikami seveda...medtem ko je narod stradal?