Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Saj vrtci so bili že sedaj odprti, sam ste jih taki starši kot si ti rajši imeli doma. Naš pa vseskozi hodi.
Ja, odprti že. Nisi pa mogel pripeljati. Pri nas so zahtevali potrdilo delodajalca. Delodajalca pa nista dala potrdila, ker sva oba delala od doma.
Je bilo pa kar nekaj vrtcev, kjer nisi potreboval nostiti potrdila..

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
A je kdo dejansko naletel na situacijo: "Te učiteljice ni, ker se ni hotela testirat?" Kako bi odreagirali?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.407
113
A je kdo dejansko naletel na situacijo: "Te učiteljice ni, ker se ni hotela testirat?" Kako bi odreagirali?
Zakaj bi pa jaz odreagiral. Ni moja stvar, niti moj problem če se ni hotela. Imajo zato ravnatelja, da uredi delovni proces, ki pač mora nemoteno potekati.

Malo se vsi preveč vtikujemo v vse in ukvarjamo z vsem mogočim, namesto, da bi prepostili v vseh pogledih stvari tistim, ki so zato tam in so ustrezno strokovno izobraženi.

• Všeč mi je
Reactions: sad in jello

sousis

Guru
16. nov 2019
1.619
1.086
113
Saj vrtci so bili že sedaj odprti, sam ste jih taki starši kot si ti rajši imeli doma. Naš pa vseskozi hodi.

In povečuje število kontaktov in tako prispeva k širjenju virusa. Zelo odgovorno starševstvo, res.

Preveri še na FB, če je objavila kakšen 5G/čip rant... in potem obvesti otroka, naj jo jemlje z rezervo in naj za kakšne "resnice" podane s katedre, ki se mu zdijo mal čudne, preveri še pri tebi. Seveda pa je šola/ravnatelj dolžan ustrezno organizirati učni delovni proces, ni zdaj, da otrok ne bo imel pouka matematike, ker učiteljice ni.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
koja debilna...ucitelj se more testirat, froci v vrtcu/šoli pa ne. vsak od 30 otrok lahko okuži druge, ampak rizičen je samo učitelj...res smiseln ukrep, ki bo preprečeval nadalnjne okužbe...
Kaj je sploh fora, da se morajo učitelji testirat. A lahko kdo to razloži.

Saj učitelj itak nosi masko, maska pa ščiti druge - torej otroke. Torej so otroci varni.
Sj še velja, da maske ščitijo, al so to že spremenili?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
275
83
Kolikor sem sam ujel, je bolj problem v vrtcih, kjer lahko starši stopajo v skupine in imajo otrosi uvajanje. Tam je logika vzgojiteljica + pomočnica na test, dnevno pa jim potem uletava na 1m razdalje v isti prostor 20 različnih odraslih (z masko po možnosti pod nosom) - tukaj ni niti m od "mehurčka". V šolah so to super uredili - starši v šolo nimajo vstopa - otroke učiteljice pripeljejo do vhodnih vrat v šolo.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
V našem vrtcu že od pomladi nismo vstopali v vrtec. Počakaš zunaj in pokličeš. Pride vzgojitelj(ica) po otroka ven pred stavbo.
Popoldne za domov enako. Pa še jaz ne rabim iskat, kateri čevlji so od našega, ker ne vem kaj mu je žena zjutraj obula. :)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.971
6.217
113
blizu močvirne prestolnice
Tam kjer jih 8888 pobira, ko se je pohvalil, kako je on tiste sorte starš, ki nima otrok doma.
Ti bom samo to rekel. Toliko kot so do sedaj bili otroc tekom jeseni-zime zdravi, brez nahoda, kaj šele vročine še niso bili. Nobene bolniške nič, vseskozi v vrtcu, dva pa doma. Maske, razkužila in s tem da je "elita"ostala doma, se kar pozna. Bomo videli sedaj, ko so začeli hoditi v vrtec in šolo.

• Všeč mi je
Reactions: Benko14

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Sedaj jim bo spet začel delat imunski sistem, kar je edino pravilno. Do sedaj je bolj ali manj spal, ker so bili v mehurčku...