Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Roko na srce, najlažje je pa preko easistenta :cool: točno to zadevo sigurno, če gre naprej avtomatsko brez vpletanja razredničarke/vzgojiteljice pa toliko bolje. Za stvari, ki mi pa bolj komplicirajo komunikacijo kot mail ali pa se z njimi v biti ne strinjam, ga pa seveda ne uporabljam. Kamoli plačujem za to.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
No, da povem za prvi razred. Mail staršem, kaj je treba predelat, pa napoved dveh zoomov. In to je fucking šolanje? Pa kdo se dela norca...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
No, da povem za prvi razred. Mail staršem, kaj je treba predelat, pa napoved dveh zoomov. In to je fucking šolanje? Pa kdo se dela norca...
Pa saj to je prvi razred. Navpične, poševne in še kakšne črte delajo zdaj. Itak je opismenjevanje predvideno vsa prva tri leta. Zakon, da imate tako se vsaj otrok ne bo rabil matrat s šolo, ti pa tudi veš kaj povadite in to je to. Kar še kasnejšega znanja v šoli tiče ne bo nič izgubil, pa če tudi je do konca 1. razreda doma.
Ne rabimo starši na te naše otroke toliko pritiskat.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Če je treba ob takem vremenu (kot je zdaj ko so doma in nič ne kaže da bi se utegnilo spremeniti) otroku ali njegovim staršem povedat naj gre ven potem mu ni pomoči.

Če je otrok na zoomu cel dan (ker očitno to nekateri želijo), starš pa tudi (na zoomu ali računalniku in dela od doma), kdaj naj točno čez dan gre ven? Opcija je popoldne, tema je pa ob 17h.

Pri nas eni debili zahtevajo celodnevno zoom-anje, da so nonstop vsi prilimani na zaslone, učiteljica in otroci.

Sicer pa evo uradna navodila Zavoda RS za šolstvo - odsvetujejo videokonference:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Ni treba bit posebno bister, da najdeš dovolj glup izgovor, da ne moreš ven. In ni treba biti posebno neumen, da ti to uspe narest. Vsak dan. Brez navodil šole.

• Všeč mi je
Reactions: cappy in sad

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Starsi pa vrsijo pritisk in zahtevajo videokonference, ker mislijo, da bodo otroci od njih odnesli isto kot, da bi bili v soli. Ne gre to z OS.
V manjsih skupinah ja, ne pa cel razred na enkrat.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če je otrok na zoomu cel dan (ker očitno to nekateri želijo), starš pa tudi (na zoomu ali računalniku in dela od doma), kdaj naj točno čez dan gre ven? Opcija je popoldne, tema je pa ob 17h.
Od domneve, "da očitno to nekateri želijo", do "je otrok na zoomu cel dan".
Urnik so dobili, gre za tri ali štiri šolske ure na dan. Kako to razvlečeš do 17h?
Starsi pa vrsijo pritisk in zahtevajo videokonference, ker mislijo, da bodo otroci od njih odnesli isto kot, da bi bili v soli. Ne gre to z OS.
V manjsih skupinah ja, ne pa cel razred na enkrat.
Še vedno boljše da pouk oz. vsaj del pouka poteka preko videokonferenc.
Spomladi je "pouk" potekal dopisno.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.574
4.723
113
Na naši šoli (ne vem kako imajo ostali učitelji) imajo zastavljeno takole (4. razred):

Na Arnes učilnici so pod eno temo dobili naloge za cel teden za vse predmete oz. nekaj se bo dodalo še čez teden. So smernice koliko naj bi otrok rešil vsak dan, lahko pa si sam nekoliko prerazporeja. Za likovno imajo nalogo, ki jim bo danes recimo vzela uro do dve, učiteljica je tudi pripravila video, kako se lotit naloge.
Vsak dan bodo imeli eno zoom konferenco, kjer bodo morali ali pokazati kaj so naredili tisti dan ali pa bodo predelovali snov, ponavljali, itd.

Za reševat ni malo, si pa vsekakor ne predstavljam, da bo tega toliko, da otrok ne more iti ven, oz., če bi bilo tega toliko in bo kar sedel, ga bom že jest vrgel ven. Gibanje pa je res zadnje, kar bi jim moralo manjkat v teh časih. Razumem tiste, ki trenirajo nekaj in nimaš kvalitetnih treningov, ampak povprečen otrok, ki rabi samo gibanje...dopoldan ko delaš ga naženeš ven vsaj na zrak, popoldan pa greš z njim malo naokoli pa je. Ali pa tudi po 17.00, ko je tema, mi večinoma hodimo takrat, ker ni boljše zabave, kot baterija v otrokovih rokah.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in sad