Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
luka51
Če je ona lagala mene, jaz tebe. Nisem dobila njenih sporočil na mail, so bila samo v inboxu na easisitentu. In ko sem ji rekla, da jaz tega ne gledam, je rekla, da bo označila da naj prepošlje tudi na mail, ki ga imam v easistentu kot kontaktnega. seveda vse ostale vsesplošne novoletne čestitke ravnatelja in ne kaka pomembna obča obvestila sem dobila na mail, samo tista namenjena zgolj meni ne. Na moji strani je bilo v easistentu vse, kot je treba.

Nastavitve iz prejšnjega posta ima vsak v eAsistentu. Izbereš ikono komunikacija in levo spodaj nastavitve in si v tistem kaj sem na prejšnji sliki pokazal. Tisto je slika eAsistent osnovnega brezplačnega računa. Ne plačujem nič, ker se mi zdi brezveze in imam vseeno na mail.

zdaj pa lahko greva čez moje nastavitve, ki jih imamo kao vsi enake:

tukaj imam vpisan moj mail in telefon, razdelka ne smeta iti prazna, lahko pa se najbr kaj zmislim...

in potem izbiram možnosti (paketov):

tukaj najbrž misliš, da sem imela izbrano zadnjo možnost, da nisem nikdar nič dobila. Kar ni res, imam minimalno komunikacijo od nekdaj.

in seveda, če jim dam 26 ojrov na leto:

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
ma nobeden ne ve, kako naj bi konec koncev. je pa seveda možnost, da bodo spuščali nazaj glede na starost. ne verjamem, da bodo 1-4. razred do novega leta doma. za dijake in študente je že drugače...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
luka51
zdaj pa lahko greva čez moje nastavitve, ki jih imamo kao vsi enake:

To si v zavihku GDRP, idi v zavihek Komunikacija

Glede tiste kaj lahko učeteljica označi sem ti pa že zgoraj odgovoril in maš tudi sliko. Ko si vpisovala otroka so te spraševali te stvari.. Kako lahko komunicirajo s tabo. Če si takrat dovolila in še vedno ne dobivaš (če je prišlo do kake napake) ji reči naj gre na razrednik -> starši -> uredi prejemnike in ti vklopi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
zavihka komunikacija nimam nikjer drugje. Če odprem nastavitve kot si ti rekel, dobim pa tole:

teh printscreenov, ki si ti limal jaz nimam.

Zdaj dobivam, ker je ona nekaj naredila, ne jaz. jaz imam ves čas enako vse. se pravi je nekaj vklapljala pol?

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
luka51 v novejsih modulih lahko ucitelj izbere ali gre sporocilo samo po easistentu ali pa se na elektronski naslov. V starejsih verzijah/modulih pa to ne gre. Sola mora kolikor vem za nove funkcionalnosti v svojih easistentih placati.
Stars pa te opcije nima, sporocilo lahko poslje samo iz easistenta na easistent ali pa klasika po mailu.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Pa kaj kdo bere sploh? Sliko maš gor kako se to vklopi in kaj je možno nastavlat. Še nevodila kje razrednik vklopi če slučajno ne zna.

Jabe poglej pod sporočila, če nimaš komunikacije.

Je res, da vse šole ne plačujejo vsega. Ampak, če pričakujejo odjave preko eAsistenta morejo met to enejblano.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Jaz take nastavitve nimam nikjer, misliš da nisem vsega že prvič pregledala, preden sem šla učiteljici težit? Pa zdaj se enkrat?

In glede na napisano, je meni učiteljica razložila točno tako, kot je ribičija opisal. Ona lahko izbere ali bo poslala samo v easistenta ali tudi na mail zraven.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Gori so slike učiteljevega. Samo prva slika je za starše.

In če teh stvari nimajo omogočenih zahtevajo pa komunikacijo preko tega je žalostno....

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Ja in se ti zdijo moje in tvoje enake, če gledamo starševske? Misliš da ni verjetno, da tudi učiteljski niso identični? Odvisno pač, kaj šola placa?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Gori so slike učiteljevega. Samo prva slika je za starše.

In če teh stvari nimajo omogočenih zahtevajo pa komunikacijo preko tega je žalostno....
Luka imam tudi jaz doma uciteljico in sem preveril, pa potem napisal. Imas polno razlicnih verzij po solah. Tudi posiljanja na SMS pri enih solah nimajo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Pa kaj nisem tega napisal? Da je odv kaj se plačuje?
In od šole, ki določene stvari zahtevajo izključno preko eAsistenta (vsaj tako je Jabe rekla) bi pričakoval, da se uporablja komunikacija v polnem obsegu. Ne pa, da so židi in imajo pol funkcij disejblanih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.239
113
www.adriamedia.si
Zakaj pa.moramo starši prej za oceno izvedeti kot pa pride otrok iz šole domov?
A naši soncki pa ne znajo več povedat koliko so dobili oceno? Imajo slab spomin? Imajo beležke pa naj tja pišejo
Al samo ne znamo.mi tega od njih izvlect.
Seveda ne, ker našim sinčkom se mora samo dajat, bog ne daj da bi dobil kako sankcijo.....

Staršem se ocene ne pokažejo takoj. Če se prav spomnim, z zamikom 3 dni. Da lahko otrok v miru pove za oceno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
osnovno verzijo je potrebno aktivitrati. Vsaj pri nas, ker drugače ne moreš odjaviti malice in napovedati odsotnosti v vrtcu.

Jabe je rekla tole. V izogib nejasnostim, tole se ne dela preko sporočil v easistentu, vsaj pri nas ne in točno to deluje brezhibno.

Prej je eden o ocenah, pa si speljal tudi drugam. Z mano si se pa zataknil okoli nastavitev sporočil, kjer je menda zdaj že jasno, da ne učitelji ne starši nimajo povsod enakih možnosti nastavitev. ne, ti nisi nič rekel, da je kaj odvisno od bilo cesa, ti si nisi dal tega rečt.

zdaj si našel neki tretjega, ker na koncu bo nekaj po tvoje pa če Sava začne gor tečt.:rolleyes:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Ok priznam vidim, da res nisem napisal. Mislil sem napisat. Oziroma sem mel en post napisan na telefonu, potem sem raje na računalniku napisal zaradi slik. V postu 1089 je to v originalu pisalo.
Še vedno me pa zanima kaj vidiš, ko stisneš na zavihek sporočila. Ker od tega zavihka slik še nisi pokazala. Govora je pa o tej storitvi.