Verjetno enako, če si imel simptome gripe, hudega prehlada ipd, si poklical zdravnika, po telefonu ti je povedal, da se oglasiš pri njemu ko boš boljši, povedal si mu da potrebuješ bolovanje in si ga dobil. Vsaj tako gre to pri mojem, verjamem pa da ni pri vseh enako in nekateri ne dobijo bolovanje zlepa ne. Upam pa, da je korona to spremenila, ker meni osebno res ni bolj nagravžnega kot da sodelavec 1m stran od mene kiha in smrka vse naokrog. Pač upam ,da bo sedaj vsak lahko tudi za gripo pa prehlad uspel dobit bolovanje. Sicer pa ko smo že ravno pri simptomih, obstaja asimptomatski prehlad in gripa?
Obstaja asimptomatska okužba z vurusom influence ali drugim ustreznim prehladnim virusem. Ne obstaja pa asimptomatski prehlad ali gripa ker je to bolezen, in če si asimtomatski pomeni da nimaš bolezni in torej ne more bit to to.
Tudi ne obstaja asimptomatski kovid (covid-19 je uradno ime bolezni), obstaja samo asimptomatska okužba z virusom SARS-CoV-2.
Gripo in prehladnih virusov se rutinsko ne preverja s testiranji, se jemelje samo random vzorce zaradi spremljanja statistik na NIJZ. Tako da od okuženih z gripo se jih testira kakšen %, ostalih se ne ampak se jim v karton napiše "gripa" če so zboleli v času gripe in je ta prisotna v območju od kjer je pacient. Da bi se testiralo počez kar vse prebivalce ali imajo virus influence pa se do sedaj ni dogajalo (ne pri nas ne drugje na svetu). Po nekaterih raziskavah pa naj bi gripa in podobnih prehladni virusi kot asimptomatsko stanje predstavljali med 50-80% vseh okužb. Skratka nič drugače kot s koronavirusom.