Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

jello

Guru
22. sep 2008
10.239
3.889
113
Še enkrat, če velja, da prebolelemu v 45 dneh ni treba v karanteno, potem naj ne bo v karanteni. In če ni v karanteni, potem naj ne pošiljajo mailov, kako naj si naklikamo potrdila o karanteni. Če pa ne velja, potem naj pravilo ukinejo. Glede samoklikanja pa ne bova dalje. Namesto odgovora stresaš blodnje kaj bi če bi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Pa krucefiks materna a kdo sploh bere kaj mene zanima?

Jaz VEM, da če je karantena ne hodi nikamor.

NE VEM pa, ali velja za hčer, ki je prebolela 14 dni nazaj uradno s papirji karantena, zaradi pogojev, ki veljajo danes.

In tega mi noben ne zna povedat.

Tehnično bi otroka moral imeti v karanteni. Tehnično pravim zato ker se karanteno odreja glede na čas stika, ta je bil pa prejšnji teden in je bilo omenjeno da stare karantene ostajajo pod starimi pogoji. Problem je pa ker je dejansko karantenska odločba tista ki določa karanteno, in če te nimaš od prej potem bi po novem spadal pod izjeme.

Skratka za tvoj primer ti bo 10 pravnikov dalo 10 različnih mnenj. Če NIJZ ni proaktiven (ne zahteva karantene) bi se ravnal po kmečki pameti in bi otroka dal v šolo ker spada pod prebolevnike pred kratkim.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Lahko da dobiš v roku 24ur mail od NIJZ, lahko pa da ne. Še vedno moraš ti kot starš izpolnit tisto na eUpravi (na podlagi česar dobiš odločbo o karanteni), NIJZ te samo obvesti, da je to tvoja dolžnost.

Karantene se seveda lahko ponavljajo. In se potem vsak sam odloča kaj bo naredil z otrokom. Zakonske možnosti so pa jasne. Pa ne se meni nekaj bunit okrog otrok v karanteni, preživela sem od začetka epidemije delo od doma z enim vrtčevskim otrokom in enim v prvi triadi in se zelo zavedam kakšna je*a je to za vse starše, še bolj tiste, ki sploh nimajo opcije dela od doma.
Ne ti men od dolžnosti, prosim. In ne, nikakor ne mislim delat njihovega dela in jim izpolnjevat obrazcev.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
PS. Za 7 dni ne-treniranja v (osnovni?) šoli pa res ne bo konec sveta. Nehaj vrtati in je pusti doma.
7+7+7+, prej 10+10+10...je stran vržena sezona in ure in ure odrekanja. Sicer to nekaterim ni jasno, sam kaj če vam človek dopovedovat. Moji, predvsem športnik, so zato cepljeni poleg prebolelosti in ob negativnem testu ne šljivim nobene karantene, sploh te šolske, ki je bulšit, več, izjema je direktna odločba. Mislim, da se kaj več od zgoraj napisanega ne da naredit. Pa da se razumemo, govorimo o asimptomatiki.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
In da bi danes na novo izpolnil tisti obrazec, pa jo dal med izjeme, pa ne bi šlo? Vem, me je kalbo že kregal, da to pa res ne, tu mač dela ali kaj ga je zmotilo, sam ne vem, če res več, kot tole zdaj tu.
Ja, tumač dela je razlog. Pa a je teb sploh jasno, da noben na NIJZ ne ve, kje ima rep in kje glavo? Počas bo tega norčevanja dovolj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Jebale te tekme. Kaj ste Đokoviči?
Misliš, da se vrhunski šport začne trenirat pri 21 letih? Veš, dokler je mulc brez mojih ambicij sposoben 4x tedensko pricijazit 2 uri daleč z busom, opravit jeben trening, potem doma naredit še domače naloge in si skuhat za naslednji dan brez da bi enkrat rekel ne da se mi, potem ga nekak razumeš, da je v buli, če ne sme na trening 10 dni. Sej sem tudi sam tako razmišljal, ko imaš to doma, je druga. Tko da na to pomisli, preden rečeš jebaletetekme. Pa je bil cel mesec doma, ker so se tri karantene ponovile brez pardona.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Določene teme ja. Nisem pa zasledil da ima kalbo doma vrhunskega športnika.
A to zdej zajebavaš? Ti kar, me ne gane. In ja moj mali resno trenira in to niso več heci niti približno. Športna zvezda jih pa rata zgolj peščica, ne glede na šport. Kar pa ne pomeni, da ni zadeva precej resna že zelo zgodaj za vse.
Pa še Đokovič, ko je ravno bil na tvojem jeziku. Misliš, da se je on šel dol sončit? Pri svojih letih mora garat, da je v taki formi in ne, ni mu vseeno, ker če bi mu bilo, bi že davno ležal na jahti.
Če nečesa ne spoštuješ, se vsaj norčevat ne rabiš.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.266
6.827
113
Kalbo naj se ti želje uresničijo, ampak novembra lani stopim v službo in evropska prvakinja v istem športu, ki sem ga tudi jaz trenirala 11x/teden pri 13 letih in bila zgolj parkratna državna prvakinja, je cincala, ker se me ni upala tikati, kljub temu da sva 20+ let nazaj skupaj prebili po 5+h/dan na treningih.

Kakorkoli obrneš, sola ima večjo verjetnost udobnega življenja kot šport. Prioritete postavljajte objektivno, ne custveno... Šport nudi bistveno manj prostora...

Če velja za tebe, ne vem, ampak guardyju pa ipak polagam na srce... Račun plača na koncu otrok, starši pa udrihajo tukaj, pardon izrazu, s tujim po koprivah. To je bila pač prva misel, ko sem slišala, da vsa ta kolobocija ni problem zaradi šole ampak hobija.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.495
1.080
113
Obišči stran
Kalbo naj se ti želje uresničijo, ampak novembra lani stopim v službo in evropska prvakinja v istem športu, ki sem ga tudi jaz trenirala 11x/teden pri 13 letih in bila zgolj parkratna državna prvakinja, je cincala, ker se me ni upala tikati, kljub temu da sva 20+ let nazaj skupaj prebili po 5+h/dan na treningih.

Kakorkoli obrneš, sola ima večjo verjetnost udobnega življenja kot šport. Prioritete postavljajte objektivno, ne custveno... Šport nudi bistveno manj prostora...

Če velja za tebe, ne vem, ampak guardyju pa ipak polagam na srce... Račun plača na koncu otrok, starši pa udrihajo tukaj, pardon izrazu, s tujim po koprivah. To je bila pač prva misel, ko sem slišala, da vsa ta kolobocija ni problem zaradi šole ampak hobija.

Ker sem glih omenjen... Šola ni bila zato, ker pač raje vidim, da je skupaj s sošolci ta teden, kot pa da jo vržejo v en drug razred. Glede treningov. Ni vrhunski šport, je pa tekmovalni. In jo ne silim, hodi sama z veseljem, ker pa je bila vmes tudi sama okužena, mi je seveda butasto, da pač ima karanteno samo zato, ker je bil sošolec potrjev v soboto namesto ponedeljek.

Enako kot je butasto, da bo imel neomejeno potrdilo P+C+C, če je pa kontra, C+C+P bo pa omejeno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
C+c+p jih je pa koliko? Jaz poznam 2, to je pa pod 1%. Mirno lahko trdimo, da spadajo v skupino ljudi na katerih cepivo nima efekta, ni bilo učinkovito. Koliko jih poznaš pa ti?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.048
1.001
113
C+c+p jih je pa koliko? Jaz poznam 2, to je pa pod 1%. Mirno lahko trdimo, da spadajo v skupino ljudi na katerih cepivo nima efekta, ni bilo učinkovito. Koliko jih poznaš pa ti?
C+c+p, jih kar nekaj poznam in procent v zadnjih tednih kar raste in bo rasel.

Pa razloži kaj si mislil s tem da cepivo ni bilo učinkovito, ker te očitno razumemo narobe.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
Razumevanje prebranega na nuli. Se ne čudim vsem tem nesmislom. Jaz sem napisal, da cepivo na nekatere ne učinkuje, ti pa še kar trdiš, da sem napisal da cepljen ne more zbolet.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.048
1.001
113
Razumevanje prebranega na nuli. Se ne čudim vsem tem nesmislom. Jaz sem napisal, da cepivo na nekatere ne učinkuje, ti pa še kar trdiš, da sem napisal da cepljen ne more zbolet.
Napisal si v smislu, da je ljudi, ki so 2xC+P zanemarljivo malo in da se gre za tiste na katere cepivo ni imelo učinka.

Rekel bom samo to, da je v zadnjem casu takih presenetljivo veliko......vsak zase pa naj iz tega potegne zaključek.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77