Prebolel in ima potrdilo ali bil v karanteni in nima potrdila o prebolevnosti.Taisti otrok je prebolel 14 dni nazaj.
Prebolel in ima potrdilo z veljavnostjo od 26.12. dajePrebolel in ima potrdilo ali bil v karanteni in nima potrdila o prebolevnosti.
Samoizolacija je, kadar se ti sam prostovoljno izoliraš, karantena je pa kadar ti to odredi država, in je kršitev podvržena sankcijam..ni to dvoje isto. karantena je za rizičen stik, samoizolacija je za potrjeno okužbo. Pri slednji ne dobiš nič.
kdaj in kako kdo hara okoli, je pa povsem druga debata.
Naj bi bil v soli in spremljal druge prek računalnika... Oz če je še kakšen .Prebolel in ima potrdilo z veljavnostjo od 26.12. daje
Lahko da dobiš v roku 24ur mail od NIJZ, lahko pa da ne. Še vedno moraš ti kot starš izpolnit tisto na eUpravi (na podlagi česar dobiš odločbo o karanteni), NIJZ te samo obvesti, da je to tvoja dolžnost.sousis A ti sploh bereš za sabo, kaj pišeš? Otroka ma da da v karanteno NIJZ, ne pa ti sam. In tele karantene se lohk ponavljajo. Me zanima kater delodajalec te bo gledal že dve leti.
Lahko da dobiš v roku 24ur mail od NIJZ, lahko pa da ne. Še vedno moraš ti kot starš izpolnit tisto na eUpravi (na podlagi česar dobiš odločbo o karanteni), NIJZ te samo obvesti, da je to tvoja dolžnost.
Karantene se seveda lahko ponavljajo. In se potem vsak sam odloča kaj bo naredil z otrokom. Zakonske možnosti so pa jasne. Pa ne se meni nekaj bunit okrog otrok v karanteni, preživela sem od začetka epidemije delo od doma z enim vrtčevskim otrokom in enim v prvi triadi in se zelo zavedam kakšna je*a je to za vse starše, še bolj tiste, ki sploh nimajo opcije dela od doma.
Karantena pomeni, da ne hodi ven iz hiše, ne pa da, da ne hodi v šolo.Meni ni problema imeti starejše doma, dela vse samostojno. Se držim tega, da je v karanteni, ker tudi ne želim zadeve prenašat okoli.
Ampak, poleg šole so še druge dejavnosti, tudi treningi, za katere majo konec meseca kolikor vem tekme. In za ta razlog sedaj ne vem kje sem. Ker če bi bil sošolec danes na PCR pozitiven, karantene nebi imela in bi lahko šla na trening. Sedaj glede na sobotno karanteno naj nebi smela it.
PS: na hitrih testih od sobote do danes je negativna
Pa saj to je jasno menda? Če je karantena je karantena za vse dejavnosti. Ne morem potem hodit na tekme, treninge tudi če je na vseh hitrih testih negativna.Meni ni problema imeti starejše doma, dela vse samostojno. Se držim tega, da je v karanteni, ker tudi ne želim zadeve prenašat okoli.
Ampak, poleg šole so še druge dejavnosti, tudi treningi, za katere majo konec meseca kolikor vem tekme. In za ta razlog sedaj ne vem kje sem. Ker če bi bil sošolec danes na PCR pozitiven, karantene nebi imela in bi lahko šla na trening. Sedaj glede na sobotno karanteno naj nebi smela it.
Pa saj to je jasno menda? Če je karantena je karantena za vse dejavnosti. Ne morem potem hodit na tekme, treninge tudi če je na vseh hitrih testih negativna.
In da bi danes na novo izpolnil tisti obrazec, pa jo dal med izjeme, pa ne bi šlo? Vem, me je kalbo že kregal, da to pa res ne, tu mač dela ali kaj ga je zmotilo, sam ne vem, če res več, kot tole zdaj tu.
Pa dobro, a si izpolnil obrazec al ne? Če si ga, je v karanteni in daj mir. Če ga še nisi, ti ga (danes in naprej) ni treba, ker zanjo velja izjema.V obrazcu sploh ni te opcije. Piše v navodilih, da ga izpolneš, če ni med izjemami
Vlada je prejšnji teden z odlokom določila tudi dve novi izjemi glede uvedbe karantene. V karanteno poleg cepljenih s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19 ne bo več treba tudi osebam, ki so pred kratkim prebolele covid-19 in to dokazujejo s pozitivnim izvidom PCR-testa, od katerega je minilo vsaj deset in največ 45 dni.
V obrazcu sploh ni te opcije. Piše v navodilih, da ga izpolneš, če ni med izjemami
Jebale te tekme. Kaj ste Đokoviči?Meni ni problema imeti starejše doma, dela vse samostojno. Se držim tega, da je v karanteni, ker tudi ne želim zadeve prenašat okoli.
Jebale te tekme. Kaj ste Đokoviči?
Potem bi se pa spet vsi pritoževali kako se zapravlja za IT rešitve v javnem sektorju in zakaj razvoj tako dolgo traja in zakaj ni bilo objavljenega razpisa oz. če je bil zakaj ni bil izbran ta ali oni ali drugi ponudnik, pa še trikrat razveljavit zaradi pritožb itd.Enako velja za klikanje po eupravi, da si sam naklikaš odločbo oziroma potrdilo oziroma karkoliže. Če vedo kdaj je bil stik in kdaj mora nekdo v karanteno, potem naj se tudi dokument o tem naredi in pošlje avtomatsko. Ne pa neke prošnje na mail, ki jih nekdo bere kot prošnjo, drugi kot grožnjo, tretji kot wtf, četrtemu pa itak letijo v spam.