CMS Java + Oracle

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Če se komu sanja kateri "free" preizkušen cms deluje z Javo in Oraclom / filesistemom.

Poznam jih kar nekaj (OpenCMS, Jahia, Hippo,...) a zanimajo me realne izkušnje s katerimkoli od njih.

LP

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Delujejo z Javo? Nobeden od tehle, ki si jih naštel brez Jave niti ne dela.

Kaj bi sploh rad?
confused-1.gif
Pred skoraj že dvema letoma sem nekaj packal z OpenCMS. Mislim, da je bila verzija 6.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
In kaj tu ni jasnega potrebujem CMS ki ne potrebuje naveze PHP + MySQL ampak Java + Oracle.

To je to.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Oracle kaj? Linux? WebLogic? Database? JVM? GlassFish? Večina teh CMSjev dela na Tomcatu normalno. Ko pa ga želiš postavit na kaj bolj pametnega, na aplikacijski strežnik, pa naletiš na, sicer rešljive, težave. Lahko pa privzameš, da bodo vsi, ki v osnovi delujejo tudi s HSQLDB, delovali s čim drugim. Potrebuješ torej JDBC gonilnik, primerno nastavljenega DB klienta. Pa na roke bo potrebno naredit vse potrebne tabele itd... ker ponavadi privzamejo, da boš uporabil MySQL.

Mimogrede, Drupal in PHP aplikacije lahko uporabiš na JEE s Quercusom. JBoss in Postgres delata.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
OK priznam napako :D he he Na Oraclu sem že precej let in pod tem imenom privzeto razumem Database
smile-1.gif
.

Načeloma pa me zanima naveza Java + Oracle Weblogic + Database.

Nekako se nagibamo k Liefrayu. Kaj ima kdo kake resnejše izkušnje z njim.