Citroen C5

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Kupujem avto in me zanima če kdo ima kaj izkušenj z Citroeni c5.In sicer bi vzel dilzla.Odločam se med mašinami 2.0 hdi ali 2.2 hdi.Katere je bolša.
Zanimajo me še dobre in salbe strani tega avtomobila.
Kupoval pa bi letnik 2001/2002.

hvala za odgovore

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
saj se morda motim, ampak ne vem od kje imam v spominu, da imas ti neko (ali si imel) neko zelo pozresno zivince za avto?

Zlahta ima C5 HDI. Kljub temu, da ga imajo 6 let, niso tako zelo zadovoljni... Elektronika, ... Zadnja leva sipa se jim stalno odpira kar sama, glede tega so bili na RAZLICNIH servisih velikokrat (tocne stevilke ne vem). Tezave niso odpravili, oziroma so jo tako, da so okno enostavno kar odklopili od elektrike in se sedaj sploh ne odpira. Drugace je pa to zelo komot in velik avtomobil in ce pozres (vsaj meni) ne prevec posreceno obliko armaturne plosce, znas biti z njim zelo zadovoljen.
p.s. v primerjavi z VW dizli, so dizli, ki jih vgrajujejo v Citroene bolj pozresni z nafto (lastne izkusnje).

LP in srecno pri eventualnem nakupu

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Zadnja leva sipa se jim stalno odpira kar sama

Zanimivo, mojemu očetu sta se pri Xsari ob srečanju s kamionom na hitri cesti naenkrat odprli obe bočni šipi. Na srečo se je to zgodilo samo takrat.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Znanec je cca. eno leto vozil 2.2 dizlaša. Z njim je bil zadovoljen kar se tiče udobja in kar dobro je potegnil. Je pa po drugi strani imel ogromno slabih izkušenj z njim. Najbolj glede elektronike, mislim pa, da mu je še avtomatik nekaj nagajal. Potem ga je prodal in nabavil 2003 BMW 530d.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Tako kot pri čisto vseh firmah se je pametno izogniti prvim letnikom avtom, pa naj bo to BMW, MB, Daewoo ali pa Citroen. C5 je takrat prišla ven in je imela nekaj otroških boleznih, predvsem nekaj težav z elektorniko.

Predlagam ti, da raje vzameš C5 serija 2 (letnik 2004/2005), kjer je narejen facelift in odpravljeno so vse te težavice, ki res ne pašejo takemu avtu.

Avto je drugačen nadpovprečno udoben (ne morem primerjat z nobenim avtom v tem razredu (a4,passat, mondeo itd) ali celo razred višje), je pa res, da je poraba malenkost večja kot pri kakšnem TDI motorju. Je pa po drugi strani motor precej bolj umirjen in uglajen kot TDI. Poraba bo v povprečju med 6.4 in 6,9 za 2.0 Hdi (110km). Motor 2.2 je sicer boljši, ampak to je bil prvi motor, ki je imel vgrajen FAP filter in cene menjave ni ravno zanemarljiva.

Kar se tiče materialov v notranjosti ... prej bi rekel, da so slabi kot dobri, nekje v rangu Mondea in po mojem mnenju slabši kot pri Passatu, žal, kar se tako udobnemu in uglajenemu avtu sploh ne poda.

V glavnem je zelo velik plus udobje (hidravlika je itak zakon nad zakonom, izredno zanesljivo in edina stvar ki ne crkne), slaba stran pa kot rečeno kvaliteta notranjosti. Avto je drugače sestavljen OK, tako da tukaj ni ravno minusa.

Izogni pa se vseeno letnikom 2001-2004 se pravi serije I ... mogoče bo vse OK, mogoče pa boš imel smolo ...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
če prebereš citroenbilten forum boš opazil, da je že rednih stroškov s tem avtom precej, predvsem na račun filtra sajastih delcev. Potem je še priporočilo, da kupuješ letnike od 2003 naprej. Za moje pojme, če nisi res pristaš hidravlike C5 ni racionalen nakup.

lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Je zelo racionalen nakup od letnika 2004 naprej, hidravlika gor ali dol. Cena je za tak avto izredno mala (ljudje se pač bojijo hidravlike, zaradi nepoučenosti in neznanja).

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
C5, 2.2 hdi, break, 2003. Imel moj šef, sicer super avto (hidravlika, udobje pa to) vendar po izteku garancije (110kkm) je šla dihtunga na glavi motorja. Baje je bila to serijska napaka pri tej mašini, do tega letnika. Pri novejših je odpravljena. Kej več pa ni povedal, ker je pač citroen entuziast (čeprav ga tudi to počasi zgleda mineva).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Avto je super udoben, kot dnevna soba, tukaj pa se zgodba tudi zaključi. Vozne zmogljivosti so glede na konjenico in kubaturo prešvoh in kot so ti že drugi povedali, avto je polizdelek, kar pomeni da si boš z vsemi serviseri na ti
smirk-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
moj je 2001 2.2HDI z FAP fitrom

kupil iz Italije 140Kkm-kolk so resnični ne vem ....vozim ga 2.5 leta, zdej ima 230Kkm...strošek ki ga imam je v glavnem redni servis, izven servisa menjal jermenico, vse štiri diske + 2x pakne, akumulator:)

odkar ga imam so zame vse SLO ceste autoceste:)

poraba med 7 in 8 ob normalni vožnji....ne glede na zimski čas....

primerjal ne bom z passatom, ker ga nisem imel, sem se pa peljal in lahko samo povem da je C5 avion za passata...tako po prostranosti kot udobju....

če že misliš kupovat, uzam raj 2.2HDI...res je mal dražje vse skupej...sam maš pa vse notr...najslajši bombonček je pa aktivno podvozje....raketa...
cheer.gif

mogoče sem pa imel srečo, da sem zadovoljen...
smile-1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
513
79
28
Nevem od kje vam takšna poraba, pri našmu C5 2.0 hdi 100kw, je mešana poraba 6,0 ali 6,1. Samo po avtocesti 5,7. Lohk dam tud screenshote, k šteje porabo že več tisoč kilometrov.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Potovalni računaniki lahko kažejo tudi do 1l napačno porabo. Edino točno je da tankaš polno nekaj tankov zaporedoma, ter na roke izračunaš porabo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
@avtor:
če boš kupil hidravličarja (C5, C6 in ostali starejši) pazi, ker boš vedno hotu met hidravličarja, ne glede na zamere z elektroniko in drugimi bedarijami.
si pripravljen vozit celo življenje isti model avta (le drugih letnikov)?
grin1.gif

udobje je nepojemljivo ...
pa dober nakup.

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
@avtor:
če boš kupil hidravličarja (C5, C6 in ostali starejši) pazi, ker boš vedno hotu met hidravličarja, ne glede na zamere z elektroniko in drugimi bedarijami.
si pripravljen vozit celo življenje isti model avta (le drugih letnikov)?
grin1.gif

udobje je nepojemljivo ...
pa dober nakup.

Ne sodi drugih po sebi
rolleyes-1.gif
Obstaja tudi druga varianta, da prav zaradi zamer z elektroniko itd. ne bo prišel niti blizu nobenemu Citroenu več.

Pa še eno o tako opevanem hidravličnem udobju - tu sem brez pripomb kadar gre za dolge neravnine ali stabilnost na cesti, avto plava. Ko pa smo pri udarnih jamah pa hidravliko vsaj po mojih izkušnjah naščije marsikateri feder. Sploh staro (ali pomanjkljivo vzdrževano) hidravliko.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
No, sam vozil Xantio in C5, pa nimam problemov se sedaj s fedrasto gajbo okrog cijazit.
grin1.gif

Mi je bila pa Xantia še bolj všeč.