Cerkev - kaj je pri maši ok in kaj ni

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A kaj tam nekateri delajo?

Jaz nisem bil včasih kar naprej tam prostovoljno.
ne-ne-1.gif

Nekateri morajo pa tam biti neprestovoljno tudi sedaj, ko niso več otroci.
crazy1.gif
Jap, nekateri tastari so v tej smeri psihopati (primer: umor dekleta tam pri Vrhniki, razlog naj bi bil neupoštevanje materinih verskih pravil) BAJE, ne me držat za besedo.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
v prvem postu je blo misljeno v cerkvenem kompletu, vernik v tem smislu (ne delam razlik med verami, mislim da so vsi po vrsti malo cez les
grin1.gif
)
zdaj, ce smo pa verniki tud tisti ki verujemo v zenske in denar je pa stvar debate. tehnicno gledano smo verniki...

...ampak mislim da si razumela poanto. tako da se ne izkljucujejo...

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Jst sm zagriženi ateist in v življenju sm bil samo 3x v cerkvi: enkrat smo šli z osnovno šolo gledat freske, drugič pa sm bil pač v Vatikanu, ko smo šli na en izlet (nism bil na maši, da ne bo pomote
smile-1.gif

Pred kratkim (nekaj nedelj nazaj) pa sm se vračal iz sprehoda s psico in pot me je pač peljala mimo cerkve kjer je glihkar končala maša. Psica me je že prej nekaj raz.pizdila tko da sm bil živčen in sm samo nehote zakričal: "Je*** ti bo**! Mislim, da si lahko samo predstavljate poglede vseh tistih ljudi: so me hotli linčat
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
zakaj ze? ce sem ateist?

morda takrat, ko bo nastala cerkev/religija/locina pohotnih zensk, kjer se bo verovalo v svete joske, takrat bom takoj veren, bom se takoj krstil in bom pri vsaki masi v prvi vrsti
roza.gif

Nazadnje urejeno:

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Tebi po niku vidim da si verski fanatik...

Tako je. Fundamentalist. Ravno načrtujem bombni napad na Ruše.

Ime imam po babicah par rodov nazaj
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Tebi po niku vidim da si verski fanatik...

Tako je. Fundamentalist. Ravno načrtujem bombni napad na Ruše.

Prosim ne zgreši cerkve in pivnice, prva prodaja toplo vodo, druga pa toplo pivo, nič od tega nerabimo.
Zbombaj samo.

Citat:
Ime imam po babicah par rodov nazaj
cool-1.gif

Sem mislil da zmaji nimajo babic.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ah, alexx_...
priden.gif

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
zdaj, ce smo pa verniki tud tisti ki verujemo v zenske in denar je pa stvar debate. tehnicno gledano smo verniki...

Sam si priznal, da si vernik. Zato si usekan čez les
cheer.gif

Če nisi, pa drugič za lažje razumevanje pazi na uporabo zaimkov
tongue-1.gif

Over&out.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja, samo to je privatna odločitev, in nobenemu nisi dolžen povedat kolko si dal in zakaj si dal, ne pa da me
javno omenjajo malkom je dal 5€. Kaj koga briga kok je kdo dal. To je samo finta da se ljudje začnejo
ganjat kdo da več in posledično kazat kdo ma več? Je to cerkev?

Pri nas je tudi kdaj pa kdaj omenil vsoto prostovoljne prispevke in tudi poimenoval dobrotnike ampak temu primerne so bile tudi vsote. Menim, da je to le dogovor med duhovnikom in osebe, ki je darovala denar, da se jo omeni.
Jaz se sploh ne obremenujem s tem, ker imamo vsi pravico, da mislimo z lastno glavo, izbiramo prostovoljno, verujemo v to kar hočemo. Odvzel sem le duševno bolne, ki na žalost morajo imeti predstavnika in otroke.

Ali je to cerkev? Ni, za moje pojme je to osebna odločitev duhovnika.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Samo čakaj, jaz recimo bi rad hodil v cerkev in si recimo več kot 5€ nemorem privoščit da jim dam,
pol pa me javno omenijo da sem dal samo 5€... Pol nebom več hodil v cerkev ker me bo sram da
nedam tolko kot ostali, si pa res nemorem privoščit več.

Recimo da mam 490€ plače v podnajemniškem stanovanju in mesečno dam 20€ za cerkev,
pa še takrat me gledajo kot skopuha, v resnici pa res nimam, in več kot 20€ mesečno nemorem
dat.

Kak se pol počutijo razne familije ko je foter navaden delavec mati brezposelna, pa mata 2 šoloobvezna,
pa ju tam omenijo da sta dala samo 10€...

To je že skoraj rasizem.

Ne me ras*izdit, eni komaj živijo, radi hodijo v cerkev, in tam colajo kok pač lahko pol pa to dobijo v
zahvalo.

Moj nasvet; idite raje v kino, bote za teh 10€ več dobli, pa še dost bolj zabavno je!

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
za Anamarijo!! sam sebe citiriam, vidis... to pa je noro
grin1.gif

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:

v prvem postu je blo misljeno v cerkvenem kompletu, vernik v tem smislu (ne delam razlik med verami, mislim da so vsi po vrsti malo cez les
grin1.gif
)

...ampak mislim da si razumela poanto. tako da se ne izkljucujejo...

sedaj pa se enkrat pa lepo pocasi preberi... a zdaj bo slo?? ne se obesat na slovnico(s tem sem mislil tehnicno!) ampak na pomen...

Nazadnje urejeno:

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Verjetno je to zato, ker sem blond. Še vedno vztrajam pri svojem. Se ne izključuje, torej...
smile-1.gif

Malkom.. Ženske sorte ženska. Pa se vsi razumemo.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Verjetno je to zato, ker sem blond. Še vedno vztrajam pri svojem. Se ne izključuje, torej...
smile-1.gif

maš prav. ok?

samo da se te rešimo s te teme, pa bo veselje nepopisno, pa drži se tega kdo prvi popusti je....
prosim popusti, jaz bi se še rad naprej jezil v tej temi, daj mi to veselje prosim.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Še vedno vztrajam pri svojem.

ti kr... se naslednjih 2000 let
bonk.gif

a takrat bo se vedno sonce krozilo okrog zemlje?
tongue-1.gif

jaz se umikam... blagor ubogim na duhu
smirk-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Nisi resen ampak vseeno.

Lepo sem ti napisal, kako pri nas poteka (ministrant hodi naokrog in tako damo vsi anonimno).
A pri vas se podpišete a kako? Opiši mi vaš potek pri prispevkih.