To kaj mamo mi tu (globalno cela slovenija), to ni krščanstvo. To niti ni cerkvenemu obredu podobno,
kaj izvajajo naši župniki... (vaš ni nobena posebnost, naš je tu baje pred vhodom celo nalepil list,
celotno tabelo kdo je dal kolko, in zraven celo neke količnike ali kaj)
Nebom obnavljal štorije, ko je nečak mel krst, pa smo pač ga prosli če bi se lahko postavil zraven, ko se cela družina
slika (vsi smo sicer zagrženi ateisti, ampak smo nekako to šli naredit, da dobi botra kot vsi ostali otroci), mi smo ze bili
na kupu zbrani, tako da bi stari mogo stopit samo 3 korake zraven... "Joj, pa prosim hitro!" Itak malkom nemora držat
gobca, pa sem ga vprašal, če sem mogoče pramalo primaknil v tošl (itak nisem dal nič) me je čudno pogledal, pa cela
familija tudi. Vglavnem natutežu se je blo težko slikat z nami, vzelo mu je pod 10 sekund njegovega časa.
Itak da moreš naredit nekaj proti temu (če te to tak fejst moti; mene bi da bi javno govoril kok sem primaknil)
ker s tem "hujska" da se družine med seboj "dajejo" kira bo prispevala več, on si pa roke mane, pa šteje denar
še 2 uri potem ko je že vsega konec, in tuhta če je to dovol za tisti projekt "kupil si bom plazmo in nov mobitel".
Ja v cajtnge z njim! Sestavi blog, in ga popljuvaj po dolgem in počez, ime v javnost, sej pa to ni nič takega, če
to dela pred 200 verniki, lahko cela slovenija ve! Ali? Popluvat do onemoglosti!
To pri nas še 1x povdarjam ni krščanstvo (nisem veren ateist totalni), krščanstvo imajo v ameriki, recimo
tam sem se udeležil 2 maš, zgolj iz zanimanja, rečem vam, če bi stregli tam pivo, bi imeli super čago,
pojejo vesele pesmi, župnik neke prospekte kaze, itak pride gor v sakoju, totalni "jack" v lepem smislu,
pozdravi vse, se pogovarja z vsakim, tošl ne potuje okoli, ampak lepo ko se gre ven je taka mala, res mala
škatlica, recimo pol škatlje čevljev (to govori o tem da ne pričakuje dosti), vsak primakne kak dolar in tako
to pol vseskupaj zgleda, itak imajo otroci svojo cerkev, ki je bol v smislu igre, skratka vse je totalno drugače.
Moj kolega pri katerem sem živel, je ful veren, in je bil v naši cerkvi 1x pa nikoli več, in sam pripomnil da zdaj
vidi zakaj slovenci nismo tolk verni, sam je zapustil po pol ure cerkev ker mu je blo nesmiselno. Aja, vsaka
družina vsako prvo (ali zadnjo, se ne spomnim) nedeljo v mesecu prinese neko malenkost, eni čips, drugi kaj
doma spečejo, tretji kokakolo, sadno solato, mašo skrašajo za pol, ostalo polovico časa pa si naredijo kot kak
piknik, vse se naloži na mize, in vsak lahko vzame kar mu srce poželi, družine se pogovarjajo, vsi so nasmejani,
in vseskupaj je eno vlko druženje, stem da se vmes 2x zmoli, ostalo pa je petje in sam humor. Imel sem to srečo
da je med mašo naenkrat zupnik rekel; ta pa ta ima nekaj za povedat, vstane se nek mladenič in svojo zaročenko
zaprosi za roko, in cela cerkev: iiii
, župnik pa pripomni, da je to taka časta za cerkev da se to zgodi tukaj,
da jima pa bo organiziral če se odločita tu poročit cel projekt podarit zastonj (maša, in vse kaj spada zraven ko se 2 poročita)
Tako da te naše cerkve so itak za "dol" vdarit!
Župniki; R.I.P od malkoma!
(ROT in peace)