ksz
župnik reče, da si moramo PLAČATI (BERI KUPITI) odpustke, češ le tako bomo zveličani in prišli v raj
bila sem na pogrebu enega mojega prijatelja, ki je imel prometno. ker sem vedela za župnikov sistem, da bo na koncu prebral, kdo vse je dal za mašo, sem se odločila, da preštejem koliko maš je bilo plačanih. Takrat je maša stala 3000 SIT, plačanih maš je bilo 264. Čez nekaj časa sem tega istega župnika vprašala, kako mu uspe vse te maše odslužiti, z ozirom na to, da ima še drugih plačanih maš dosti. Pa je rekel, da te maše kao pošljejo v župnije, kjer jim maš kao primanjkuje in tam oni odslužijo (yeah right!!
)
no druga taka štorija je ta, da eno deklico ni hotel pustiti k prvemu obhajilu, zato ,ker nista njena starša poročena. So šli v drugo župnijo tam so jo obhajali takoj. Podoben primer je bil s krstom, ker je bila mamica ločena in je imela otroka z novim partnerjem, otroka ni hotel krstiti. Spet v drugi župniji so ga. Pa da o tem, da je enega moškega župnik nadrl pred obhajilom, češ naj odode - ali se ne zaveda, da je grešnik, ker je razdrl tisto, kar je bog združil (ta človek ni vedel za to, da naj ne bi smel k obhajilu....vseeno se mi zdi da bi mu lahko župnik to malo drugače povedal)
Če že ima cerkev neka pravila, naj ima ENOTNA pravila za vse župnije in vsi župniki jih potem naj upoštevajo.
Jaz pa sicer verjamem v Boga, ne verjamem pa cerkvi kot instituciji, ker že stoletja poneumlja narod.
Zato niti ne hodim rada v cerkev, saj lahko molim, če mi paše in ko mi paše, tudi doma!
Počasi cerkev ne bo imela več nič skupnega z vero....in to je žalostno