Cerkev - kaj je pri maši ok in kaj ni

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Dragi moji, preden se potolčete... Vera in cerkev sta 2 ločena pojma. To, da je slednja najstarejša kriminalna organizacija na svetu, že vemo.

Osebno mi cerkev "ne paše", ker se preveč vtika v stvari, ki se je ne tičejo (med drugim tudi majhne dečke). Naj pomete pred svojim pragom, potem pa pamet deli in narod uči.

Zato tudi ne hodim k maši. Ne bom pa zaradi tega nikogar obsojal, naj hodi, če mu je to v veselje.

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne hodim tja, in prav je tak. Sloveniji ne manjka še en cerkveni škandal ko bi se enemu utrgalo in bi začel starega davit.

Ja a nisi bral posta od tamare? Da stari javno pove kdo kaj koliko.

Jaz sem tebe repliciral in ne Tamaro.

Sočustvujem z njo in tudi mene bi zmotilo, in še vedno pravim, da je bila to odločitev duhovnika. Torej nespametno je ravnal duhovnik in ne Cerkev.

Nekateri prav iščete nekoga, da bo nekaj zakrivil, da boste z veseljem popoljuval čez vse in ne samo njega.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Praviš . . . praviš . . . praviš . . . UKREPAJ, ker drugače bo še vedno isto in ti boš še vedno samo pravil.
smirk-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Odločitev je tvoja ali boš ostal le pri besedah, ali boš tudi kaj ukrenil.

Hitlerju nikakor ni uspelo. Spravil se je na jude ampak judovstvo je le ena veja religije, imaš še; krščanstvo, islam, budizem, sikhizem, . . . .

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz

Tisti, ki pravite da ste šli v cerkev iz spoštovanja do pokojnika itd....

my ass ste šli zarad njega. Šli ste zarad sebe, ker vas bi blo sram zunaj stat in šli ste zarad tega, da ste vidli kdo vse je prišel na pogreb molit in šli ste zato, da vam nebi kdo na krožnik prnesu, češ zakaj si bil tolk len in nisi pršu na pogreb ter v tolažbo tistim, ki so pokojnika imeli radi. Skratka, na cerkven pogreb ste prišli iz hinavščine.

Če bi šli v cerkev iz spoštovanja do pokojnika bi spoštovali tudi njegova dejanja in njegovo prepričanje. In če je pokojnik cenil in rad hodil v cerkev, bi moral tisti, ki naj bi tega pokojnika spoštoval, spoštovat tudi vse tisto kar je spoštoval pokojnik.

A mislite, da bi bil vaš pokojnik vesel, da pljuvate po tistem kar je njemu veliko pomenilo in kar je on cenil in za kar je on živel?

Pha...jako spoštovanje do pokojnika izkazujete. Če bi imeli "jajca" bi počakali zunaj in tolkli po pedofilskih farih. A vas je pokojnik v cerkev vleku al ste vi njega?

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Cerkev je pridobitna organizacija, polna sprevržencev in zločinskih umov. Cerkev nima nobene povezave z vero...
Svinjarija je, da se na pogrebu govori o denarju, tudi sam sem že prisostvoval pogrebu, kjer je brezvestni predstavnik zločinske organizacije podal pušco v kroženje. Prijelo me je, da bi ga kar usekal. Itak plačaš vsako mašo, potem te pa hočejo obrat še s puščo. To pomeni, da manipulirajo s čustvi prizadetih ljudi. Satrejše občane pa itak zmanipulirajo do konca, včasih gre tako daleč, da stari reveži vse zapustijo cerkvi. Jaz osebno bi cerkvi pobral vse premoženje, itak je bilo pridobljeno z umori, izsiljevanjem in zavajanjem...in res ne vidim nobene potrebe po tem, da bi se jim karkoli vrnilo. Ves čas pridigajo o skromnosti, poštenju itd....hkrati pa so najbogatejša organizacija, ki ne pomaga nikomur....samo sebi polni žepe. Banda prokleta!!!! Res pa je, da se najde tudi kakšen pošten in normalen župnik. Moje mnenje je pa tako, da tisti, ki se zavestno odloči za župnika, meniha, nuno, je v osnovi zelo premaknjen in je nevaren za družbo (ne vsi, večina...).
Svetujem vam, da čim manj hodite v cerkev in tudi bližnje nagovorite, da prenehajo s tem brezumnim in škodljivim početjem....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Cerkev je pridobitna organizacija, polna sprevržencev in zločinskih umov . Cerkev nima nobene povezave z vero...
Svinjarija je, da se na pogrebu govori o denarju, tudi sam sem že prisostvoval pogrebu, kjer je brezvestni predstavnik zločinske organizacije podal pušco v kroženje. Prijelo me je, da bi ga kar usekal. Itak plačaš vsako mašo, potem te pa hočejo obrat še s puščo. To pomeni, da manipulirajo s čustvi prizadetih ljudi. Satrejše občane pa itak zmanipulirajo do konca, včasih gre tako daleč, da stari reveži vse zapustijo cerkvi. Jaz osebno bi cerkvi pobral vse premoženje, itak je bilo pridobljeno z umori, izsiljevanjem in zavajanjem. ..in res ne vidim nobene potrebe po tem, da bi se jim karkoli vrnilo. Ves čas pridigajo o skromnosti, poštenju itd....hkrati pa so najbogatejša organizacija, ki ne pomaga nikomur....samo sebi polni žepe. Banda prokleta!!!! Res pa je, da se najde tudi kakšen pošten in normalen župnik. Moje mnenje je pa tako, da tisti, ki se zavestno odloči za župnika, meniha, nuno, je v osnovi zelo premaknjen in je nevaren za družbo (ne vsi, večina...).
Svetujem vam, da čim manj hodite v cerkev in tudi bližnje nagovorite, da prenehajo s tem brezumnim in škodljivim početjem....
Uf, elvir, to je bilo pa že sovražno nagovarjanje, če se mene vpraša.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Cerkev je pridobitna organizacija, polna sprevržencev in zločinskih umov . Cerkev nima nobene povezave z vero...
Svinjarija je, da se na pogrebu govori o denarju, tudi sam sem že prisostvoval pogrebu, kjer je brezvestni predstavnik zločinske organizacije podal pušco v kroženje. Prijelo me je, da bi ga kar usekal. Itak plačaš vsako mašo, potem te pa hočejo obrat še s puščo. To pomeni, da manipulirajo s čustvi prizadetih ljudi. Satrejše občane pa itak zmanipulirajo do konca, včasih gre tako daleč, da stari reveži vse zapustijo cerkvi. Jaz osebno bi cerkvi pobral vse premoženje, itak je bilo pridobljeno z umori, izsiljevanjem in zavajanjem. ..in res ne vidim nobene potrebe po tem, da bi se jim karkoli vrnilo. Ves čas pridigajo o skromnosti, poštenju itd....hkrati pa so najbogatejša organizacija, ki ne pomaga nikomur....samo sebi polni žepe. Banda prokleta!!!! Res pa je, da se najde tudi kakšen pošten in normalen župnik. Moje mnenje je pa tako, da tisti, ki se zavestno odloči za župnika, meniha, nuno, je v osnovi zelo premaknjen in je nevaren za družbo (ne vsi, večina...).
Uf, elvir, to je bilo pa že sovražno nagovarjanje, če se mene vpraša.

Ja, ampak ima v osnovi prav, čeprav bi bilo to mogoče povedati na malo manj grob način.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Kako lahko uporabim nežne besede za tovrstne odklonske dejavnosti? Posilstva, pedofilija, zavajanje, manipuliranje, kraje...uničevanje življenj...
To so hudo deviantna vedenja, ki si res ne zaslužijo nežne besede...ali so bili križarji nežni? Ali je bila inkvizicija nežna?...
Zanimivo je predvsem to, da je Nacizem prepovedan...RKC pa ne...s tem, da je RKC odgovorna za mnogo več grozodejstev kot Nacizem....
17758-icon_confused.gif

Da ne bo kdo mislil, da sem zagovornik Nacizma....samo naglas razmišljam. H tako grobem tonu me je vzpodbudil primer iz Raba..., duhovnik je zlorabljal dečke....
jezen.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
In kje vidiš spvražno nagovarjanje? Morda pozivam k linču, umoru, uporu? Ne, samo predlagam, da se ljudje izogibajo "posvečenim oderuškim krajem"...to pa menim, da ni sovražno nagovarjanje...
Sem pa opazil, da si ti vnet zagovornik farjev...drugače mi deluješ ok, samo tole zagovarjanje RKC je pa res...
rolleyes-1.gif

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
ksz

župnik reče, da si moramo PLAČATI (BERI KUPITI) odpustke, češ le tako bomo zveličani in prišli v raj

bila sem na pogrebu enega mojega prijatelja, ki je imel prometno. ker sem vedela za župnikov sistem, da bo na koncu prebral, kdo vse je dal za mašo, sem se odločila, da preštejem koliko maš je bilo plačanih. Takrat je maša stala 3000 SIT, plačanih maš je bilo 264. Čez nekaj časa sem tega istega župnika vprašala, kako mu uspe vse te maše odslužiti, z ozirom na to, da ima še drugih plačanih maš dosti. Pa je rekel, da te maše kao pošljejo v župnije, kjer jim maš kao primanjkuje in tam oni odslužijo (yeah right!!
confused-1.gif
)

no druga taka štorija je ta, da eno deklico ni hotel pustiti k prvemu obhajilu, zato ,ker nista njena starša poročena. So šli v drugo župnijo tam so jo obhajali takoj. Podoben primer je bil s krstom, ker je bila mamica ločena in je imela otroka z novim partnerjem, otroka ni hotel krstiti. Spet v drugi župniji so ga. Pa da o tem, da je enega moškega župnik nadrl pred obhajilom, češ naj odode - ali se ne zaveda, da je grešnik, ker je razdrl tisto, kar je bog združil (ta človek ni vedel za to, da naj ne bi smel k obhajilu....vseeno se mi zdi da bi mu lahko župnik to malo drugače povedal)

Če že ima cerkev neka pravila, naj ima ENOTNA pravila za vse župnije in vsi župniki jih potem naj upoštevajo.

Jaz pa sicer verjamem v Boga, ne verjamem pa cerkvi kot instituciji, ker že stoletja poneumlja narod.
Zato niti ne hodim rada v cerkev, saj lahko molim, če mi paše in ko mi paše, tudi doma!

Počasi cerkev ne bo imela več nič skupnega z vero....in to je žalostno

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Saj nikoli ni imela nič skupnega z vero....od nekjdaj je orodje za vodenje množič in za zbiranje materialnih sredstev....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nisem zagovornik RKC, samo na krtačo mi gredo tisti, ki hodjo v cerkev, kao iz spoštovanja, do nevem koga, pol pa pluvajo po tem.
V cerkev ni noben primoran it niti v pusco karkoli dat.
Drgač mi tud ti deluješ OK, samo tle pa orenk pretiravaš. Če hočmo pogledat kdo vse krade, dela zločine itd...potem je to prej država in politiki, pa še obvezen si nekaj dat in se državi pokoravat, če ne te pa v to prisili. Cerkvi nisi ničesar dolžan in ti tudi vzet nemore nič na silo.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Elvir, se popolnoma strinjam s tabo.
Vzgojena sem bila v zmerno verni družini, hodila k nauku in k maši zaradi stare mame in tete, po birmi pa me niso več mogli prisiliti tja. Začela sem namreč razmišljati s svojo glavo, prebrala kakšno knjigo in si ustvarila svoje mnenje, zakaj je cerkev tam in kdo jo rabi. Meni osebno zadostuje sprehod po gozdu, kjer razmislim zadeve in res ne rabim nekoga, ki bi mi govoril, kaj naj naredim.
Cerkve pa še vedno obiskujem, predvsem zaradi tega, ker skrivajo v sebi veliko umetniških del, pa tudi poleti je v njih prijetno hladno, ko zunaj nabija vročina
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jest pa ne vem, zakaj je sploh treba plačevati! saj je cerkev tukaj le zaradi naroda blagor! sej majo dost nepremičnin, da lahko živijo!

Elvir se strinjam s tabo!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ni še blo tistega ki bi religijo izkorenino, čeprav je hitleru skoraj ratalo.

Katero?

Iz Mein Kampf-a, ki je bil v katoliških šolah pred 2.SV priporočljivo branje:
“Nacionalsocializem ni niti proticerkven niti nereligiozen, prav nasprotno, stoji na tleh pravega krščanstva.”
In: ” Delam samo to, kar že tisoč petsto let dela cerkev, vsekakor temeljiteje”.