Cerkev - kaj je pri maši ok in kaj ni

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Letos sem bil na dveh pogrebih in tudi dal za maše.

Zanimivo, v večji župniji je maša 17€ in mi je far brez problema vrnil drobiž, ki to niti ni (6€).

V manjši župniji je bila maša 19€ in kolikor vem ni nobenemu vrnil nič.

Pri obeh pogrebih je bral kdo in za koliko maš je dal.

Moti me pa pobiranje "ofra", saj tako in tako dobi že za pogrebno mašo+maše za pokojnikom/pokojnico. Pač izkoriščanje psihofizičnega stanja žalujočih.
10.gif

Ni treba brat vsega-samo zadnji stavek:

oa0Lu_iXI0LMvNjh.v.jpg

Kako sem "prisilil" lokalnega farja v neko stvar, ki jo ni želel narediti najbolj "gorečim" vernikom pa kdaj drugič.
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

A kaj tam nekateri delajo?

Jaz nisem bil včasih kar naprej tam prostovoljno.
ne-ne-1.gif

Nekateri morajo pa tam biti neprestovoljno tudi sedaj, ko niso več otroci.
crazy1.gif
Jap, nekateri tastari so v tej smeri psihopati (primer: umor dekleta tam pri Vrhniki, razlog naj bi bil neupoštevanje materinih verskih pravil) BAJE, ne me držat za besedo.

Verjetno bi stari zaštihali punco tako ali tako. Nema veze to s psihiči in zato ne delat študij iz enega primera, ko vendar vemo, da v 99,99999% primerov stare pač pošlješ nekam in delaš po svoje. Je pa res, da je treba imeti jajca in to narediti
smirk-1.gif
.

Ampak - moja kolegica vedno pravi in ima hudičevo prav - sam se odločiš, ali boš ovca (prijazno beketal naprej staršem, potem sosedom, potem župniku, potem šefom,.... - pač vsakemu, s katerim imaš že po naravi stvari konflikte) ali pa volk.

Logika narave je taka, da volkovi (tisti, ki delajo tako kot mislijo, četudi je sem in tja treba grdo renčat in kazat čekane) živijo dlje...
tongue-1.gif
).

Še na neko trditev o pogrebih: Silno redko kakšen pokojnik si vnaprej zorganizira pogreb (v smislu, da odloči, kaj na njegovem pogrebu bo in kaj ne). Pogreb je "social event", organiziran s strani svojcev in s cilji, ki so seveda njihovi (poleg spomina na pokojnika, še "tako se spodobi in mora biti, kaj bodo pa sosedje rekli"). Tako, da...
smirk-1.gif

Še dodatek - seveda se absolutno strinjam s tem, da vera in inštitucija nimata veliko veze.

Nazadnje urejeno:

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Kolikor mi je znano ni obvezno da daš kaj v puščico, če te pa tako moti cerkev zakaj še zahajaš v njo?
ISto velja za druge. Nimate toliko hrbtenice da se postavite zase in rečete da neboste hodili k maši če vam je taka muka.
Počakajte zunaj, pred cerkvijo , prižgite enega pa je.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Težko je narediti to, če so ti starši vbili v glavo da lahko vsak ki ima 5 minut časa serje po tebi. Tako kot muslimanske ženske ne bodo vse odvrgle teh pokrival in začele vlečt na sebe bikinke na plaži..... ne gre to tako lahko. Hebi ga, poznam nekaj oseb ki so pri 25 letih pod tako komando staršev kot je bila večina nekje pri 13-14 letih. in če te tak zdresirajo kot psa jih razumem zakaj se ne uprejo. Saj se ne zna

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kar se hoče, ni težko.

Tisti, ki se udinjajo, so se pač odločiti, da veliko raje sklanjajo glavo kot pa naredijo po svoje.

Torej je vse skupaj stvar odločitve in nič več.

In vsak se sam odloči in zato mora tudi sam stati za tem, ne pa valiti krivde na vse okoli sebe.

PS: Nismo muslimanska država, zato je nekorektno kot argument "zakaj se to ne da" vleči razmere v muslimanskih državah (tam ljudje veliko močneje verujejo, socialni sistem je drugačen, sodni tudi, več je revščine,...).

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja ampak največji mafijaši so krščani. Jaz se nisem slišal da bi kiri buda nažgal kirega dečka...

Kot prvo, krščani ne obstajamo ampak smo kristjani. Čeprav si se zmotil, menim, da si mislil na vse verniki, torej smo po tvoje vsi verniki mafijaši, zelo lepo od tebe.
Da bi Buda kaj storil, vsekakor nisi slišal, ker je živel pred približno 2500 leti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ni treba it v cerkev da to veš.
bonk.gif

Tebi se zadnji stavek na pripeti sliki ne zdi sporen?

Ali pa si eden tistih, ki verjamejo v to?

Če si ena od ovc naj te razsvetlim da je to v popolnem nasprotju kar je učil Jezus.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ko smo končno po tvoji zaslugi razrešili težke probleme teh 5ih ljudi,...
tongue-1.gif

Zakaj pa ostalih 999.995 ljudi hodi v cerkev, ki niso v tako hudih domačih razmerah?

@patrioti - se še zelo dobro spomnim, kako si spraševal po verzih za vabilo na krst svoje male. Zato bodi fer - če tja hodiš in jih financiraš (krst ni zastonj), potem ne serji po njih.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Krst je zastonj (je pa kakšen dar seveda dobrodošel).

Sicer je pa situacija kar tragikomična. Namreč nihče, ampak prav nihče ni prisiljen iti v cerkev, pa nekateri goreči pljuvači kljub temu gredo. Tragikomično pri vsem tem je, da ta isti vernikom očitajo "čredni nagon" in se hkrati hvalijo, da mislijo s svojo glavo in da se ne ozirajo kaj drugi mislijo. Če bi mislili s svojo glavo in temu ustrezno tudi ravnali, bi ostali pred cerkvijo, prav gotovo ne bi bili edini.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Lej jaz tudi pravim, pokni po mizi in se zderi pa pošlji vse v mesto rojstva ker pač to doma naredim če mi kaj ne paše, samo vsi tega ne znajo.

Kdo pravi da so zaj vsi dresirani? pač iz različnih razlogov, eni so res verni, eni zaradi dolgčasa, iz družbe, itd.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ha, ha, far je dobil hudičevo malo glede na ostale stroške ki sem jih imel.
hysterical-1.gif

Kar se pljuvanja tiče-za lokalnega farja sem po njegovih besedah antikrist.
hysterical-1.gif

Aja, na vabilih za krst je bilo naslednje besedilo:

Milo zdaj bom jaz zajokal,
Župnik od veselja cmokal,
ko še ena bo ovčica,
za zlorabljanje polita.

Ko bom malo večji (ime),
bo Gospod skrbel za me,
Župnik zame bo edini,
podučen v zgodovini.

Botra v vero me bo dala,
da bo večna luč sijala,
ko v kleti mežnarije,
sreče zona me oblije.

Oh, še ena bo ovčica,
s farjeve strani polita.
Naj veliko se daruje,
nov se BMW kupuje.

aplauz.gif

V cerkvi sem bil pa še sinoči-je tamala dobila darilo od Miklavža.
cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Krst je zastonj

Edina stvar-nekako tako kot prvi odmerek droge.

Ne moreš ti mene primerjat in ovc. Letos sem bil štirikrat v cerkvi-toliko kot prej v 10 letih skupaj.

Jebat ga, je pač situacija tako nanesla-enkrat bi raje dal desno roko kot pa da sem moral it na pogreb.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Nihče ni prisiljen iti v cerkev. OK, ni problema. Zakaj pa cerkev prislil državo (nas), da se ji vrača premoženje v enormnih količinah. Od kje cerkvi toliko nepremičnin, ko pa vemo, da niso vse sami postavili oz. nakupili. Nateg človeštva jaz pravim! Fuj Vatikan!
crazy1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če seveda odmislimo, da si se tudi ženil v cerkvi.
smirk-1.gif

(poizkus delanja megle okoli vabila na krst tvoje male je pa milo rečeno patetičen).

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Sicer je pa situacija kar tragikomična. Namreč nihče, ampak prav nihče ni prisiljen iti v cerkev, pa nekateri goreči pljuvači kljub temu gredo. Tragikomično pri vsem tem je, da ta isti vernikom očitajo "čredni nagon" in se hkrati hvalijo, da mislijo s svojo glavo in da se ne ozirajo kaj drugi mislijo. Če bi mislili s svojo glavo in temu ustrezno tudi ravnali, bi ostali pred cerkvijo, prav gotovo ne bi bili edini.

zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ja madona, kaj mu mečete naprej krst? Pač se je uklonil familiji in se ni kregal. Mislil si je pa svoje....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zaradi takih, ki si samo "mislijo svoje", delajo pa še vedno tako, kot drugi rečejo, nas npr. Hrvati zelo upravičeno označujejo za "bečke konjušare".

Konec koncev mene b.k., kaj si misli moj podrejeni, važno je, da dela, tako kot je treba.
tongue-1.gif

(da je ovca.press).

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Hinavec bi za moje pojme bil, če bi sam hodil k maši in se tam štulil. Če je šel na krst svojega otroka je pač šel...kaj pa vemo, kako punco ima, morda je njena družina in ona sama zelo katoliška in se ni želel kregati. V vsaki družinski skupnosti obstajajo kompromisi....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kompromis je, da danes namesto fižola jemo solato.

Ne pa, da me nekdo posiljuje, da delam nekaj, kar je v globokem jedru v nasprotju z mojim prepričanjem.

"se ni želel kregati"...

bečki konjušar.press
tongue-1.gif

(hinvski pa zato, ker ga njegovo ponižno uklanjanje ne moti, da ne bi hkrati pljuval po tem, čemur se je sam prostovoljno uklonil).

Nazadnje urejeno: