Vir je sledilnik, na githubu imaš surove podatke v CSV tabelah.NAJLEPŠA HVALA!
Ta podatek sem iskal.
Lahko vprašam kje si našel te podatke po letih?
Vir je sledilnik, na githubu imaš surove podatke v CSV tabelah.NAJLEPŠA HVALA!
Ta podatek sem iskal.
Lahko vprašam kje si našel te podatke po letih?
Pomembno pri teh podatkih (zato sem jih tudi iskal) je to, da potrdijo to kar nekateri trobimo tukaj okoli kot zmešani.Sedaj bi pa bilo dobro vedeti koliko od teh je cepljenih z Johnson om samo, da so lahko šli na Pag???
Torej, ce vzamemo od 55 naprej in bi mel 100% precepljenost tle, neb mel nekega resnega problema v bolnicah.
This.Skratka gremo po težji, da ne rečem nemogoči poti čeprav je rešitev dokaj enostavna.
A na to, da oni sledijo kakemu drugemu cilju, kot si ti misliš, pa še nisi pomislil?This.
In meni nikakor ni jasno kako tole "potegne" vsakemu ki ima dostop do podatkov in 2 možganski celici, politikom in celo "stroki" pa kar ne in ne.
Kaj nas res take budale vodijo?
Če mene vprašaš je verjetno v igri denar. Nekje sem bral da mora vlada precepiti toliko in toliko ljudi (mislim da 70% vseh) da dobi nek denar za obnovo po epidemiji. Ne me lovit na besede, ker sem tole bral kak mesec nazaj in nit ne vem kdo je bil točno vir. Se pa šušlja tole tudi med medicinsko stroko, tako da možno da je kaj na tem.A na to, da oni sledijo kakemu drugemu cilju, kot si ti misliš, pa še nisi pomislil?
Ker imam ravno čas ...
Prejšnji teden sprejetih v bolnišnice skupaj 530 covid pacientov od tega po letih:
0-24 = 3
25-34 = 20
35-44 = 32
45-54 = 67
55-65 = 92
65-74 = 114
75-85 = 106
85+ = 91
Torej od vseh sprejetih je tistih starejših od 65 let 311 oseb ali cca 60% vseh. Imamo pa tudi podatek o cepljenih za to skupino, sprejetih je bilo namreč 140 polnocepljenih oseb v skupini na 65 let (skupno pa 177 polnocepljenih oseb). Torej delež cepljenih v bolnišnicah v skupini 65+ let je 45%. Ta skupina pa ima splošno precepljenost trenutno okoli 82%.
V intenzivni je prejšnji teden skupina 65+ predstavljala natanko 50% vseh pacientov.
Sedaj vsak si lahko sam dela zaključke, ampak dejstvo je da je problem glede na velikost populacije pa tudi glede na absolutna dejstva skupina 65+. Tudi če precepimo to skupino 100%, bi imeli še vedno z njimi precej dela v bolnišnicah kakorkoli obrneš. Torej številke kažejo da cepljenje zelo dobro deluje pri maljših, ampak tam kjer je bistvo problema je pa zelo slabo delujoče, vsaj iz aspekta obremenitev zdravstva.
Nič ni narobe, če so cepljeni z Jonhsonom. Ga je stroka enako priporočala kot ostala cepiva.Sedaj bi pa bilo dobro vedeti koliko od teh je cepljenih z Johnson om samo, da so lahko šli na Pag???
jaz imam Jansenna, pa nisem niti stopil preko hrvaške meje. tak, da..., kaj ima to veze?Sedaj bi pa bilo dobro vedeti koliko od teh je cepljenih z Johnson om samo, da so lahko šli na Pag???
Dva dni nazaj je bilo celo 88% NEcepljenih na intezivni.Toliko necepljenih je na intenzivi. Stanje je grozljivo.
Nov poziv ljudi k cepljenju. "Čas je, da se miselnost o vražah ustavi."www.zurnal24.si
Ja, to je še ena pritlehna kost vržena narodu, da bodo "razumeli" pritiske in teror in bili pridni misleč, da bodo kaj zaslužili.Če mene vprašaš je verjetno v igri denar. Nekje sem bral da mora vlada precepiti toliko in toliko ljudi (mislim da 70% vseh) da dobi nek denar za obnovo po epidemiji. Ne me lovit na besede, ker sem tole bral kak mesec nazaj in nit ne vem kdo je bil točno vir. Se pa šušlja tole tudi med medicinsko stroko, tako da možno da je kaj na tem.
Ker kaj takega bi bilo vsekakor lahko možno. Razložilo bi tudi to manično preganjanje mladih, da naj se pocepijo, čeprav vsi podatki kažejo na to da so oni absolutno zadnja skupina na katero bi se morali spravljati politiki in "stroka".
Če namiguješ na kake hujše scenarije ... govoriva tukaj o raznih kampih, zasužnjevanju, New world order, veliki reset (al kaj že je tista stvar)... to (vsaj zaenkrat) ne verjamem.
Ker, če pride do takih scenarijev potem bo itak vojna (verjemi, ja vojna bo v tem primeru), in bo kovid še najmanjši problem na tem svetu
Ne rečem da ni možno - je znala "elita" že kakšne hujše svinjarije po svetu zganjat.
Pravim zgolj da mislim da tukaj, pri kovidu, ne gre za take stvari. Ker tudi ne vidim kaj bi "elita" pridobila s tem v trenutnih razmerah.
Ker imam ravno čas ...
Prejšnji teden sprejetih v bolnišnice skupaj 530 covid pacientov od tega po letih:
0-24 = 3
25-34 = 20
35-44 = 32
45-54 = 67
55-65 = 92
65-74 = 114
75-85 = 106
85+ = 91
Torej od vseh sprejetih je tistih starejših od 65 let 311 oseb ali cca 60% vseh. Imamo pa tudi podatek o cepljenih za to skupino, sprejetih je bilo namreč 140 polnocepljenih oseb v skupini na 65 let (skupno pa 177 polnocepljenih oseb). Torej delež cepljenih v bolnišnicah v skupini 65+ let je 45%. Ta skupina pa ima splošno precepljenost trenutno okoli 82%.
V intenzivni je prejšnji teden skupina 65+ predstavljala natanko 50% vseh pacientov.
Sedaj vsak si lahko sam dela zaključke, ampak dejstvo je da je problem glede na velikost populacije pa tudi glede na absolutna dejstva skupina 65+. Tudi če precepimo to skupino 100%, bi imeli še vedno z njimi precej dela v bolnišnicah kakorkoli obrneš. Torej številke kažejo da cepljenje zelo dobro deluje pri maljših, ampak tam kjer je bistvo problema je pa zelo slabo delujoče, vsaj iz aspekta obremenitev zdravstva.
***Mirsi spodnjega ti ni treba brat, ker itak ne boš razumel napisanega.***Ker imam ravno čas ...
0-24 = 3
25-34 = 20
35-44 = 32
45-54 = 67
55-65 = 92
65-74 = 114
75-85 = 106
85+ = 91
Seveda gospod doktor virologije in epidemiologije, pojasni zakaj države z dobro precepljenostjo nimajo splošne mobilizacije in lockdowna v bolnicah za vse druge bolnike, tako kot mi? Prosto po Godlerju, postali smo svetovni prvaki, najlepša hvala necepljenim in tistim, ki se ne držijo ukrepov.Tudi tako lahko gledaš na to. Oz. nimamo podatka koliko je dejansko efektivno cepivo v skupini 55-65 let, v skupini od 65 let je namreč po grobi kalkulaciji učinkovitost cepiva proti hospitalizaciji samo malo nad 60% kar je precej manj kot se je omenjalo (90%+).
Oz. če postavimo številke v kontekst trenutnega stanja. Če bi cepivo bilo 100% učinkovito (hospitalizacije) bi imeli danes v bolnišnicah vsaj 1/3 manj ljudi, če bi pa recimo precepili 18% manjkajoče populacije 65+ bi imeli pa v bolnišnicah pa tudi 1/3 manj ljudi. Cepivu ne moremo povišat učinkovitosti, lahko pa pocepimo 18% populacije nad 65 let, kar je cca. 70 tisoč prebivalcev slovenije. Lahko pa iščemo tisto 1/3 v necepljeni ostali populaciji (to se tudi počne s temi ukrepi in vsem ostalim PRom), teh je pa nekaj več kot 500.000 oz. če štejemo še otroke jih je še malo več vsega skupaj.
Skratka gremo po težji, da ne rečem nemogoči poti čeprav je rešitev dokaj enostavna.
Ni samo ucinkovitost cepiv (ki je odvisno od cepiva med nekje 60% do 90% - manj pri starejsih) ampak tudi, da s casom imunski sistem izgubi učinkovitost. Tudi po prebolelosti.Tudi tako lahko gledaš na to. Oz. nimamo podatka koliko je dejansko efektivno cepivo v skupini 55-65 let, v skupini od 65 let je namreč po grobi kalkulaciji učinkovitost cepiva proti hospitalizaciji samo malo nad 60% kar je precej manj kot se je omenjalo (90%+).
Skratka gremo po težji, da ne rečem nemogoči poti čeprav je rešitev dokaj enostavna.
Pa še to je za pojasnit, če smo že svetovni prvaki, ki smo pristali na prvem mestu v svetu po številu okuženih , zakaj so države, ki so slabše precepljene (bolgarija....) boljše kot mi? A tam ni balkancev, al ni Janše?Seveda gospod doktor virologije in epidemiologije, pojasni zakaj države z dobro precepljenostjo nimajo splošne mobilizacije in lockdowna v bolnicah za vse druge bolnike, tako kot mi? Prosto po Godlerju, postali smo svetovni prvaki, najlepša hvala necepljenim in tistim, ki se ne držijo ukrepov.
Boljša je tam, kjer smo mi prvi na svetu.Od kje si pa ta pdatek dobil, da je Bolgarija boljsa? Boljsa v cem?
Ni samo ucinkovitost cepiv (ki je odvisno od cepiva med nekje 60% do 90% - manj pri starejsih) ampak tudi, da s casom imunski sistem izgubi učinkovitost. Tudi po prebolelosti.
Enostavna? A mislis precepiti tiste na 65+? No ne vem ce je ravno enostavna .....