Covid-19 Cepiva

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Pač epidemijo vodimo še vedno po napačnih strategiji. Mi smo še vedno v strategiji da preprečujemo prenose, s čimer se potem na koncu prenos na skupino 65+ zmanjša in jih je manj v bolnišnici. Ampak to smo videli da ne deluje. Lani ni delovalo z lockdowni, letos ne deluje s cepivom. Tako da strategijo bi morali preusmerit na to kar se vidi iz statistike, in to po najlažji poti. Torej pocepit 65+ s tretjo dozo ker jim staro cepljenje deluje zanič in pocepit tisti 18% v tej skupini ki niso cepljeni. S tem bi imeli v bolnišnicah samo še 40% trenutnega stanja kar je recimo na ravni dobrih EU držav v tem trenutku. Če je pač teh 40% še vedno preveč za naše zravstvo, potem bi morali it ciljno na skupino 50-65 s tem bi pa zmanjšali potem obremenitev bolnišnic na 10% trenutnega stanja. Teh 10% pa ni preveč, ker bi potem po trenutni statistiki itak imeli 2x več hospitaliziranih od drugih respiratornih obolenj kot pa od covida. Skratka smiselnost cepljenja na skupini pod 50 let ni, prej ima smisel cepit proti drugim respiratornim virusom spet populacijo 65+.
Ne preveč pametnih stvari naenkrat napisat no, ker bo komu glavo razneslo ;)

Največji problem je v tem, da je ta vlada že od začetka zafurala tudi tisto malo kredibilnosti katero je (mogoče) imela s pompoznimi najavami, strašenjem in grožnjami. Smo že pozabili legendarnih 90 tisoč mrtvih?
Jaz sem prepričan da bi že normalna retorika "stroke" in vladajočih pripomogla k vsaj parim procentom precepljenih več. Ker, news flash, folk ne mara da se jim grozi. In folk ne mara da se jim laže. In folk ne mara da se jih zavaja.
Tale vlada in "stroka" pa zganja vse to... in še več.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Po številu okužb smo daleč na prvem mestu, po številu ljudi na intenzivi na odličnem drugem mestu, po številu smrti pa imamo bronasto medaljo. :aplauz:
Vsi podatki so tukaj:

si lahko malo bolj natancen za katero obdobje gre, in pa s katerimi drzavami delas primerjavo, cel svet, Evropa, EU,...?

ker glede skupnega stevila umrlih za posledicami covida per capita pac nismo na tretjem mestu na svetu, tudi v EU ne :sprasujemse:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poglej sam, saj sem dal link. Mnogo držav je že izbranih, dodal sem samo še Slovenijo in pogledal krivulje.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj sem napisal, poglej sam, pa napiši, kaj sem prebral narobe. Vsi podatki so tedensko povprečje na milijon prebivalcev.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
nekaj dela za Andyja, da malo razloži situacijo:
Ne rabi on to brat. Če študija favorizira cepiva, potem je vse fake in bigpharma posel. Če študija kaže, da so cepiva strup, potem je to 100% res in edino pravo. Sploh, če je pod njo podpisan kakšen dr. Singh (Indija press).

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kako pa bi ti naredu? Vsak, ki je cepljen in umre, je to posledica cepljenja?

eudravigilance-19102021-eu-injuries.jpg

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Fake. Lahko bi tele fake stvari tudi že nehali objavljat. Kot mod na forumu bi lahko premogel vsaj toliko pameti.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ene Slovenske Konjice ljudi pri nas je umrlo zaradi cepljenja po Andyjevem izračunu.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Ne rabi on to brat. Če študija favorizira cepiva, potem je vse fake in bigpharma posel. Če študija kaže, da so cepiva strup, potem je to 100% res in edino pravo. Sploh, če je pod njo podpisan kakšen dr. Singh (Indija press).
Čisto resno.

Jaz sem že zdavnaj začel verjeti da je smrtnost zaradi cepljenja majhna. Zelo majhna.

Mene skrbi nekaj drugega. Jaz osebno poznam par ljudi (še en je padel v ta rang ravno par dni nazaj) ki imajo po cepljenju hude probleme z imunskim sistemom. Vlečejo se po dohtarjih (v 2 primerih tudi bolnicah) in nikakor da bi se spravili k sebi. Pri enemu je to priznano tudi že iz strani zdravnikov in javljeno naprej kot posledica cepljenja. Vsi prej zdravi kot ribe.
Enaki pomisleki so mi bili izraženi tudi iz strani nekaterih v zdravstvu (imam žlahto v zdravstvu, kot sem že omenil).

Postransko temu pritrjujejo tudi novice da ogromno ljudi prihaja v bolnico tudi zaradi drugih (tudi respiratornih) bolezni (kar je objavil nekdo tudi tukaj gor na alterju) - in veliko njih (menda kar večina) je cepljenih.

Taka študija torej mene zanima. Ker če je vsaj nekaj od tega res in cepiva lahko vplivajo na imunski sistem oziroma odziv le tega na ostale bolezni, potem je jasno da je cepljenje mulcev/zdravih mladih v najboljšem primeru butasto, v najslabšem pa kriminal.

Pa preden kdo zalaja spet in mu dekl dvigne. Zakaj, v vsakem primeru, ne bi tole moralo zanimat vseh?
Še posebej če imate otroke za katere razmišljate na primer ali jih cepiti ali ne.

Vem da se trenutno delajo takšne študije, ampak rezultata še nisem nikjer zasledil. Lahko mi pa kdo polinka če temu ni tako.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic