Covid-19 Cepiva

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Nisem videl tega vprašanja. Sem pogledal še enkrat in ga še vedno ne vidim. No ni važno, ti pa vseeno odgovorim. Vedno bo nek % ljudi iskal alternativne odgovore, tudi zdravnik je v prvi vrsti samo človek. Ampak da se sedaj čisto jasno izražamo, tudi zdravnik ni vseeno kateri zdravnik. Če pogledam tiste liste združenja zdravnikov, ki občasno zaokroži, si ne delam utvar, da zato ker je ginekolog, njegovo mnenje kaj več šteje kot od avtomehanika v zvezi s tem.

Glede tvojih znancev pa, verjetno neka razlaga obstaja, morda zelo enostavna. V mojih poznanstvih jih je veliko cepljenih (morda kake 70%) in nihče z nobenim stranskim učinkom, največja težava je bilo kak dan težja roka. Po drugi strani pa v tej isti množici poznanstev tudi nekaj necepljenih (preostalih recimo 30%) in tudi težek potek prebolevanja je bil en primer od teh, na sploh jih je tudi več prebolevalo.
Moje vprašanje je enostavno : ali je možno da cepiva pri določenih ljudeh naredijo štalo na imunskem sistemu?
Odgovor čakam v kakšni študiji (ker se jih nekaj ravnokar izvaja) ki se bo lotila tega vprašanja in ne le tega, koliko je smrtnih primerov zaradi cepiv.

Dovolj preprosto napisano?

Za tiste znance preberi prejšnji post. Meni se zdi da bo težko najti normalno razlago glede na to da je bilo za enega že javljeno naprej kot "zelo verjetno posledica cepljenja".

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Veš kaj tudi povzroča strdke? Covid in to višjem procentu.
Tudi.
Ampak zakaj ste vsi tako prepričani da je zgolj črno ali belo? Pa kaj ste vsi omejeni na 5 stopinj vidnega kota ali so vam že tako oprali možgane?

Ja, covid povzroča strdke.
Ampak zdaj zato ne smemo vprašati, če mogoče strdke in štalo na imunskem sistemu mogoče povročajo tudi cepiva? In zahtevati odgovor kje je možnost za to večja (sploh pri mladih zdravih ljudeh)?
Pa kaj se vam resno jebe za vaše zdravje ali se bojite zgolj in samo kovida?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Brez da čakam na študijo; po mojem lahko. Zdaj pa postavi na vago 5 primerov, ko naredi štalo in 10000 primerov ko jim reši življenje. Da se ne zapletamo preveč sedaj, vprašanje na katerega nihče in noben zakon ne bo pravično odgovoril.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Brez da čakam na študijo; po mojem lahko. Zdaj pa postavi na vago 5 primerov, ko naredi štalo in 10000 primerov ko jim reši življenje. Da se ne zapletamo preveč sedaj, vprašanje na katerega nihče in noben zakon ne bo pravično odgovoril.
Si v to prepričan tudi ko govorimo o mladih (40 in manj let) zdravih ljudeh?
Jaz nisem. Ker v tej starostni skupini pač kovid (v večini primerov) ne povzroča štale. Kot sem rekel. Poznam (zelo dobro) 3 osebe ki so fasale štalo po cepljenju in nobene ki bi fasala kaj hujšega od kovida (spet govorim o 40 in manj let starih ljudeh preden komu dekl spet dvigne)

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Gledamo isto tabelo?
Upam.

5 skupaj smrti v vseh skupinah pod 35 let.
28 smrti v skupini 35-44

2358 zgolj pri najstarejših (85+)
1725 smrti pri 75-84

Torej kaj tukaj ni jasnega?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Saj sem napisal, poglej sam, pa napiši, kaj sem prebral narobe. Vsi podatki so tedensko povprečje na milijon prebivalcev.
sn mel mal casa in Slovenijo primerjal s tremi slabimi EU drzavami pa SI nima bronaste medalje glede umrlih za posledicami covida
1637157942840.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
EU pravi da bodo samo 3x cepljeni šteti kot polno cepljeni:

To je sicer trenutno. Čez par mesecev bo najbrž 4x, 5x itd.
Ne, čez par mesecev boš še vedno polno cepljen, če si prejel dva odmerka. Za tretjega kot potrebnega za polnocepljen status se namreč zgolj pogovarjajo, če pa bo prišel v poštev pa bo to konec leta 2022. WHO pa tudi temu nasprotuje.

• Haha
Reactions: SamSvoj

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Glede na to da facebook računa (in posledično prijateljev) nimam, je tole kar lep procent mojih osebnih (bližnjih) poznanstev.
Torej kaj zdaj? Naj si zatiskam oči pred tem ali sprašujem težka vprašanja še naprej?

p.s. : Namerno ali nenamerno si ignoriral to, da sem napisal da se ista vprašanja sprašujejo tudi nekateri v zdravstvu. Ampak oni tudi nimajo pojma kajne?
Zdravniki so v zdravstvu edini relevantni. In ti so preko 90% cepljeni, v nekaterih bolnicah tudi 95%. Če pa kot zdravstvo misliš na kake medicinske sestre, pa te bolj verjamejo svoji frizerki, kot svojemu šefu.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne, čez par mesecev boš še vedno polno cepljen, če si prejel dva odmerka. Za tretjega kot potrebnega za polnocepljen status se namreč zgolj pogovarjajo, če pa bo prišel v poštev pa bo to konec leta 2022. WHO pa tudi temu nasprotuje.
Kot sem nekje prebral, v Izraelu še velja, da ima polnocepljen tri odmerke. WHO bo pa temu nasprotoval, dokler ne bo zadnji zamorček prejel vsaj en odmerek.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15