Covid-19 Cepiva

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Zdravniki so v zdravstvu edini relevantni. In ti so preko 90% cepljeni, v nekaterih bolnicah tudi 95%. Če pa kot zdravstvo misliš na kake medicinske sestre, pa te bolj verjamejo svoji frizerki, kot svojemu šefu.
Še vedno verjamem dokazom ki so pred mano.
Trije od par 10 ljudi s katerimi se aktivno družimo (torej ožji krog). Sem ti rekel da za enega so tudi že poslali zdravniki naprej prijavo da je povezano s cepljenjem. In ta eden ima konkretno sfukan lajf zdaj in izgleda da se ne bo več postavil nazaj v normalo (za ostala 2 je pa še vprašanje).

Pa se lahko na glavo postaviš in plešeš jig - tole so dejstva. In zato sem proti cepljenju tistih ki niso ogrožena skupina (zdravi mladi ljudje).

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in LeQuack

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Si v to prepričan tudi ko govorimo o mladih (40 in manj let) zdravih ljudeh?
Jaz nisem. Ker v tej starostni skupini pač kovid (v večini primerov) ne povzroča štale. Kot sem rekel. Poznam (zelo dobro) 3 osebe ki so fasale štalo po cepljenju in nobene ki bi fasala kaj hujšega od kovida (spet govorim o 40 in manj let starih ljudeh preden komu dekl spet dvigne)
Prav danes sem govoril z enim od takih. Kovid je prebolel enkrat spomladi in od takrat pravi, da ima stalno neke rahle glavobole, ki jih prej ni imel nikoli.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Morda se je ta teden razmerje res spremenilo še bolj "v minus" za necepljene ampak pretekli teden jih je bilo pa na intenzivni vseeno kar 72,2% oz. skoraj 76%, če zraven prištejemo še delno cepljene.

Poglej priponko 50399
Zdj...kakšne info covid sledilnik sploh dobi ker kot vidiš ukc lj otrok in nosečnic sploh ne zajema v statistiko.
Screenshot_20211117-174238_Twitter.jpg

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Prav danes sem govoril z enim od takih. Kovid je prebolel enkrat spomladi in od takrat pravi, da ima stalno neke rahle glavobole, ki jih prej ni imel nikoli.
Problem je da od teh o katerih jaz govorim ni noben prebolel kovida.
Če je, potem je bilo popolnoma brez simptomov.

Oklepaš se biljk tukaj. Torej so po tvoje zdravniki avtoriteta, ampak ko zdravnik javi naprej da ima oseba sfukan imunski sistem (kot v primeru katerega sem ti napisal) kot posledica cepljenja, takrat je pa naenkrat tudi zdravnik budala. Al te kaj narobe zastopim?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.550
-3.695
113
Ne, čez par mesecev boš še vedno polno cepljen, če si prejel dva odmerka. Za tretjega kot potrebnega za polnocepljen status se namreč zgolj pogovarjajo, če pa bo prišel v poštev pa bo to konec leta 2022. WHO pa tudi temu nasprotuje.
Kolegica, ki je bila do nedavnega še polno cepljena (z zeleno kljukico), danes le še pogojno izpolnjuje PCT (brez zelene kljukice) - tako pravi tista aplikacija. Do nadaljnega. Ok, ni panike, še vedno izpolnjuje PCT pogoj četudi pogojno - (ni razlike), vprašanje pa kako je z zaščito. Hodi pa vsepovsod, tudi po tujini.

Bo pa v Avstriji po novem letu izgubila status PCT - in se bo morali iz ponovno cepit, če bo hotela izpolnjevat PCT pogoj v Avstriji.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Seveda obstajajo posledice cepljenja in smola je, da prav ti poznaš enega s hujšimi posledicami. Jaz in verjetno še tisoč drugih ne poznamo nobenega, skoraj vsak pa pozna koga, ki ima posledice od prebolelega kovida.
Problem je da od teh o katerih jaz govorim ni noben prebolel kovida.
Če je, potem je bilo popolnoma brez simptomov.

Oklepaš se biljk tukaj. Torej so po tvoje zdravniki avtoriteta, ampak ko zdravnik javi naprej da ima oseba sfukan imunski sistem (kot v primeru katerega sem ti napisal) kot posledica cepljenja, takrat je pa naenkrat tudi zdravnik budala. Al te kaj narobe zastopim?

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Seveda obstajajo posledice cepljenja in smola je, da prav ti poznaš enega s hujšimi posledicami. Jaz in verjetno še tisoč drugih ne poznamo nobenega, skoraj vsak pa pozna koga, ki ima posledice od prebolelega kovida.
No saj bova "skp" mogoče prišla.
In torej, glede na to da ne poznam nobenega ki bi imel resne posledice po kovidu (in da je mlajši od 45 let), zakaj naj bi podpiral cepljenje takih?
Koliko realno in po resnici poznaš ti ljudi ki so <45 let in da so pristali v bolnici ali imajo hude posledice (recimo v rangu tega mojega znanca) zaradi kovida? Ne lagat. Povej po resnici.

In zato jaz podpiram to da je treba pocepit starejše in tiste s pridruženimi boleznimi, ne pa mlade zdrave ljudi. Tudi vsi "grafi" in "tabele" dajejo tako sliko.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
No saj bova "skp" mogoče prišla.
In torej, glede na to da ne poznam nobenega ki bi imel resne posledice po kovidu (in da je mlajši od 45 let), zakaj naj bi podpiral cepljenje takih?
Koliko realno in po resnici poznaš ti ljudi ki so <45 let in da so pristali v bolnici ali imajo hude posledice (recimo v rangu tega mojega znanca) zaradi kovida? Ne lagat. Povej po resnici.

In zato jaz podpiram to da je treba pocepit starejše in tiste s pridruženimi boleznimi, ne pa mlade zdrave ljudi. Tudi vsi "grafi" in "tabele" dajejo tako sliko.
Ožje sorodstvo in sodelavci - skupaj < 20 prebolih, eden od njih hospitaliziran (ja, <45 let in zeloo fit).

V istem števičnem rangu poznam cepljene ljudi (ožje sorodstvo in sodelavci), nobenih resnih stranskih učinkov cepljenja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Kot sem nekje prebral, v Izraelu še velja, da ima polnocepljen tri odmerke. WHO bo pa temu nasprotoval, dokler ne bo zadnji zamorček prejel vsaj en odmerek.
Ja, Izrael (kot prvi?) ima že nekaj časa drugačno definicijo, WHO pa temu res naprotuje zaradi neenakomerne porazdeljenosti v stilu nekateri so prejeli že tretjo dozo, nekateri pa niti prve ne. A to ne spremeni dejstva, da pri nas ne bo 3 odmerek veljal za definicijo polnocepljenosti še kar dolgo časa.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Ožje sorodstvo in sodelavci - skupaj < 20 prebolih, eden od njih hospitaliziran (ja, <45 let in zeloo fit).

V istem števičnem rangu poznam cepljene ljudi (ožje sorodstvo in sodelavci), nobenih resnih stranskih učinkov cepljenja.
OK verjamem.
Ampak, potem še vedno ... pri tebi eden. Pri meni trije. In to tudi jaz govorim o ožjem krogu.

Glej, saj načeloma jaz nisem proti cepljenju. Kdor se hoče naj se cepi, pa makari mlad in zdrav. Kdo pa sem jaz da bom komu pamet solil kaj naj počne s svojim telesom. Ampak, enako pričakujem tudi iz druge strani - vsaj za te manj ogrožene skupine.
Ne pa da se dejansko na pol "prisili" (ja vem ni tehnično prisila, ampak come on!) da gredo roko nastavljat. In evo, tale moj znanec ima enako, če ne bolj sfukano življenje kot nekdo ki je od kovida pristal v bolnici ampak se bo zelo verjetno k sebi spravil.

Osredotočit se na ranljive in bolane. In to je to. Vse ostalo je eno veliko podjebavanje v glavo, ki tudi ni potrjeno s strani številk.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja, Izrael (kot prvi?) ima že nekaj časa drugačno definicijo, WHO pa temu res naprotuje zaradi neenakomerne porazdeljenosti v stilu nekateri so prejeli že tretjo dozo, nekateri pa niti prve ne. A to ne spremeni dejstva, da pri nas ne bo 3 odmerek veljal za definicijo polnocepljenosti še kar dolgo časa.
Morda prej, kot si misliš. Saj sem bral raziskave, kjer učinkovitost cepiva na okužbe po šestih mesecih zelo pade, po Jansenu celo po treh mesecih, s tretjim odmerkom se pa spet dvigne na preko 90%.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Kolegica, ki je bila do nedavnega še polno cepljena (z zeleno kljukico), danes le še pogojno izpolnjuje PCT (brez zelene kljukice) - tako pravi tista aplikacija. Do nadaljnega. Ok, ni panike, še vedno izpolnjuje PCT pogoj četudi pogojno - (ni razlike), vprašanje pa kako je z zaščito. Hodi pa vsepovsod, tudi po tujini.

Bo pa v Avstriji po novem letu izgubila status PCT - in se bo morali iz ponovno cepit, če bo hotela izpolnjevat PCT pogoj v Avstriji.
Matr ej, kako uboge so te tvoje kolegice... vedno, ko gre kjerkoli karkoli narobe je zraven ena tvoja kolegica ki j3be ježa :aplauz:

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: CLIO15 in zino

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
OK verjamem.
Ampak, potem še vedno ... pri tebi eden. Pri meni trije. In to tudi jaz govorim o ožjem krogu.

Glej, saj načeloma jaz nisem proti cepljenju. Kdor se hoče naj se cepi, pa makari mlad in zdrav. Kdo pa sem jaz da bom komu pamet solil kaj naj počne s svojim telesom. Ampak, enako pričakujem tudi iz druge strani - vsaj za te manj ogrožene skupine.
Ne pa da se dejansko na pol "prisili" (ja vem ni tehnično prisila, ampak come on!) da gredo roko nastavljat. In evo, tale moj znanec ima enako, če ne bolj sfukano življenje kot nekdo ki je od kovida pristal v bolnici ampak se bo zelo verjetno k sebi spravil.

Osredotočit se na ranljive in bolane. In to je to. Vse ostalo je eno veliko podjebavanje v glavo, ki tudi ni potrjeno s strani številk.
Vsak od mlajših, ki se je znašal na kisiku, je dejal, zakaj bi se cepil, ko sem bil ja celo življenje zdrav.