Covid-19 Cepiva

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Tudi feb/marec bo pri takih velik problem.
Cepiva namreč ne zdržijo niti 6 mesecev (imaš ogromno materiala na to temo na voljo). Nekatera (džonsonček) celo veliko manj.
Ja pa sej, ja pa sej mladi niso problem. Pa uni srednje stari tudi ne. Ane da niso. Tako praviš.

Starejši pa vsaj trenutno nekako hodijo po 3to dozo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
mladega in cepljenega, ki bi rabil kisik ne poznam nobenega,
poznam pa dva mlada (25 in 30), ki sta kr fajn zbolela kljub temu da sta cepljena
enemu je tudi hiter test najprej je pokazal pozitivno, kar pravis, da je nemogoce

poznam pa tudi dve oskrbovanki DSOja (88 in 95), ki sta bili ob presejalnem testu pozitivni (brez simptomov), prestavljeni v rdeco cono za 10 dni z ostalimi okuzenimi, po 10 dneh sta sli nazaj brez da bi kihnili, to je bilo sicer lani pred cepljenjem
Napisal sem, da cepljenemu BREZ simptomov hitri test ne bo pokazal pozitivno. Seveda, če je s tem testom vse v redu, kar je pri naših testih bolj vprašljivo. Sicer smo pa ljudje različni. Nekaterim redkim se tudi po cepljenju ne tvorijo protitelesa. Seveda tudi zato ni nobeno cepivo 100% učinkovito.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
In če bo na vsake pol leta, kaj je tu problem?
Folk na inzulinu se bocka vsak dan.
Drogeraši, ki sedaj protestirajo proti maskam, ukrepom in cepljenju pa tudi trikrat na dan. Seveda z drogo, ne s cepivom.

Slabi primeri. Prvi so se primorani, ker imajo pač to bolezen. Drugi se prostovoljno drogirajo.
Tu pa govorimo o prisilnem cepljenju zdravih ljudi. A bi ti spil vsak pol leta en zvarek ki ti ga jaz pripravim iz naključnih sestavin?

• Haha
Reactions: Matey

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
se pravi ti je okej, da bomo hodili v lekarno po cepiva, kot sedaj po hitre teste?
ko bos sel v gostilno, trgovski center,...., bodo pa preverjali, ce si se spiknil
Kak problem ti je to?

Ja, glej, ko sem bil mulc, so moji starši šli po cepivo za desenzibilizacijo moje alergije direkt v lekarno v Avstrijo.
V Jugoslaviji pač reč ni bila dosegljiva. Avstrijci so seveda izdali na podlagi jugoslovanskega recepta in plačila v šilingih.

Itak pa COVID-19 cepiva ne boš dobil v lekarni. Če pa bo medicina kdaj dosegla ta nivo, da se boš lahko sam cepil, pa super.
Če se folk fopa s koko in heroinom in hodi potem demonstrirat, bo pa tudi preživel pikico cepiva ...

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Ja pa sej, ja pa sej mladi niso problem. Pa uni srednje stari tudi ne. Ane da niso. Tako praviš.

Starejši pa vsaj trenutno nekako hodijo po 3to dozo.
Kaj imajo starostne skupine s tem kar se meniva v tem citatu veš zgolj ti.
Moj point je zgolj to, da če bo vlada pustila dvojne "dozice" (letošnje) da veljajo do konca leta 2022 bo to neizpodbiten dokaz da se gre pri vsem skupaj zgolj za številke in jebanje ljudi v glavo.

Ostalo (da mladi niso problem ipd...) pa itak še vedno trdim.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Slabi primeri. Prvi so se primorani, ker imajo pač to bolezen. Drugi se prostovoljno drogirajo.
Tu pa govorimo o prisilnem cepljenju zdravih ljudi. A bi ti spil vsak pol leta en zvarek ki ti ga jaz pripravim iz naključnih sestavin?
Jaz sem za prostovoljno.
S cako, da si necepljeni sami plačajo COVID zdravljenje in ko pride do zafilanja zdravstvenih kapacitet, da imajo prioriteto cepljeni, ne-cepljeni pa gre v čakalno vrsto. Zanje so lahko ležalniki in šotor Slovenske vojske. Vojaška kuharica bo skuhala vojaški čaj z bromom, Jožko, ki šraufa tanke, bo naštimal en navaden ventilator za zračenje, pravi respiratorji in oskrba v bolnici bodo pa prioritetno za pametne - cepljene.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
In če bo na vsake pol leta, kaj je tu problem?
Folk na inzulinu se bocka vsak dan.
Drogeraši, ki sedaj protestirajo proti maskam, ukrepom in cepljenju pa tudi trikrat na dan. Seveda z drogo, ne s cepivom.
Že primerjava "inzulinskega špikanja" revežev katerih življenje je odvisno od tega "špikanja" zaradi bolezni, in "špikanja" zdravih ljudi za kovid je tako zgrešena da se sam bog usmili.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Jaz sem za prostovoljno.
S cako, da si necepljeni sami plačajo COVID zdravljenje in ko pride do zafilanja zdravstvenih kapacitet, da imajo prioriteto cepljeni, ne-cepljeni pa gre v čakalno vrsto. Zanje so lahko ležalniki in šotor Slovenske vojske. Vojaška kuharica bo skuhala vojaški čaj z bromom, Jožko, ki šraufa tanke, bo naštimal en navaden ventilator za zračenje, pravi respiratorji in oskrba v bolnici bodo pa prioritetno za pametne - cepljene.
Še eden ki necepljene pavšalno označuje za bedake.
Pove več o tebi majstor, kot o tvojih "tarčah".

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Že primerjava "inzulinskega špikanja" revežev katerih življenje je odvisno od tega "špikanja" zaradi bolezni, in "špikanja" zdravih ljudi za kovid je tako zgrešena da se sam bog usmili.
Kaj COVID-19 ni bolezen? Kaj je? Fatamorgana? Zakaj so intenzivne zafilane?
V kateri dimenziji ti živiš, oz. katere droge ješ? :rolleyes:

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Kaj COVID-19 ni bolezen? Kaj je? Fatamorgana? Zakaj so intenzivne zafilane?
V kateri dimenziji ti živiš, oz. katere droge ješ? :rolleyes:
Tebe bi isto vprašal.

Seveda je bolezen. Ampak bolezen ki primarno sesuva starejše in bolane. Podatkov imaš malo tono na netu. Čitaj.
Jaz nikomur ne preprečujem cepljenja in pravim naj se vsak sam odloči. Za starejše celo zelo podpiram (in sem tudi vesel da je večina starejših v familiji cepljena).
Ampak težit in jebat v glavo <40 let stare zdrave ljudi? OK, kdor se sam cepi podpiram!
Ampak označevat jih za bedake in zahtevat plačilo če se slučajno zgodi da moraš v bolnico (hej, nekateri tudi loto zadanejo!).
Kaj za božjo voljo pa plačujemo v ZZZS vsak mesec gospod Ogo?

V redu. Potem naj to velja tudi za debeluhe, za kadilce, alkoholike, za adrenalinske junkije ipd... kje boš črto naredil?

Daj malo poglej kovid sledilnik. Kot sem napisal. 5 smrtnih v rangu < 35 let.
Pomoje se je več kot 5 mlajših od 35 let samih fentalo zaradi psihičnih problemov ki so posledica te kovid norije (članek o povečanem povpraševanju za psihiatrične storitve pri mladih) kot jih je umrlo zaradi kovida.