Covid-19 Cepiva

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Še enkrat, ni se treba cepit. Ampak potem če fašeš to pizdarijo in boš rabil pomoč uradne medicine, se ne oglašat pri njih, prav?
Pozdravi se lepo z šamponi proti parazitom za mačke doma.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Še enkrat, ni se treba cepit. Ampak potem če fašeš to pizdarijo in boš rabil pomoč uradne medicine, se ne oglašat pri njih, prav?
Če se zaletiš z avtom in si sam kriv, ali pričakuješ od zdravnikov da te pozdravijo ali ne? Ali pa da se pokoduješ pri smučanju. Ali pa milijon drugih zadev, kjer so si ljudje sami krivi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Če se zaletiš z avtom in si sam kriv, ali pričakuješ od zdravnikov da te pozdravijo ali ne? Ali pa da se pokoduješ pri smučanju. Ali pa milijon drugih zadev, kjer so si ljudje sami krivi.
Dokler ne bodo našteti primeri bili sposobne spraviti javnega zdravstva v položaj v kakršnemu so danes to niso ravno najboljši primeri.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Dokler ne bodo naštete skupine bile sposobne spraviti javnega zdravstva v položaj v kakršnemu so danes to niso ravno najboljši primeri.
Torej trdiš da je pri kovidu zdravstvo v tem stanju zaradi < 40 letnikov?
Jaz točno vem kaj hočem povedat in kaj pišem tukaj gor. Smo kak dan nazaj imeli tukaj na tabli eno lepo tabelco po starostnih skupinah v bolnicah. 60%+ je starejših od 65 let.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113

Noben se namerno ne razbije z avtom.
Večina se pa namerno ne cepi.
Torej če ne verjamejo uradni medicini glede COVID-19, naj se ne oglašajo po storitve te uradne medicine, ko zbolijo zanj. Naj gredo do dr.youtube.med. Andy-a po anti-parazitski šampon.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
V takem položaju zdravstvo ni zaradi bolnih, ampak zato ker je zanič.
Zdravstvo je takšno kot je že dolgo časa a še nikoli ni prišlo do česa takšnega kot vidimo sedaj zaradi navala (večinoma necepljenih) covid bolnikov. Izvor problema je torej drugje, res pa bi se z bolj sposobnim zdravstvenim sistemom dalo lažje prebroditi vse skupaj ampak vse ima svojo mejo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Dokler ne bodo našteti primeri bili sposobne spraviti javnega zdravstva v položaj v kakršnemu so danes to niso ravno najboljši primeri.
Ok kaj pa oboleli z gripo, se naj bi samoplačniško zdravili? Iz leta 2017, zmanjkalo postelj, ljudje ležali po tleh. Covida ni bilo.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Robert in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Torej trdiš da je pri kovidu zdravstvo v tem stanju zaradi < 40 letnikov?
Jaz točno vem kaj hočem povedat in kaj pišem tukaj gor. Smo kak dan nazaj imeli tukaj na tabli eno lepo tabelco po starostnih skupinah v bolnicah. 60%+ je starejših od 65 let.
Trdim, da do takšne situacije kot jo ima danes naš zdravstveni sistem ne more priti zaradi debeluhov, kadilcev, alkoholikov, adrenalinskih junkijev ipd.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Ok kaj pa oboleli z gripo, se naj bi samoplačniško zdravili? Iz leta 2017, zmanjkalo postelj, ljudje ležali po tleh. Covida ni bilo.
Ne, ne bi se samoplačniško zdravili saj gre za popolnoma neprimerljivo situacijo. Za začetek je takrat dobesedno zmanjkalo (zgolj in samo) postelj in prostora na oddelku namenjenemu za to, sedaj pa vsesplošno po celi državi zmajkuje kadra in opreme. Glede na tvoje kvakizme do sedaj me tudi ne preseneča, da ti to ni jasno in sploh ne dvomim, da bo tako ostalo tudi naprej.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Še enkrat.
Samo za gospoda Ogota.

Jaz v osnovi verjamem v medicino, sem pa zelo skeptičen do teh novih cepiv, sploh pri mlajših zdravih ljudeh.
Če ne drugega, izvoli prebrati kako stran nazaj kaj se je zgodilo popolnoma zdravemu kolegu po cepljenju. Priznano in javljeno naprej tudi iz strani medicine (zdravnika).

V šampone proti parazitom ne verjamem in tega ne bi nikdar vrgel v sebe.
Če bom rabil zdravljenje, kakršnokoli (naj bo kovid ali kaj drugega) bom vsekakor prišel v bolnico, ker sem za to pošteno plačal (in plačujem vsak mesec).
Če bo zaradi mene ostal brez postelje kakšen mlajši od mene ali, bog ne daj, otrok, bom sam predlagal da vzamejo mlajšega, mene pa namestijo v ta tvoj šotor in mi dajo zgolj nekaj da ne bom preveč trpel. Če bo pred mano dobil prednost 85 letnik zgolj zato ker je on cepljen jaz pa ne, ... se bomo pa drugače pogovarjali, če preživim ;)

Veš, v nasprotju s fanatiki (na obeh straneh), imamo eni pošlihtane stvari v glavi o teh zadevah (tudi kako bi morala dejansko potekati triaža če pride do res velikega sranja).
Ti bi pa očitno še 10 letnega mulca domov poslal ker ni cepljen (razen če plača prasec!).
Lepo od tebe, lepo.
Saj pravim. V par postih vidim kak tip človeka si. Razen če imaš na forumu zgolj neko zaigrano "persono", potem se pa opravičujem.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in LeQuack

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
OK verjamem.
Ampak, potem še vedno ... pri tebi eden. Pri meni trije. In to tudi jaz govorim o ožjem krogu.

Glej, saj načeloma jaz nisem proti cepljenju. Kdor se hoče naj se cepi, pa makari mlad in zdrav. Kdo pa sem jaz da bom komu pamet solil kaj naj počne s svojim telesom. Ampak, enako pričakujem tudi iz druge strani - vsaj za te manj ogrožene skupine.
Ne pa da se dejansko na pol "prisili" (ja vem ni tehnično prisila, ampak come on!) da gredo roko nastavljat. In evo, tale moj znanec ima enako, če ne bolj sfukano življenje kot nekdo ki je od kovida pristal v bolnici ampak se bo zelo verjetno k sebi spravil.

Osredotočit se na ranljive in bolane. In to je to. Vse ostalo je eno veliko podjebavanje v glavo, ki tudi ni potrjeno s strani številk.
ta tvoj znanec ali več njih. če ga je po tvojih besedah cepivo tako zdelalo, bi ga covid ubil. je to možno?