Covid-19 Cepiva

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
ce bi imelo cepivo "polno" odobritev je nabrz druga zgodba ane?

zdej pa cepivo za delto, ki bi ocitno zelo pomagalo, skrivajo al kaj
Odloči se že enkrat, ali naj zadevo testirajo in za to porabijo x mesecev, ali naj prihranimo teh x mesecev in damo kar na trg? Kot te berem, si želiš to drugo varjanto.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Gre, tudi brez počasi brat, ampak tako in na način kot si ti napisal, se zdravstva v moderni dobi ne izvaja, saj sta obe veji tesno povezani. Enega brez drugega ni. Če pa se že želiš iti mediciniranja brez zdravil, se temu reče ne vem kako, holsitično mogoče? In to je nekako podobno vraževerstvu in čarovništvu, kar v moderni dobi ni več recimo temu sprejemljivo. Kuhanje "zdravil" doma je passe.
Sem napisal enemu drugemu, da je razlika če gre za življenje (rak, huda bolezen...). Za take primere normalno da nisem idijot in bi naredil kar se le da da si povečam šanse da preživim. News flash - ljudje umirajo med operacijami in tudi od konvencionalnih zdravil, celo zaradi aspirina. Ampak če se gre za rak ki ima smrtnost 100%, potem moraš bit malo trčen da ne vidiš kam "visi tehtnica", se ti ne zdi?
In preden vprašaš. Ne, ne lajšam si obične glavobole ali manjše probleme s 15 različnimi tabletami. Za take stvari, verjel ali ne, dejansko obstajajo popolnoma "naravni scmarki" ;)

Ker spet, razlika je ko govorimo o raku, eboli, tumorju... in potem o kovidu ki ima v moji starostni skupini smrtnost izraženo v promilih.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Moje mnenje; cepivo je, verjetno pa so sedaj malo bolj previdni kaj bo prišlo na trg, da ne bo horda dr. yutub, fb, tiktok, twitter med lahko spet onaniralo nad za njih (pol)izdelkom.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Sem napisal enemu drugemu, da je razlika če gre za življenje (rak, huda bolezen...). Za take primere normalno da nisem idijot in bi naredil kar se le da da si povečam šanse da preživim. News flash - ljudje umirajo med operacijami in tudi od konvencionalnih zdravil, celo zaradi aspirina. Ampak če se gre za rak ki ima smrtnost 100%, potem moraš bit malo trčen da ne vidiš kam "visi tehtnica", se ti ne zdi?
In preden vprašaš. Ne, ne lajšam si obične glavobole ali manjše probleme s 15 različnimi tabletami. Za take stvari, verjel ali ne, dejansko obstajajo popolnoma "naravni scmarki" ;)

Ker spet, razlika je ko govorimo o raku, eboli, tumorju... in potem o kovidu ki ima v moji starostni skupini smrtnost izraženo v promilih.

Hvala, razumljivo, sem enakega mnenja. Edino glede raka in 100% umrljivosti se ne ravno strinjam, medicina in farmacija je to že uspela nekoliko omiliti in jim gre bistveno boljše kot želiščarjem.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Hvala, razumljivo, sem enakega mnenja. Edino glede raka in 100% umrljivosti se ne ravno strinjam, medicina in farmacija je to že uspela nekoliko omiliti in jim gre bistveno boljše kot želiščarjem.
Napačno sva se razumela.
Rak 100% smrtnost sem mislil v primeru da zavrneš zdravljenje ;)
Jaz ga vsekakor v tem primeru ne bi zavračal in bi "stavil" na farmacijo ;)

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Da omenimo se situacijo v Belgiji:
Flandrija, najbolj precepljena pokrajina v Belgiji, pa tolce rekorde okuzb in hospitalizacij.
Delez polno cepljenih po starostnih skupinah:
1637052610961.png

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Normalno, da bo delež cepljenih večji tam, kjer je tudi na sploh več cepljeni. Pač neki pdoobnega kot ko imaš gnila jabolka, verjetnost da na slepo vzameš gnilo jabko je večja, kjer je v kupu več gnilih jabk.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če že nalimaš sliko, ki se ne da prevesti, bi lahko tudi prevedel. Nekako razumem, da v Flandriji zasedajo 432 postelj. Toda Flandrija ima skoraj 7 milijonov prebivalcev.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
A potem laže Wikipedia?

The Flemish Region of Belgium (or Flanders) is a Dutch-speaking area in the country's north, and one of 3 Belgian regions. The national capital, Brussels, considered its own region, lies near Flanders’ southern edge. Antwerp is a port city and major diamond trade center with a reputation for fashion design. Its Royal Museum of Fine Arts has a large collection of paintings by Flemish masters. ― Google
Area: 13,625 km²
Population: 6.589 million (Jan 1, 2019)
Seat: City of Brussels (partially outside territory)
Colleges and Universities: Katholieke Universiteit Leuven, MORE
Clubs and Teams: Club Brugge KV, Waasland-Beveren, MORE